0 oy
535 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (936 puan)
Merhaba yataktan koltuktan kalkarken vs dikkat etmek gerekiyor mu kordon açısından? Öyle bir durum olsa nasıl belirti verir? Teşekkürler 

4 Cevap

0 oy
(901 puan)
yatakla koltukla hiç alakası yok bebeğe bağlı tamamen ayrıca ultrasondan bakmadan anlamazsın
-Reklam-
0 oy
(2,761 puan)
Kordon için olduğunu düşünmüyorum ama ani hareketlerin yapılmaması gerekiyor canım 
0 oy
(631 puan)
kordon dolanir cozulur, bebege bir zarari yok, o efsane.. anne karninda bizim gibi nefes almiyor sonucta bebek, kordon yapi olarak kaygan bebeği bogmaz.. Kordondan gelen kan yoluyla besleniyor sonucta bebfk, oksijen solunumu yaomiyor suyun icinde. Kordon dolanmasi da tek basina sezeryan sebebi degil, iki kez kordon dolanmis bebeklerin gayet saglikli bir sekilde dogduklarini gordum. 
(621 puan)
Hareketle bi alakasi var mi bilmiyorum ama kordon dolanmasi zaten bebegi bogmak anlaminda bisey degil.bebege giden kan akısının kesilmesi kordonda dolanma dügüm gibi bisey olursa ve kan akisı kesilirse ölümle sonuclanabiliyor. Ama her dolanan dugumlenen kordon da bebegi ölüme götürmez.trafik kazası gibi bisey demisti benim doktorum.kader de varsa yapcak bisey yok.
(175 puan)
Hım ondan mi  dün kız kardesim dogum yaptı 39 haftalikti normal.dogum kordon boynuna dolanmış ve  bebeğimiz kuvezde allahimya dua ediyoruz bir şey olmasın diye mos mor.dogdu bence birsey olmaz demeyin son ana kadar herşey yolundayken kordon dolanıyor sonuç ortada
(621 puan)
Doktorunuz farketmemis mi kordonun dolandigini.riskli bi durum varsa  zaten sezaryenle acilen aliyorlar bebegi.cok gecmis olsun insallah saglikla cıkar küvezden.
Bir de ben bisey olmaz demedim kafaya cok takmaya gerek yok boyle seyleri demek istiyorum.yasayacagimiz bisey varsa yasayıp görecegiz.hersey Allahtan sonucta.kordon dolanmasindan 24 haftalik bebegini kaybetmis bir anne olarak konusuyorum.
(936 puan)
Bebeğin hareketlerinden de anne anlayabiliyor herhalde
(621 puan)
Gunluk hareketlerini takip etmek lazim bebegin.gunde kac kere genellikle hangi saatlerde hareket ediyor bilmek önemli
0 oy
(73 puan)
doğumların çoğunda kordon dolanması görülüyormuş hareketlerine normalde dikkat etmemiz gerekiyor ama kordon dolanmasiyla alakasi yok:)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 187 göst.
0 oy
2 cevap 133 göst.
0 oy
1 cevap 146 göst.
0 oy
0 cevap 56 göst.
23 Nisan Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Kya.defne (3 puan) sordu

653,860 soru

3,438,482 cevap

4,271,956 yorum

184,759 üye

...