0 oy
246 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (59 puan)
Kızlar sezeryan ile 37. Haftamda ikizlerimi doğurdum çok şükür sorularınız varsa alabilirim.

3 Cevap

0 oy
(9 puan)
Zor muydu

Genel anestezi mi yaptilar

Bu arada çok gecmis olsun
(59 puan)
Bir ameliyat olduğu için ilk iki gün biraz zordu ama dayanilmicak birşey de değildi açıkçası.yani herşey biranda gelişti.bas ağrısı diye gittim.tansiyon yükselmiş protein kaçağı da çıkınca acil sezeryan a alındım.belden aşağısını uyuşturdular genel yapmadılar.
Genel anestezide bebeklere geçme durumu varmış anestezinin.
-Reklam-
0 oy
(409 puan)
Rabbim güzel ömürler yazsın, hayırlı olsun canım ve çok geçmiş olsun ❤️

Doktorum bana da 36 ya da 37.haftada alırız dedi.

Kiloları nasıl?

İkisini birden emzirmeyi denedin mi? Denediysen zorluk çektin mi?

Ekstra mama vermen gerekiyormuymuş?

Sezeryan genel mi yapıldı? 

Şimdiden teşekkür ederim. 
(59 puan)
Güzel duanız için teşekkürler.rabbim sizi ve bebişlerimizi de kurtarsın.
Biz alma taraftarı değildik.bekleyebildigi kadar beklicekti doktorum bir hafta önce konuşmuştu.brn dayaniyorum taşıyorum 1 gün bile benim için önemli demiştim.doktorum da gün falan vermemişti.
Ani tansiyon yükselmesi protein kaçağı çıkınca acil alındım riske atamam dedi.allahtan 37 ye varmıştık.
Kilolar kızım 2700 doğdu teslim alırken 2600 dü
Oğlum 2400 doğdu teslim alırken oda 2.250 idi.
Birkaç gün takip amaçlı küvezde kaldılar.
İkisini birden emzirmeyi denedim ama beceremedim.bir göğsü birine diğerini birine veriyorum sırayla ve hemen sağmaya başladım ameliyat sonrası.
Çocuğumun doymadigini düşündüğümde elimde sütüm yoksa mama da verdim gün de bir veya iki kez.doktorum doymazlarsa sarılık olabilir dedi korktum oyüzden mamaya önyargılı değilim.aslinda sütüm var yetiyorsa ama oğlum biraz küçük doğduğu için emme refleksi biraz zayıf tam cekemiyor memeyi.ama manada versem süt de sağsam mutlaka göğsümde tutuyorum bı 10 dk.
Sezeryan belden aşağısı uyusturmali yapıldı.sipinal yani.
0 oy
(111 puan)
Çok geçmiş olsun bebişleriniz. Sağlıcakla büyütün inşallah. Haftanız çok iyiymiş doğumdan sonra bebekleriniz den ayrı kaldınız mı sezeryan nasıldı ne kadar kaldınız ameliyathanede. Bebişlerin durumu nasıl kiloları falan. Süreci ayrıntılı olarak anlatabilirseniz :) 
(59 puan)
Öncelikle çok teşekkürler.hepimiz sağlıcakla büyütelim bebeklerimizi.dogumdan sonra birkaç gün küvezde kaldılar okadar ayrı kaldık.sezeryan olup olmicagi belli değildi.ancak ani olusan baş ağrısı ve protein kaçağı olunca acil sezeryan oldu.ilk iki gün biraz zor.sonra yavaş yavaş toparladım.bebeklerde küvezde olduğu icin hep yattım onlar çıkana kadar.ama sık sık yürüdüm evin içinde.ameliyathanede en çok yarım saat kalmisimdir.cok hızlı gelişti herşey.bebislerin durumu şuan çok iyi 15 günlük oldular.ilk doğduklarında kızım 2700 oğlum 2400 dü.kuvezden önce oğlum 2 gün sonrada oğlum çıktı.degisik bir deneyim zor bir süreç ama atlatilmicak kadar değil.allah bir şekilde güç kuvvet veriyor.sezeryandan ilk ciktigimda bu iş bi delilik demiştim.ama geçiyormuş.bir haftaya toparlaniyosun
(111 puan)
Bemde 35 haftadayım çift Yumurta ikizi sezeryan olacak ve korkuyorum açıkçası. ilk doğumum normaldi. Kızım 27 aylık bide ikizler olacak 3 tane çocuk küvez olur mu sezeryan sonrası toparlanma süreci nasıl olur ağrısı acısı derken biraz tereddütlerim var. Sağlıcakla büyütün inşallah umarım ben ve benim gibi olanlar da sağlıcakla kavuşur yavrularına
(59 puan)
Amin canım inşallah siz tecrübeli annesinin o zaman daha kolay olacak inşallah.benim ilk bebeklerimdi ikizdi.ve rahata öyle alistigim bir anda geldiler ki.sezeryan sonrası annelik bir delilik dedim onlara kavuşmak için ameliyat olmuştum.ilk günler çok zordu ama geçiyor.ameliyat sonrası hareket etmeye çalışın bol bol.ama sizin küçük bir bebisinin daha varmış o biraz zor olabilir.ama yardım eden olacaksa oda geçiyor.deeigim gibi yapailmicak bişey olsa ben yapamazdim.33 yaşında ilk gebelik ve sezeryanla gelen ikizler.sizin de az kalmış sağlıkla gelsinler inşallah
(111 puan)
Aynen canım bir bebişim var Rabbim nasip ederse iki tane daha mecburen hareketli olmam gerekecek kendim bakacağım hepsine de o yüzden sezeryandan biraz korkuyorum hemen nasıl toparlanırım diye. Ama hepsi sağlıklı olsun da inşallah o günler de gelir geçer. Sizin için rahat bir dönemden sonrası zor olmuştur eminim. Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah bu dönemi çok rahat atlatırsınız. Lohusalık dönemi biraz duygusal geçiyor ama gelip geçiyor hepsi sadece tadını çıkarmaya bakın ;)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 721 göst.
16 Aralık 2023 Doğum kategorisinde Mkbl (22 puan) sordu

654,617 soru

3,441,269 cevap

4,275,096 yorum

184,944 üye

...