0 oy
6,631 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (21 puan)

Ikili test sonucu riskli çıkıp(Benim kombine riskim 1:50 çıktı) amniyosentez ya da anne kanından gen testi yaptıran var mı? Sonucları nasıl? Ya da hıc birini yatırmayıp doğumda bebeğini görenler?

Gebelik haftası 24+5

14 Cevap

+3 oy
(78 puan)

Canm ben hiiiç birini yapmadım ne gelirse Allahtann dedim Allah korusun kötü bişey olsa bile Rabbim öyle laik görmüş tevekkülümz Allah'a dedim yapmadim. Fakat ablam yapmıştı sapasağlam bebeğe sorun var alalım demişlerdi ablam ağlayarak napcagini bilemedi ama aldırmadı da . Ve bebek doğdu Rabbime bin şükür hiç bir sorunu yokk sapasağlam ne zeka da ne fizik de yani yanilma payları varr unutmaa kalbini ferah tut.

(21 puan)
Biz de amniyosentez falan yaptırmadık ama ikili testi yaptırmış bulundum. E o kötü çıkınca üçlü de yapayım içim  rahat etsin dedim. Üçlü temizcikti Allah tan ama insan yine de merak ediyor. Allah 'ın izniyle insallah sağlıklı bir şekilde alırım evladımi kucağıma.
(357 puan)
Benimde ikili test sonucum çok şükür temiz çıkmıştı 16.haftada bebisimin ayaklarının içe dönük olduğunu söyledi dr amniosentez yapalım dedi bizde eşimle düşündük ayrıntılı ultrasonda bakalım dedik amniosentez yaptirmadik. Şuan 20+2 günlük hamileyim. Cuma günü inş ayrintiliya gireceğiz. Allahım bebişlerimizi sağlıkla bize nasip etsin inş.
-Reklam-
0 oy
(181 puan)

Ben arkadaşıma riskli dediler kıza alalım bebeği dediler o hiç bir şey yaptırmadı bebeği doğdu maşallah sapa sağlamdı oğlu şimdi kocaman ikinci oğlunda kız hic test yaptirmadi attık oda maşallah sapasağlam dogdu

(21 puan)
Insallah ben de sağ salim alırım kızımı kucağıma.
0 oy
(1,072 puan)

Bunlar olabiliriği gosteriyor. Benimde sıkıntılı çıktı. Dr amniyo sentez yada yurt dışına gonderilen kan testini önerdi. Eşim telaş etti ve yaptırdık. Sonucu ıyı geldi. Ama kötü bile olsa aldırmayı düşünmedim. Hepimiz sonuçta engelli adayıyız dedim. Sınavım buysa çekerimdedim. Korkma bu olasılıklara inanma olumlu düşün.  İnşallah Saglıklı bir şekilde alacaksın kucağına bebişini canım  

(21 puan)
Sizin risk oranınız kaç çıktı? Ben de yaptırmadım. Doğumu sabırsızlıkla bekliyorum. Alalh hayırlısını versin hepimize inşallah. Ne gelirse Allah tan dedik ama merak ta ettim sonucu kötü denip test yaptırımları. Uçlu taştım gayet iyi çıktı ama insan yine de düşünmeden edemiyor.
(1,072 puan)
Sonucu hatırlamıyorum.  Beni ikili testi ıyıydı üc ve dörtlü testler ıyı cıkmadı.  Ikılı test ıyı cıktıgı halde ben diğer testleri de yapalım dedim.  Keske yatırmasatdım  cok pişman oldum.  Birde bugun ayrıntılı ultrason da Dr burun kemiğine ve ense kalınlığına bakıp down sendromu olmadığını soyledi.  ayrıntılı ultrason a girdin mi orada  bu detaylar ilgili bişeyler soyledi mi Dr.
0 oy
(1,318 puan)

50 bebekte 1 ihtimal cikmis canim bnce korkma 

(21 puan)
Doktorlara göre çok yüksek bir risk benimkisi. Amniyosentezi kesinlikle yaptırmami söylediler ama ben yaptırmadım bebek tahliye girer diye. Umarım her şey yolunda gider.
0 oy
(915 puan)

