0 oy
800 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (552 puan)
Arkadaşlar kan hapları zaten yavaş olan sindirim sistemimi iyice bozuyor. Tuvalette insanı çok zorluyor. Annelerimiz ninelerimiz zamanında kan hapı mı varmış? Olan kan anneye de bebeğe de yetiyormuş. Ben de kanı çok olan bi insanımdır öyle bi sıkıntım da yok. Doktor randevumda doktora da soracağım ama burdan sizi de bi yoklamak istedim.

Hamilelik boyunca kan hapı kullanamayan, bundan bi sıkıntı yaşayan veya yaşamayan var mı? Kullanmamak ne sonuçlar doğurur tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? 
Gebelik haftası 14+1

42 Cevap

0 oy
(77 puan)
Canım bende de yoğun kabızlık yapıyordu. Birazda vücudu alıştırmak gerekiyor. Düzenli kullanım sonucunda vücut alışınca kabızlık sorunu azalıyor. Ayrıca doktora söyle. İlacını değiştirsin. Ben 3. ilacımda rahatladım. Her ilaç gibi demir ilaçlarıda çeşitli ve her biri vücutta farklı tepkiye yol açıyor. Ben akşam yatarken içiyorum. Bende şöyle bir sıkıntıda oldu. Düzenli içmediğim için 5. aya girerken kan değerlerim aniden düştü. Sonrasında da toparlamam yaklaşık iki ayı buldu. Beslenmeme de çok dikkat ederim. Demir içeren gıdalarla kalsiyum içerenleri bir arada tüketmemeye çalışıyorum. C ve d vitamini alımına çok dikkat ediyorum. Pekmez desen her gün tüketirim. Ancak hamilelikte her şey değişiyor. İlk gebeliğimde kanla ilgili sorun yaşamamıştım. Ancak lohusalık döneminde kan değerlerim çok düşmüştü. 8 ay kadar düzeltemedim. Bu vitaminler bebekten ziyade bizler için. Bebek her türlü vitaminini alıyor. Ancak sonrasında bizde eksilenlerin yerine yenisini koymak çok zorlaşıyor. Aktif olarak emzirince de bu sefer bebekte yetersiz besleniyor. Evet şimdi içmeyeceksin. Ama doğum sonrası dönemde eksiklik oluşursa toparlaman çok daha zor olur. Ve yine demir vitamini almadan düzelmez. Geçmişle kıyaslamakta bence çok yanlış. Onların fiziki yapıları ve yaşamlarıyla bizim fiziki yapılarımız ve yaşamlarımız çok farklı. Son karar yine senin. Ancak tavsiyem ilacını değiştir ve akşam yatarken iç. Gün içi şikayetlerin azalır. 
(552 puan)
bunu da deneyeceğim. teşekkür ederim. işte zaten farkındayım doktorlar elbette gerek olmasa yazmazlar ama yan etkiler de anne adaylarını çok zorlayabiliyor
-Reklam-
0 oy
(153 puan)
Ben hamilelik boyunca ferrum kullandım 37+2 deyim hala kullanıyorum bebek kan depolarini boşalttığı için takviye yapmak lazım..ilk başladığımda bende de kabizlik yaptı sonra düzene girdi olmadj suan hatta gunde 2  defa kullanıyorum 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 359 göst.
0 oy
2 cevap 108 göst.
10 Mayıs 2022 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Humeysa (248 puan) sordu
0 oy
7 cevap 281 göst.
10 Ocak 2020 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Zehra80 (273 puan) sordu
0 oy
5 cevap 224 göst.

651,931 soru

3,430,879 cevap

4,263,534 yorum

184,257 üye

...