0 oy
1,431 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (679 puan)

Az önce muayeneden geldim benimde bebeğinde sağlığı yerinde gelecek ay detaylı ultrason çekilecek doktora sorduk ultrasonu kim çekecek siz mi başkası mı dedik ve çekecek kişi kadın mı dedik. Doktor bize madem bayan istiyorsunuz bu kadar inançlısınız tevekkül edin detaylı falan çektirmeyin dedi. Şok oldum donup kaldım. Doktordan da iyice soğudum. 

Gebelik haftası 19+3

19 Cevap

0 oy
(4,314 puan)

Doktorun kadin mi canim

(4,314 puan)
Ben devlete gidiyorm doktorum cok iyi ya herseyi soruyorum sabirla anlatiyo ben hemsirelerden memnun degilm cok asık suratlilar tersliyolar, keske dogumuma doktorum girse ama ebeler giriyo Allah kolay dogumlar naSip etsin hepimize insallah :)
(1,047 puan)
Niye ebeler giriyor ebe giricekse doktora niye gidiyoruz çok tezat ve moral bozucu
(4,314 puan)
Cnku devlette oyleymiş canim sezeryana doktor giriyormus
(604 puan)
Sikayet et canım .benimde bi doktor cok canımı sıkmısyo aglattı beni.bende şikayette bulundum oh para cezası yedirdim rahatladım:)
(1,047 puan)
Devleti kotulemeyin diyorlar orda hastaya seçme hakkı birakmazsan tabii ki üzülüyor insan birde doktor dewamli doğuma giremez tabi yoğunlukta ama bilmiyorum Rabbim bütün hamillerin yardımcısı olsun.kotu davraniyorlar genelde bizim burda ki devlet tek doktor var oda çok genç diğer devlet nerdeyse 1saatlik uzaklıkta özele gidiyorum ve memnunum Doktorum dan 50 TL veriyorum.
-Reklam-
0 oy
(443 puan)

Ne alakası var ben de hep kadın doktora gidiyorum insan daha rahat ediyo. Bazı doktorlar böyle patavatsızca konuşuyo ya deliriyorum. Geçende eşimle dişçiye gittim eşim soruyo dişi çekicekmisiniz kadının cevaba bak bilmem çekelim mi? Zaten doktor olan benim ben bilicem. Doktorunu değiştir bence daha yolun yarısındasın moralini bozmasına izin verme. 

(679 puan)
Bende rahat etmek açısınan kadın doktora gidiyorum ama moralim sıfıra indi. Herkes diyor erkek doktorlar daha iyi diye ama eşim asla istemiyor erkek doktor bende doğum zamanına rahat ederim diye kadın olsun istedim ama oda çok gerdi beni.
(578 puan)
Kadın doktorlarda insan daha rahat ediyor c nm benim doktorum kadın ama bu ay ona randevu alamadık erkeğe gideceğim ama akjntim var nasıl söyleyeceğim bilmiyorum
(679 puan)
Herşey ultrasonla bakıp göndermekle bitmiyor akıntı olur kanama olur bizde bunları düşünerek kadın tercih ediyoruz ama önce doktorun saygı duyması lazım bu tercihe.
0 oy
(408 puan)

Evet ifade ediş biçimi kırıcı olmuş ama tamamen haksız da değil. Şöyle ki ben büyük bir hastaneye gidiyorum radyoloji uzmanı bakıyordu yanlış hatırlamıyorsam ayrıntılıya. 10 tane radyoloji uzmanı var hangisi denk gelirse ona gidiyorsun doktorun o kisinin cinsiyetini bilemez. Ayrıca kimin baktığı da önemli mi sizin icin ya da olmalı mı bilemedim. Farklı gelmis sorunuz ve o da yanlış bir bicimde ifade etmis hepsi bu. Daha kibar olabilir miydi? Evet, bilmem mümkün degil önemi de yok diyebilirdi.

(37 puan)
Bana devlette böyle muamele etmiyorlar,devleti kotulemekten vazgeçelim bence  devlete gidiyorum ve çok çok memnunum. Insan gibi muamele ediyorlar, ozel e gidince bu muameleyi bulamiyorum ben. Devlet çok genel bi şey o yüzden biri kötü olunca hepsine laf  geliyor.

