0 oy
527 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (195 puan)

Kızlar bugün hastanede ilk defa yeni doğan bir bebek gördüm çok çok küçüktü. Ben yatağını bu şekilde hazırlamıştım ama beşik yeni doğan için gözüme çok büyük geldi. Galiba yastık da kullanılmıyor. Yorgan bebeğin yüzüne gelmez mi? Beşiği bu haliyle mi kullacağım yoksa içine bir şey mi koyacağım? 

image

7 Cevap

+1 oy
(965 puan)
Canım ilk başlarda yorgana gerek yok ama isterse bacaklarının orada da durabilir zaten bebişler bir karış doğuyor :) yastıksız yatacak onu kaldır şimdilik. Kafasına dik koyma gece başının üstüne düşmesin. Bebek sağa ya da sola yatık uyuyacak istersen sırtına yastığını koyarsın sırtüstü yatmaması lazım. Yenidoğan bebekler kusabiliyor sırtüstü yatarsa boğulur diye sağ sol yatırıyoruz. İnce battaniyeyle kundak gibi sararsın üzerine de evinin sıcaklığına göre Nohut Battaniye ya da kalın Battaniye atarsın boğazını kapatması dikkat et yeter. Bir iki güne alışıyor insan merak etme :) 
-Reklam-
0 oy
(585 puan)
Yastiksiz yatırmayı öneriyorlar bebeklerde yorganda hemen kullanılmaz zaten ilk zamanlar çok küçük olduğu için battaniyeler yeterli gibi
0 oy
(1,141 puan)
Hiç merak etmeyin rahat rahat yatar içinde. Yastığı kaldırırsiniz süs niyetine olur ben öyle yapacağım. Üstüne de battaniye orterim diye düşünüyorum. Bazen sağa bazen sola bazen de düz yatırırsiniz.
(195 puan)
Çok teşekkür ederim
(195 puan)
Ben çok üşüyorum bebek de üşür sandım yün döşek yorgan yaptırmıştım hiç aklıma gelmedi böyle yatamayacağı
(1,141 puan)
Benim de var yün yorgan yatağa koyarım ama kullanır mıyım bilmiyorum. Battaniye tarzı şeyler daha hafif oluyor çünkü.
0 oy
Icine ayrı bişi koymana gerek yok, bebeği yatırırken sürekli aynı pozisyonda yatırma yarım saat sola yattiysa yarim saat sağa dönük yatır sürekli sirt üstü yatırma kafa yapısı ve kasların gelişimi için doktor söylemişti sirtina yastık koyup destekleyebilirsin 
(195 puan)
Çok teşekkür ederim
0 oy
(614 puan)

Yastık kullanmiycajsin zaten ..reflu  yatağı var istersen onu alıp onu besinin içine koyup ile yaptırabilirsiniz  en azından 2 ay dolana kadar . 

image

(195 puan)
Çok teşekkür ederim biz bu yataktan almıştık onu koyayım o zaman
0 oy
(539 puan)
Yastik koyma altına yan yatir sürekli Allah korusun kusarsa  boğulma oluyo sırt üstü yatıracağın  zaman yanında olduğu zaman yatir gözün üstünde olsun bide sürekli aynı yatırma bir süre sola bir süre sonra sağa yatir bebeğin kafa sekli bir tarafa sürekli yatırırsan  basık olur
(195 puan)
Çok teşekkür ederim
0 oy
Canim benim bebek yan yaptırılmaz. Sirt usti yatirip kafasini cevirmeye yardımcı olucaksin. Bunuun icin youtube de dr osman gönülal al var videolatini mutlaka izle. 

Yastik 2 yasa kadar kullanilmiyor canim. 

Evinin sicakligi ise yorgana gerek yok. Evde termimetre bulundur ve bununla ilgili yine ayni doktorun videosu vardı diye hatirliyorum onuda izle. 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 417 göst.
0 oy
16 cevap 1,299 göst.
0 oy
3 cevap 1,178 göst.
9 Haziran 2021 Doğum kategorisinde Asel muhammed (77 puan) sordu

652,488 soru

3,433,209 cevap

4,266,278 yorum

184,410 üye

...