0 oy
261 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (38 puan)
düzenledi

Merhaba arkadaşlar 

18 hafta 3 gün ikiz gebeyim dün ikili tarama testim güzel dendi lakin her hafta alttan muane olcakmışım açıklık varmış
Çok tedirgin ve korkuorum 
Büyükler sakın olma dio zarar verir 
Yaşayan bilen bilgisi olan lütfen yazarmı 
Gebelik haftası 18hafta 3 gün

4 Cevap

+1 oy
(1,275 puan)
Lütfen doktorlara güvenin. Bilimin yolundan ilerleyin. Büyüklere saygımız sonsuz fakat bazen doğru olmayan tavsiyelerde bulunuyorlar maalesef. Alttan muayenenin bir zararı olsa doktorlar neden yapsın ki? Rahim ağzının doğru değerlendirilmesi için alttan muayene şarttır. Muayenelerinizi olun ve ihmal etmeyin. Bende 17 haftalık ikizlere hamileyim. Allah'ım sağ salim kucağımiza almayı nasip etsin.
(38 puan)
Amin inşallah evlatlarımızı kucağımıza sağ salim alırız
-Reklam-
+1 oy
(1,349 puan)
Ne saçma açıklık var her hafta alttan muayene neden oluyormuş doğumun hızlanması için mi. Yeri gelip ilişkiyi bile yasaklarken haftada bir alttan muayene ne alaka. Bence başka Dr la da görüş. 
(1,275 puan)
İlişki ile muayene aynı şey değil. İnsanları korkutmayın.
(1,349 puan)
Korkutmak için demiyorum olanı diyorum. Ben 34 haftalık erken doğum yaptım doğumum başladığında 2cm açıklık ile hst gittim durdurmaya çalıştılar 2 gün yattım doğum durmadı alttan muayene bile etmedi ebeler açılmayı hızlandırmayalim dediler 3.gun kızımin kalbi artık yavaşladığı için acil sezeryanla alındı ve bir ay kuvozde kaldı. Demem o ki doğum başlamışken bile muayene etmediler açılma artmasin diye 34 haftada 18 haftada her ahfta alttan bakmak saçma geldi yani.
(1,275 puan)
Ama burda bahsedilen elle yapılan çatı muayenesi değil dikkat edin. Ultrason cihazı ile yapılan muayeneden bahsediliyor.
(1,349 puan)
Bu dediğim İlk kızımda olan peki ilki erken doğdu diye 2.sezeryanda neden baştan beri riskili gebelik olarak kontrol edilip alttan USG yapılmadı. Hatta Doğuma kadar ne alttan USG ile nede elle çatı muayenesi yapılmadi riskli olduğu halde. 36.haftada bebeğim yine doğum sinyalleri vermeye başladı yine muayenesiz serumla durdurdular ve 38+0 sıfırı zor ettik 38de alındı o da. Bu üçüncü gebeliğim kaç Dr gittim kaç hst gittim alttan bakılması hiçbir sekilde. Erken doğum düşük vs riskli gebeliklerde alttan usg veya elle kontrol önermedi hiçbiri. Normal gebeliklerde kese gorunmediginde vs bakilabiliyor ama risk olmadığı için. Ben sadece bildiklerimi anlattım arkadaşa yardımcı olması için.
0 oy
(336 puan)
Allah yardımcınız olsun inşallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 

hepimize hayırlı kolay hamilelik ve doğumlar nasip etsin bende ikizim açıklık olduğunu nasıl anladılar 
(38 puan)
Amin inşallah

Altan muane etti tıp dilinde konuştular çalıştığım için rapor verdi her hafta geliosun alttan bakcaz dedi İstanbul çapa tıp fakültesi
Gebeliğim ilk öğrendiğimde beri
Kullanırım progestan sabah akşam prolutin her hafta bir
(336 puan)
Birde başka doktora git istersen için rahat eder
(38 puan)
Özel hastane ilk dedi açıklık var ama sıkıntı yok dedi
Devlet Hastanesi'nde sıkıntı yok dedi
Çapa tıp her hafta geliosun dedi
Rabbim yardımcımız olsun
(336 puan)
Amin canım
0 oy
(108 puan)
bu konuda bilgisi olmayanlari lutfen dinlemeyin. doktora guvenin. ben de ikiz gebeyim 26. haftadayim. aciklik var mi erken doğum olmasin onlem alalim diye surekli altran ultrason ile hafifçe bakıyor doktor. sayesinde kisalma erken farkedildi onlem aldik bu haftalara kadar geldim. ustten bakildiginda net olarak gözükmüyor ve yaniltici sonuclar cikiyor. size yapılan cati muayenesi değil. basit vajinal muayeneler dogumu tetiklemez. acikliginiz varsa ve onlem alinmazsa zaten cok yakinda kendiniz doguracaksiniz
(38 puan)
Nasıl önlem alınıo
Bilgi verebilirmisin
İstanbul çapa tıp fakültesi gidiyorum
(108 puan)
haftaniz küçük oldugu icin muhtemelen alttan dikis atarlar size. benin haftam ileri oldugu icin dikis sansim kalmadi. bana igne ilac ve yatak istirahati verildi. 2 haftada bir gidip muayene oluyorum yine alttan bakiyorlar. eger dahs da kisalirsa ciger gelistirici igne yapilcak

650,792 soru

3,426,423 cevap

4,258,802 yorum

183,920 üye

...