Bunlara kanıp, Allahın verdiği cana kıyanların hikayelerini çook duydum,şimdilerde vicdan azabı ile yanıyorlar. Bakalım hesabını nasıl vercekler ahirette. O değil de bu kadar kolay aldırın diyen kendini doktor sanıp kasap olan o kişiler nasıl hesap verecek. Hep beraber göreceğiz, zira hepimiz orda olacağız. Çok kızıyorum masumların kanına girenlere ve de bunlara kananlara. Siz Allah'a güvenin kasaplara değil. 

(21 puan)
Biz de Allah a sığındık. Allah 'ın izniyle sağ salim alırım insallah kucağıma. Amniyosentez yaptrman gerek dediler ama düşük riskinden dolayı kabul etmedim. Her şey Allah tan
(915 puan)
Yok sakın yaptırmayın, düşük riski yüksek. Kan testi de para tuzağı. Sonuçlar zaten hiç bir zaman net değil. İyi deseler bile sorun çıkabilir..
0 oy
(8 puan)

Merhabalar....

Ben 41 yaşındayım ve tüp bebek ile gebe kaldım şu an 16+3 deyiz benimde 2li tarama test sonucum kötü geldi ama bu beklediğim birşeydi çünkü yaş çok önemli doktorum ısrarla aminosentez yapmak istiyor fakat ben geçen hafta yurtdışına gönderilen kan testinden yaptırdım olumlu yada olumsuz aminosentez yaptırmak istemiyorum binde 1 ihtimalde olsa düşük riski var ve bu bebek için çok emek verdim Allah büyük eğer birşey olacaksa doğumda da olur doğduktan sonra da bol bol dua etmek lazım Rabbim cümle gebelere sağlıkla evlatlarını kucağına versin bende merakla test sonucunu bekliyorum dualarınız esirgemeyin sevgiler...

(21 puan)
Amin hepimiz için insallah hayırlısı olur. Inşallah sağ salim sağlıkla alırız bebeklerimizi. Umarım testinizin sonucu temiz çıkar. Ne zaman gelcek sonuç. Ve ücret olarak ne verdiniz acaba?
(8 puan)
Test Almanya'ya gönderildi henüz 1 hafta olmadı maksimum 10 günde gelir dediler ücreti 2.800TL Ankarada Intergen diye bir merkezde yaptırdım. Fakat şu sıralar etrafımda ne kadar gebe varsa çoğunluğu 2.li tarama test sonuçları olumsuz geliyor. Bence buda bir ticaret haline geldi zira aminosentezde oldukça maliyetli bir işlem.  Ben yaş riskinde olduğum için öğrenmek istedim eğer durumunuz varsa iç derdi yapıp sıkıntıya girmeyin kan testini yaptırın derim zira bebeğe bir risk faktörde yok. Allah yardımcınız olsun sıkılmayın üzülmeyin herşey dilediğiniz gibi olsun inşallah.
(1,072 puan)
Allah emeğinizin karşılığını almayı nasip etsin. Bende kan testini yaptırdım. Cok şükür ıyı geldi.  İnş sizinki de iyi gelicek.
(8 puan)
2Amin Allah razı olsun inşallah iyi sonuç alırız
0 oy
(4,314 puan)

Bende test iyi cikmasina ragmen risk vr amniyosentz yapcz dedi istemedim ayrintli ultrasonda iyi cikti sukur 

(421 puan)
Ayrıntılı ultrason ne zaman oldu peki ?
0 oy
(170 puan)