Sizin için üzüldüm, kimse öyle muameleyi hak etmez.normalde bende tesetturume dikkat etmeye çalışan biriyim elh.  Ama bu doktor konusunda gerçekten erkekler daha başarılı,  ki sizde soyle misiniz  doktor karnım bile bakmıyor, ekrana bakıyor sadece, rahat edememelik bi durumum olmuyor. Dogumdada normal olursa bi sıkıntı olmadığı sürece bebeler yaptırıyor,  doktorluk bi durum olmuyor  bile.
Eşiniz razı olmayınca sizde bir şey yapamazsınız tabiî,  size güzel bi hamilelik donemi ve kolay doğumlar. Sağlıcakla kulağınıza alın bebisinizi ins
(679 puan)
Devlete gidemiyoruz eşimi muayeneye almıyorlar diye devleti kötülemek istemeyiz ama keşke eşim yanıma gelebilse muayenede hiç düşünmeden gideceğim. Doğum yaklaşınca erkek doktor mecburen alttan muayene eder diye de istemedik. Hepimiz çocuklarımızı sağlıcakla alalım kucağımıza.
(408 puan)
Esinizin yanınızda olması tabiki avantaj ama bence bu okadar da önemli degil. Ben ilk hamileligimde hem daha cok ilgilenir hem sira filan bekleyemem hem esim yanimda olur diye ozele gidiyordum. Erken dogum yaptim rahmime spekulum taktilar. Simdi egitim arastirma hastanesine gidiyorum. Esim gelemiyor iceri. Doktor da bazen erkek bazen kadin. Hicbiri umrumda degil. 37.haftaya kadar geldim cok sukur onemli olan bebegimin ve benim sagligim. Gerisi teferruat
(37 puan)
Ben eşimle girebiliyorum devlette. Hiç bi sıkıntı olmuyor,  doktor eşimi de tanıyor,  muhabbete ediyorlar :) her devlet, her doktor bir degil iste. Rabbim hep iyilerle karsilastirsin
(679 puan)
Ne güzelmiş ya inşallah bizede en yakın zamanda anlayışlı ve iyi bir doktor düşèr.
0 oy
(425 puan)

Gerizekali yaa ona neymis insanlarin hassasiyetleri olabilir. Detayli ultrasonu uzman çekiyor gittigin hastanenin radyoloji uzmanını arastir erkek mi kadin mi diye. Benimkinde iki tane vardi biri erkek biri kadin. Beni kadına yonlendirdiler. Tercihimiz de oyleydi zaten.

(679 puan)
Gittiğim hastanedeki erkekmiş başka da  kadın yokmuş çeken. Eşim erkek doktor asla istemiyor bende çok çekiniyorum erkek olunca ve çok gergin oluyorum. Aslında doktorun bunu anlaması lazım ama anlamadı bizimki işte.
(425 puan)
Canim illa orda yaptirmak zorunda degilsiniz baska hastanede de yaptirabilirsiniz arayip öğren bayan mi erkek mi olduklarini.
(679 puan)
Almadım zaten ordan randevu araştırıyorum başka yerde çektireceğim
0 oy
(831 puan)

Bizimkiler derki kadin doktorda ne isin var kocasinin derdi coluk cocuk derdi bide senimi dinlicek ters olur derler :) bende hep kadin doktor tercih ettim kendimi daha rahat hissettigim icin terslemesi sinir bozucu olmus 

(679 puan)
Herkesten duyduğum erkek doktorlar daha ilgili daha kibar diye ama ben mecburiyetten kadın tercih ediyorum ama gerim gerim geriliyorum.
(831 puan)
Degistir doktorunu skma canini benim goruncelerim erkek doktora git diyor surekli esim de saolsun karismaz ama erkek olunca gerim gerim geriliyorum bende kafana gore bi doktor bulana kadar devam et ben 32 haftaligim hala arayis icindeyim inan
(679 puan)
Benim eltilerim de erkek doktora gittiler ve erkeğe git diyorlar eşim istemiyor ben zaten gidemem çok çekiniyorum geriliyorum. Bakalım beni anlayacak bir doktor bulurum inşallah.
0 oy
(204 puan)

Canım doktorun cevabı art niyetli belli ki kendi inançsız biri.  Işte burda saygı devreye giriyor benim ermeni rus özbek romanyalı israilli bunların çoğu hristiyan biri yahudi bir sürü arkadaşım var.Yengem özbek eniştem romanyalı.Esimle mezheplerimiz ayrı.Arkadaslarimin çoğuyla uzun yıllardır görüşüyorum.Bana kalırsa bu ışın sırrı insanların birbirine saygı duymasından geçiyor.O yüzden benim şahsi fikrim doktorunu değiştirmenden yana.Insanin içinde kendi gibi olmayan birine saygı duymak sevgi beslemek yoksa ki bu bi doktorsa...Rabbim iyi insanlarla karşılaştirsin.. 

(679 puan)
Benim başım kapalı tamam müslümanım ama tüm inançlara da sonsuz saygılıyım işim gereği çok fazla gayrimüslümle de muhattap oluyorum  onlara da çok saygı duyuyorum ve onlar bizden daha fazla inançlara saygılı. Doktor hanım keşke biraz daha saygılı olsa ne güzel olur değil mi. Bizler onun diplomasına bilgisine birikimine inancına saygı duyuyoruz ama onlar bizi insan olarak değil müşteri olarak görüyor.
(204 puan)
Haklisin canım.Ama iyi doktorlar da var çok şükür.Iste o sebepten Allah iyilerle karşılaştirsin..
(679 puan)
Amin canım hepimizi.
0 oy
(12 puan)

Cok terbiyesizce bir hareket yapmis gercekten. Tercihlerini yargilama hakkina sahip degil kendisi. Cok ayip etmis. Gunah diye degil, kadin doktorla daha rahat ettigim icin ben de kadin tercih ediyorum. Kaldi ki gunah diye etsem de ona ne? Heralde ters bir anina geldi

