0 oy
286 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (121 puan)
Merhaba kızlar. Benim bebiş hiç rahat durmuyor her doktor kontrolüne gittiğimizde yer değiştirmiş oluyor. Dün gittiğimizde baş yukardaydı ve doktor dedi ki ters bebeklerde kalça çıkığı olma riski daha yüksekmş. Ben de korktum, acaba bu haftadan sonra tekrar baş aşağı döner mi. Başına gelen varsa yazablir mi?
Gebelik haftası 36+3

3 Cevap

+1 oy
(538 puan)
Yeni döndüyse tekrar dönebilir tabikide.. hıçkırığından anlarsınız hatta baş aşağı olduğunda kasıkta pıt pıt eder.. 

Dönmezse sezeryana alıyorlar malesef.. Benim ilk gebeligimde bu sebepten dolayı sezeryan olmuştum 38. Haftamda.. doguma kadar beklemenizi tavsiye ederim bazısı sancıyla vs dönüyor.. 
(121 puan)
Ben zaten büyük ihtimalle sezaryen olacağım ilk doğumum da öyle olduğu için. Herşey yolunda gitsin ve sağlıklı olsunlar da önemli değil. Umarım dediğiniz gibi döner. Baş yukarda olunca bebeğin bacakları kalçaları alt kısımda daha sıkışık halde olduğu için kalça çıkığı riski daha yüksek oluyormuş.
-Reklam-
0 oy
(35 puan)
Merhaba canım,

Bende 36+1 haftalık hamileyim. Benim bebeğim de ters duruyor. Dün kontrole gittiğimde bu zamandan sonra dönmesinin zor olduğunu söyledi doktor. 18 kasıma gün verdi tekrar kontrol için eğer bir değişiklik yoksa sezeryan için gün vericek. Bebek büyüdüğü ve yeri daraldığı için hareketleri kısıtlanıyormuş. Bide ben 49,5 kilo ile hamile kaldım şuan 57 kiloyum bebeğim ise 2711 gram. Zayıf olmak falanda etkiliyormuş. Bebeğin kilosu, boyu falan dönmesi için bir etkenmiş. İnşallah döner diye dua ediyorum. Bazen konuşmak falanda işe yarıyormuş. Rabbim evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. 
(121 puan)
İnşallah dönerler ve herşey yolunda gider. İnsan zaten doğum yaklaştıkça binbir endişe içine giriyor. Allahım sağlıkla kavuştursun hepimizi bebeklerimize.
0 oy
(70 puan)
Bende 36da gittim tersti 37de gittiğimde baş aşağıdaydı 
(121 puan)
Ne güzel sizin adınıza sevindim inşallah benimki de döner yine:)

İlgili sorular

653,761 soru

3,438,076 cevap

4,271,520 yorum

184,734 üye

...