Canm dün devlet hastanesine 2 li test sonucunu almak için gittim doktor hem muayne etti hemde teste baktı güya 2 li test sonucun riskli olduğunu bulunduğum bölgede bir diyer devlet hastanesine gidip oradaki kadın doğuma gidip riskli gebeliklere bakan doktora görünmemi istedi testi verip elimede bir kağıt sıkıştırıp yarın git dediler. Ozele de randevu alıp hemen doktoruma gidip testi gösterdim doktorum riskli bir durum olmadığını devletteki doktorun neden böle dedimi ve kâğıda hiç bakmadığını söyledi resmen için rahatladı 1kizım var 2 gençliğinde kalbi durduğu için alındı doktorum telaş edilecek birşey olmadığı nı sitres  yapmamamı söyledi sadece bebek yan bir şekilde böle bebekleri taşımak zar dikkat et yoruldun zaman yat dedi sadece bu diyeceğim şu ki sadece 1 doktorla kalmayın eyer devletteki doktor böyle birşey dediyse özelde gidin  çünkü devletteki doktor bakmıyor bile başından savar gibi ilgileniyor

0 oy
(328 puan)

Canim yaptırmamak en iyisi kafan rahat oluyor ben yaptirmadim . çocuk sağlıklı olsa bile down sendromu boynu kalın değişik şeyler le kafan doluyor olan sana bana bize oluyor etrafimda var yaptıran doktorlar böyle dedi onlarda ama Allah'a şükür sağlıcakla aldilar bebeklerini kucaklarina sıkıntı etme dua et inşallah sıkıntı olmaz Rabbim büyük :)

0 oy
(357 puan)

Benimde ikili test sonucum çok şükür temiz çıkmıştı 16.haftada bebisimin ayaklarının içe dönük olduğunu söyledi dr amniosentez yapalım dedi bizde eşimle düşündük ayrıntılı ultrasonda bakalım dedik amniosentez yaptirmadik. Şuan 20+2 günlük hamileyim. Cuma günü inş ayrintiliya gireceğiz.  İnş hiçbir sıkıntı yoktur bebisimde. Allahım bebişlerimizi sağlıkla bize nasip etsin inş. 

0 oy
(30 puan)

Benimde iki arkadaşımın riskli çıkmıştı. İkisi de doğum yaptı fiziksel ve zihinsel hiçbi sıkıntıları yok.  Rabbim büyük. Bunlar sadece ihtimal. Hiç kafana takma. Bana da ultrasonda beyin gelişimi durmuş dedi. Ama bi süre sonra hiç takmadım. Çok keyifli bi hamilelik geçirdim. Hamd olsun ki bebeğimin sağlığı yerinde. Sen keyfine bak sadece. Gerisini Allaha bırak bol bol da dua tabii:)

0 oy
(54 puan)

Canim benimde 2 li test riskli çıktı biraz 22 yaşındayım amniyosentez yaptırmam dedim zaten doktor senin fazla riskin yok dedi ve anne karnında bebeğin DNA Sina bakıldı devlettr ücretsiz yapıldı 3 bin TL normalde temiz çıktı ayrıntılı ultrason da da bişey çıkmadı herşey normal dua ediyorum bende sağlıkla oğlumu kucağıma alayım diye dua et bol bol amniyosentez düşük yapabiliyor Sun riskli çok araştırdım ben çok ağladım bişey cikmicak inşallah doğunca inşallah

(2 puan)
Hangi şehirde devlet Hastanesi'nde yaptırdınız acaba
0 oy
(114 puan)

Canım ben o testi hiç yaptırmadım özele gidiyorum benim doktorum cocukta bi hastqlık olsa aldırabilir miyim diye sordu bende hayır dedim ve ikili dörtlü hiç bi testi yaptırmadım .sende kafana takma rabbim ne verirse hayırlısını versin zaten o testler bi ihtimal üzerine çıkıyo kesin sonuç vermiyoki

0 oy
(2,785 puan)

Kuzum risk 2.5 olmalı. 1.5 risk değil ki anlamadım bunu. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 94 göst.
12 Nisan 2022 Hamilelikte Testler kategorisinde Sema8311 (175 puan) sordu
0 oy
4 cevap 2,494 göst.
0 oy
2 cevap 131 göst.

648,088 soru

3,416,185 cevap

4,246,649 yorum

183,179 üye

...