0 oy
194 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (549 puan)
Kızlar perşembe günü ayrıntılı ultrasona gireceğim.. Ayrıntılı da nelere bakılıyor sonucu rapor olarak veriyorlar mı hemen.. Kaç dk sürüyor.. Bir de ultrason fotoğrafı verirler mi? Özele gidiyorum. 
Gebelik haftası 21+0

2 Cevap

0 oy
(1,485 puan)
Bende henüz gitmedim ama randevu aldığım doktor resim vereceğini söylemişti rapor veriliyor.  40 dakika kadar sürüyor 
(549 puan)
Teşekkürler
-Reklam-
0 oy
(130 puan)

Yani şöyle soyleyim ben yaptırdım İstanbul ozel hastanede , çikolata yiyip git hareketlensin bebis :)) , 25-30 dakika sürüyor,  aynı ultrason gibi ,karnından bakıyorlar,  karşında ekran var senin ordan görüyorsun sen ,doktor işte kafasından başlıyor bakmaya ,kalp kalbin odaciklari,  kollar parmaklar  damarlar iç organlar böbrek omurga ağız burun ,kesedeki sıvı , herseyiyle yani ,normalde doktora gittiğinde köşedeki sividan  işte çocuğun gelişiminde bahseder ya ayrintilida adı üstünde biraz daha ayrıntı bakıyor,  o ordan bakarken doktorun yardımcısı da bebeğinin olcumlerini not alıyor,  sen daha yatağından kalkmadan raporu eline veriyorlar , resim veriyorlar , ve bana CD de vermişlerdi 20 saniyelik falan , eşimi  içeri almadılar tek ben vardım. 

Sonuca gelirsek eğer çocuk doğduktan sonra fiziksel bedensen engeli varsa ve doğduktan sonra öğrendiysebiz ayrintilida neden söylemedi doktor diye dava açsanız kazanıyorsunuz o yüzden o detaylıca down sendromlu olma ihtimali var bağırsaklarını parlaklık var burun kemiği kısalığı var omurgası eğri demişlerdi bana sırf ben onlari suçlamayın diye , ama suçlamak ney kimin umurumda insan kötü birsey duymak istemiyor o esnafa ,yıkılmıştım  ağlaya  ağlaya kötü oldum sonra dedim Allah tan  hersey,daha doğumun olmadı ama şuan hersey normal yani ,detaylıca atıp tutuyorlar keşke yaptiasaydim diyorum valla birahane yaptırmam lüzumsuz bence , siz bilirsiniz hayırlı haberler alırsınız inşallah  :)) 
(549 puan)
Öncelikle zahmet edip bunca şey yazdığınız için çok çok teşekkür ederim :) inşaallah sağlıkla sıhhatle kucağınıza alırsınız yavrunuzu :) olmayan birşeyi söylemek ne derece doğru acaba zaten hamilelikte bütün duygular tavan seviyede oluyor insan kafasına takar zaman geçmez olur.. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın.. Benim ilk gebelik olduğundan dolayı doktor ne derse yaptırmak istiyoruz bilmediğimiz için fakat ayrıntılı da önemli bir ultrason gerçekten bir sıkıntı varsa örneğin ciğerleri gelişmemişse iğnesi ilacı vs herşeyi anne karnındayken yapılıyor tedavi ediliyor.. İnşaallah sağlıklı haberler alırım.. Şimdiden stresi var üzerimde hayırlısı olsun inşaallah
(882 puan)
Detaylı ultrasonda sadece karından bakılır
(130 puan)
Ne demek :)) benimde ilk  gebeliğim eşim  de bende cidden doktor ne dese tmm diyoruz:D  Rabbım hayırlı haberler alabilmeyi  nasip etsin :))
(130 puan)
Yok canım alttan bakmıyorlar  ,normel  şekilde karından bakılıyor, :))
(430 puan)
Sagolun tşk ederim

649,433 soru

3,421,267 cevap

4,252,943 yorum

183,547 üye

...