0 oy
287 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (258 puan)

Kızlar bu akşam arkadaşlardan biri whtasaptan bilgilendirmek amaçlı yazmış o da çok şaşkındı bizi de şaşırttı Bebeklerde sırt dikeni diye birşey olurmuş.. Bilen duyan var mı, videosunu da paylaştı bizimle.. Harbiden bonya esnasında yumuşakla sert arasında yapılan bir avuç ayası masajı ile kadın bebeğin sırtını ovalarken sakal gibi sert görünümlü tüyler ortaya çıktı.. Bu bebeğin huzursuzluğunu hatta sebep olduğu gaz sancısını alıyormuş.. Ebe çıkacak olan bir öğrencim vardı hemen videoyu ona attım yarın araştırma okulunda benim için hocalarına soracak konuyu..sizden duyan bilen, yaşayan var mı..


Googla bebeklerde sırt dikeni yazın video çıkıyor yazılarda çıkıyor.. Sonra da üzerine konuşabiliriz.. Benim için gerçekten şaşırtıcı :)

3 Cevap

0 oy
(2,300 puan)

Valla bende ilk kez duydum o nasil biseymiski simdi acip baksam uykum kacti zaten hepten sabahlamim :) 

(258 puan)
30 saniyelik video bakmadan ancak yazdığım kadar anlatılabilir.. Ama ilk kez duydum bunu bilsem de yapar mıyım sonra çıkarmak o tüyleri doğru mu olur bunlar hep muamma yani yarın ebe öğrencimin hocaları buna ne diyecek çok merak ediyorum.. Ama denilen o ki dökülüyormuş bunlar sonradan.. :)) hatta instagram da bir kadın takipçilerine duyurmuş arkadaş onu da gösterdi yapan yapana.. Yapan fotograf atıyor.. Bizde de çıktı bakalım bu gece rahat uyur inşaAllah diye..
(2,300 puan)
Ben bi Dr yazisini okudum simdi kardes evet varmis genelde bebeklerin sirtini ovaladigimiz icin meydana cikarmis  onu farkettigimizde cekmek yada dahada ovalamak bebegin canini yakarmis masajla bebek yagi ile yaparsaniz kisa surede dokulur hem cani yanmaz diyor Allah Allah bi yasima daha girdim :)
(258 puan)
Tamam inşaAllah. Teşekkür ederim. Güzel bir bilgi kattın sende.. Aynen aynen ya neler neler var. O ordan nasıl yokken ovalamakla meydana geliyor. Subhanallah normal tüy gibi hiç görünmüyor sakal gibi kalın görünüyor.. :)
-Reklam-
0 oy
(2,622 puan)

Bu sitede bir arkadaş paylaşmıştı bende hayatımda ilk kez duydum ve yutuptan izledim çok şaşırdım ama sanırım her bebekte olmuyormuş 

(258 puan)
Evet canım olmuyormuş her bebekte..
(2,622 puan)
Ya ben her bebekte olmadığını okumuştum mağdem öyle biz nasıl anlıcaz ya nasıl çıkartmayı becercez birde ben tek bakcam bebeğime korkarım öyle masaj yapamam
(258 puan)
Bende yapamam birşey olur diye korkarım. Allah c.c muhafaza.
0 oy

Cok ilginc ilk defa duydum goruncede sasirdim bebek dogdugunda bi deniycem yavas yavas masaj yaparak. Cikan o tuylere dokunulmamasi gerekiyormus sanirim bi cok yazi okudum. Bu arada tesekkurler :)

(258 puan)
Rica ederim.. Evet kendi kendine dökülüyormuş zaten.. Instagram bir bayan bunu duyurmuştu profilinde yapan fotograflı mesaj atıyor.. Hatta yorumlarda ben de bunu duyduktan sonra yapan bir iki anneyle konuştum evet çıkmış ve çok şaşkınlardı.. :)
Denemek lazim tabi dikkatlice :) gaz saniyoruz belkide o agri yapiyo diye aklima geldi. Ilk oglumda kolikti cok cektim bunda enazindan denemis olurum :)
(258 puan)
Öyle yazmışlar oraya da iyi geliyor diye :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 345 göst.
0 oy
2 cevap 238 göst.
27 Kasım 2018 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Edaİnallı (662 puan) sordu
0 oy
6 cevap 554 göst.
18 Eylül 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde B. Kadriye (4 puan) sordu

650,546 soru

3,425,436 cevap

4,257,744 yorum

183,838 üye

...