0 oy
257 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (5 puan)
Herkese merhabalar, aramızda benim gibi tip 1 diyabetli var mı? Herhangi dikkatettiğiniz birşey var mı hba1c değerleriniz nasıl gidiyor? Daha 10. Haftamdayım korkuyorum, Hba1c çok dengesiz seyrediyor.
Gebelik haftası 10

4 Cevap

+1 oy
(110 puan)
Bende 30 +2 yıl tip 1 diyabetim var hbac1 in 5 olması lazım enson 6 30 a kadarda çıkabilir ama dahada yükselmemesi lazım ve bebek büyüdükçe şeker dengesizleşiyor onun için yemene içmeye ve insülinine dikkat etmelisin dikkat ettiğin sürece ve sürekli ölç sıkıntı olmaz allahın izniyle
(5 puan)
Diyetinize uyabiliyor musunuz? Bazen midem bulanıyor yiyemiyorum bazen de karbonhidrat fazla kaçıyor tatlı vs canım çekse de uzak duruyorum. Benim 3 hafta arayla hba1c ilk 5.4 sonra da 8.4 çıktı başka lablarda. İnanın ikiside uç benim için dikkat ediyorum ama okadar yükselmiş olması imkansız geliyor.
-Reklam-
0 oy
(219 puan)
canım bende senin gbiyim tip1 benmde dengeli gittiği söylenemez Yemene icmene dikkat et korkma bende 6 haftalık hamileyim şuan ikinciye hayırla kucağımiza alalım inşallah :)
(5 puan)
İnşallah hayırla sağlıkla alalım.. Bizi kimse anlamıyor inanın doktorlarda çok alışık değil. Çok zor geçecek gebeliğin neden yaptın gibi bakan doktorlar oldu. İnsan kendi gibi örnekleri olunca inanın daha pozitif oluyor. Şimdi formları okudukça rahatladım. Allah razı olsun..
(219 puan)
hiçbir şekilde o güzel canınızı sıkmayın ilk çocuğumda bende çok korktum ama hiç öyle olmadı sağlıkla aldım kucağıma şekerden dolayı olmaz diye çok strese girmiştim çok şükür hiçbir sıkıntısını görmedim şekerin sadece biraz daha dikkat ve biraz daha sık Dr kontrolleri onun dışında hiçbir şeye takılmayın :)
(5 puan)
İçime su serptiniz tabiki gevşemek yok sıkı takibe devam :)
0 oy
(75 puan)
Merhabalar bende tip 1diyabet hastasıyım benimde ilk gebeliğim gercekten hamilelikte cok dengesizlesiyor  saat başı gece gündüz ölçüm yapıyorum fazla karbonhidrat değeri yüksek beslenmiyorum daha cok sebze et süt peynir vs 

Dikkat edince dengeleniyor ama sürekli tetikteyim yükselmesine fırsat vermemeye calısıyorum , perinotoloji doktoru ve endokrin uzmanı  ile devam ediyorum kontrollerime inş sağsalim alıcaz kucagımıza içinizi rahat tutun üstesinden gelicez inşallah ❤️
(5 puan)
İnşallah, bende sürekli ölçüyorum günde 7 kez 1. Saat tokluklarla ölçüm istedi doktor şimdi onları kaydedip görünücem tekrar. Çok teşekkür ederim destek için güzel yorumlarınız için inşallah hepimiz sağlıkla hayırlısıyla kucaklayalım yavrularımızı..
0 oy
(75 puan)
Keşke tip birler bir grubumuz olsa❤️
(5 puan)
Keşke ne kadar güzel olur

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 129 göst.
0 oy
0 cevap 67 göst.
0 oy
1 cevap 83 göst.
5 Şubat 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Fsmozk (59 puan) sordu

652,647 soru

3,433,818 cevap

4,267,010 yorum

184,445 üye

...