0 oy
525 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde

Burada genelde "dogum yaptım sonunda" gibi basliklar goruyoruz. Tiklayinca icerik cok az "darisi basiniza" gibi seyler yaziliyor en fazla.

Bari dogum yaptim yazan kullanicilar biraz daha fazla bilgi verseler olmaz mi? 

...Dogumun türünü

 nasil gelistigini (su geldi mi nisan geldi mi sancilar ne kadar sürdü), 

nezaman hastaneye gittigini, 

nasil geçtiğini, 

ne gibi müdaheleler yapildigini ( epidural, epizyo vs), 

hangi haftada oldugunu, bebegin cinsiyetini vs....

Gibi bilgileri de (korkutmadan) yazsalar herkes icin daha faydali olur. 

Bilgilenmek için üyeyiz burada sonuçta. 

Aksi taktirde doğum yaptim diye baslik atip yeni soru acmanin pek de bi manasi yok bence? 

8 Cevap

0 oy
(27 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

Pazar günü doğum yapmış biri olarak biraz aydınlatayım anne adaylarını. 38+4 haftalik doğum oldu cinsiyet kız cumartesi sabah nişanım geldi sonra gece 04 20 de suyun gelmesiyle uyandım sabah 07 de hastaneye geldik ama ne sancı var ne açılma açılma yok diye biraz telâşlandım ama buseferde dedim sitresten bebeğe bi zarar olur diye kendimi teselli ettim sürekli zor geçen hamileliğin sonunda doğum olucak bebeğimi kucağıma alicam geçici ağrılar sancılar diye.suni sancıyla oldu buarada sancinin hızlanmasıyla açılmada hızlandı tabii öncesini saymazsak 2  buçuk saat içinde dogum oldu şükür ikinci ikinmamda bebeğim geldi...çok uzatmak istemiyorum doğum hikayesi bitmez sorularınızı cevaplayabilirim korkulcak bişey yok sancilara biraz sabır gerekiyo sonrası müthiş bi duygu 

(183 puan)
Ikınmak zor mu insan nefesi yetmicekmis gbi hissedyo
Ne guzel tesekkurler dogum hikayeniz icin:)  sonuc olarak bebeginiz sag salim kucaginizda :)
-Reklam-
+1 oy
(688 puan)

Tecrubelerini detayli yazanlar oldugu gibi "dogum yaptim" diye baslik acip tek kelime icerik yazmayan da var dediginiz gibi. Sirf onun icin ne diye baslik acarlar anlam vermek zor. Hadi beni tebrik edin kutlayin demek istiyorlar zaar. Dogum yaptim darisi basiniza.. dogum yaptim cok şükür.. kizlar ben dogurdum.. geneli böyle malesef. Cok cok haklisiniz.

Aynen oyle, Dogum hikayeniz adi altinda bi platform daha olusturulsa acaba nasil olurdu
+1 oy
(106 puan)
Kız bazıları anlatıyor ya sağolsunlar o ağrı sancı icinde bize dua bile ediyorlar :) Bende soru sorup cevap vermeyenler var ya onlara kızıyorum üstü kapalı soru soruyor yorum yapınca da cevap vermiyorlar onları napcaz?
Evet orasi oyle yazanlar da oluyor ama bence dogum hikayeniz adi altinda ayri bi platform da oluturabilir isteyen girer yazar isteyen okur :)
+1 oy

Bekleyenlerine müjde veriyorlar ben onlara cevap bile yazmıyorum başta hayırlı olsun allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin vs. Diyordum baktım suyu çıktı bıraktım :)

Aynen öyle aslinda bence ayri bi platform olusturabilir dogum hikayeniz adi altinda isteyen girer yazar isteyen okur. Bu uygulamaya benzer yabanci sitelerde mevcut gayet faydali olurdu
0 oy
(794 puan)

Kesinlikle katılıyorum.

(252 puan)
Bencedee kac defa o sorulara tikladim ama hic bi siy yok soru soranlar var tabi nasil oldu dogumunuz diye ama cevap vermemis kullanici onun yerine gozun aydin yazanlara cevab verilmis yani birazda dogumu hakkinda sancilar acilma hakkinda yazsalar iyi olur
(688 puan)
Aynen gozun aydin yazana cevap vermis, bakiyorum dogum nasildi normal mi sezaryen mi neler yasadin? Vs sorularina cevap yok..
Evet sancilarin toplamda en hafifinden en agirina kac saat surdugunu nisan su sanci nasil bi siralamayla geldigini vs yazsalar en azindan diger hamilelere bi ön bilgi olur ihtimallerden haberdar olur. Bazi yabanci sitelerde ayri platform var "dogum hikayeniz" adi altinda. O sekilde bisey de hos olabilirdi dileyen girer detayiyla yazardi.
0 oy
(147 puan)

Kesinlikle bizde merak ediyoruz

0 oy
Burda dogum hakkindaki bilgiden cok cekilen acilar korkular psikolojik etkiler yazildigi icin bence yazilmasa daha iyi canim en azindan kafasinda buyumez insanlarin dogum korkusu
Sadece kisaca dogumun nasil gelistigini yazsa yeter aslında hissiyatlardan bagimsiz:) buna benzer yabancı sitelerde gördüm gayet faydali olurdu aslinda. orada ayri platform vardı "dogum hikayeniz" adi altinda
Dedigin gibi yapilsa keske ozaman dedigin gibi faydali olur :)
Bende sormuştum doğum koçuna bilmek mi iyi bilmemek mi diye çok bilgili annelerin doğumları da lohusalıkları da daha zor geçiyor demişti cahil cesareti denen şey gerçekmiş sanırım ama bunu eğitim ve yaptığım bir sürü araştırmadan sonra farkettim bencede yazmasınlar bilmemek daha iyi :)
0 oy
(942 puan)

Canım çok haklısın ben artık içeriklerde istediğim açıklamaları bulamayınca şey düşünmeye başladım hani doğumu o kadar zor geçmiş ki insanları korkutmak istemediği için ayrıntı vermiyo falan diye :)) 

Yani olabilir ama yine de  aci korku heyecan vs gibi kisiye ozgun hislerden bagimsiz olarak kisaca dogumun nasil gelistiginden bahsetseler hos olurdu
(942 puan)
Haklısın canım benim ilk doğumum hiçbir tecrübem bilgim yok yardımcı olabilecek herhangi bir bilgiyi kovalıyorum :/

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 1,076 göst.
25 Ağustos 2018 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde ysmn07 (109 puan) sordu
0 oy
7 cevap 196 göst.
0 oy
3 cevap 143 göst.

651,513 soru

3,429,332 cevap

4,261,861 yorum

184,139 üye

...