0 oy
457 göst.
26 Ekim 2021 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (15 puan) sordu
Merhabalar. 6. Haftanın sonlarındayım. Demir eksikliğim var. Demir takviyesine şimdi mi başlamalıyım yoksa 12. Haftadan sonra mı hamileliğin başlarında demir eksikliği yaşayan varsa sorumu cevaplayabilir mi?

   Bir de D vitamini b12 vs testleriniz size kaçıncı haftada yapıldı bana doktor henüz yapmadı..

    Şimdiden teşekkürler. 
Gebelik haftası 6+6

4 Cevap

0 oy
26 Ekim 2021 (347 puan) cevapladı
Cnm bende hamileliğin başlarında demir değil ama D vit. Eksikliği vardı onun için erken olmasına rağmen dekavit başlatmıştı doktorum gebeliğin başından bu yana kullanıyorum şimdi demir ilacına başladım. Doktorun onerisine göre alabilirsin cnm 
26 Ekim 2021 (15 puan) yorumladı
Burada aile hekimliği yapmıyor ama farklı bir yere yaptırabilirim teşekkürler cevabınız için.
26 Ekim 2021 (347 puan) yorumladı
Rica ederim cnm hayırlı olsun bebisinde ins. Birde aklıma geldi gebelikte enfeksiyon genelde sık gorulen bı durum gebeliğinin başındasin hergun 1 yemek kaşığı kadar turna yemişi yemeni öneririm . Ben son bir ayıma kadar kullandım sonra yiyemez oldum tatlıya karşı tiksinme di gebeligimde o yüzden yoksa tadında sıkıntı olduğundan değil şimdi 27 haftamdayim enfeksiyon çıktı. İns kendimi yine zorlayıp yemeye basliycam aklında bulunsun hiçbir zararı yok ilaç yerine doğal kuru meyve. Fikrin olsun dıe soylemek istedim.
26 Ekim 2021 (15 puan) yorumladı
Çok teşekkür ederim sizin de hayırlı olsun enfeksiyon biraz sarı akıntı var ama doktor koku vs olmadığı sürece sıkıntı yok dedi. Ama söylediğiniz çok iyi oldu deneyeceğim baya önemli bir konu enfeksiyon da.
26 Ekim 2021 (347 puan) yorumladı
Benimde öyle cnm sıkıntım yoktu akıntım oluyordu ama idrarda bakteri çıktı şimdi antibiyotik başlattı ins herkese rabbim şifasını versin.
26 Ekim 2021 (15 puan) yorumladı
Amin acil şifalar inşallah güzel düşünelim güzel olsun.
-Reklam-
0 oy
26 Ekim 2021 (2,829 puan) cevapladı
Sonradan başlanıyor diye biliyorm hepsinin belirli bi haftasi var. Demir eksikligini giderecek yiyecekler yemelisin.
26 Ekim 2021 (15 puan) yorumladı
Teşekkürler
0 oy
26 Ekim 2021 (830 puan) cevapladı
Ben 4 haftalıkkrn öğrendiğimde hepsi yapılmıştı cnm hatta o testlerde bende troid hastalığı öğrenip hemen ilaca başlatmıştı. Bence eğer demir eksikliğini biliyorsan mutlaka iste doktorunda ztn sağlık ocağı ücretsiz yapıyor çoğunu
26 Ekim 2021 (15 puan) yorumladı
Haklısınız özel bir doktora gittiğim için muayenehanesi var hastanede de değil. Her zaman ulaşamıyorum. D vitamini için bugün soracaktım randevusuz görüşme kabul etmiyor dediler başka bir şey için kan verip döndüm. Tahliller e nabızda bile görünmüyor. Sanırım başka doktorlara da danışmam gerekecek.
0 oy
26 Ekim 2021 (1,362 puan) cevapladı
10 haftalıkken tüm tahlilleri yaptı doktorum o zamana kadar sadece ulturasonla kontrol sağladı ve folik asit kullandırdı
26 Ekim 2021 (15 puan) yorumladı
Teşekkürler cevabınız için. Sanırım her doktorun yöntemi farklı.
26 Ekim 2021 (1,362 puan) yorumladı
Aynen öyle ama demir eksikliğiniz varsa bunu direk söyleyin

1,489,587 soru

24,345,888 cevap

346,247 kullanıcı

...