(679 puan)
Günahta olsa mecbur olunca erkek doktora da gidiliyor ama doğum hassas bir süreç beni anlayacak bir kadın olsa bu süreci de kolaylaştırır diye özellikle kadın olsun istiyorum hem eşim asla erkek istemiyor. Doktorun ters anı benim kaçgün moralimi bozmama sebep olacak.
0 oy
(781 puan)

Bende 2 li tarama in son gunune yetısmiştim bayan doktor devamlı muayene oldugum ve hastane degısık ligi yapmak istememiştim zor bela randevu aldım bunu dile getirdim son gun niye bekledin dedi bnde randevu alamadıgımj dile getirince Bı tek bu hastane mi var Baska yerden alıp yaptırabilirsiniz diye beni terslemıstı ve o an donup kalmıştım bidaha da o doktora almadım randevuyu 

(679 puan)
Hamilelikte kaldıramıyor insan bu tarz tutumları. İki dakikasını ayırıyor  zaten birde azarlar gibi konuşunca gittiğime gideceğime pişman oldum.
(781 puan)
Aynen canım Zaten zor bela randevu almısım bide ustune laf edince donup kaldım normalde asla susmam ama o gun Bı degısık oldum ilk dogumum da doktorla kavga etmıslıgım var o derece yani
0 oy
(823 puan)

Keşke sizde az empati yeteneğinizi geliştirseydiniz hoş Bi değişiklikte olmazmış deyip çıkacaktın

(679 puan)
O anda ne diyeceğimi bile bilemedimki hemen çıkmak istedim.
(823 puan)
Bazıları çok düşüncesiz ya
0 oy

Bu bir tercih meselesi dile getirmen gayet normal.doktorlarin bazen öyle çikisi oluyor sinir bozucu gercekten

(679 puan)
Zaten biz doktora söyledik biz kadın doktor istiyoruz diye sizi de o yüzden  tercih ediyoruz diye ben söyledim erkek doktordan çekiniyorum  diye anlaması lazımda nerdee.
0 oy
(1,660 puan)

Canim o doktorunun luzumsuzlugu. Baska bayan doktora devam et. Bendede hep erkek doktor iyidir mantığı vardi saglik icin gunah olmaz sanardim ama. Bayan tercihi olduğu halde bile bile erkek doktor secmek uygun degilmis. Tibda gunah olmaz demek Allah korusunnn daha büyük gunah. Sen dogru olani istemissin. Imkanlar  varken bile bile günaha girmeye gerek yok. Baska bir bayan doktor bul degistir bence.

(679 puan)
Devlet hastanesi olsa mecbur olsam tabiki razı olmak zorunda kalırım ama ben özele para ödüyorum tercih hakkım varken doktorun bunu aşağılaması bana çok kırıcı geldi.
(1,660 puan)
Canim devlette de bayan var artik onda bile mecbur kalmıyorsun. Ha acil durum olur bise olur. Onda elden bise gelmez. Ki dedigin özel parani veriyorsun istediğini secersin. Doktorun uslubu cok yanlış. Bide bunu bayan doktor diyo ne ayip. Sen cok haklisin. Nasilsa ozelmis baska bir doktor sec bidaha suratini gorme derim.
(679 puan)
Devlete gitsem daha rahat olacak belki ama orda da eşimi yanıma almıyorlar o yüzden de özel olsun istiyoruz. Özelde bu tavır ağır geliyor bana.
(1,660 puan)
Canim valla devletin adi ciikmis. Ben gecen sene ozele gittim doktorum beni bi kac defa tersledi hic sicak samimi degildi. Bu sefer devlete geldim doktorumu arkadasim onerdi. Okadar iyi bi kadin ki ozel gibi ayni tatli dilli cok güzel anlatıyor herseyi. Oyuzden devletten sasmican valla. Tabi esler giremiyor ama napalım.
(679 puan)
Çocuk doğsa da şu doktorlardan kurtulsak biran önce ya çekemiyorum trip falan.
0 oy
(215 puan)

Istisna kesin vardir ama bu zamana kadr o kadr kadin dogum uzmanina gittm bayanlar cok sert ve kabalar erkek doktora gittim o kdr kibar duzgun konusuyoki baktm kesinlikle kadin uzmana gitmem azarlamislardi alay etmislerdi smdiki doktorum erkek memnunum gayet kibar davraniyo

(679 puan)
Farklı bişey duymadım şimdiye kadar herkes tecrübesini söylüyor kadın doktorlar iyi olsa iyi diyen biri çıkar heralde.
0 oy
(1,094 puan)

Ya daha 1 hafta önce kadın doğum uzmanı bi erkek 2 hastasını taciz etti diye tutuklandı. Doktor da olsa yeminli de olsa erkek. Fıtratında bu var bir kadına normal bakamaz. Ben bu yüzden devlete gidemiyorum açıkçası.

Ayrıca bu işi yapan kadın varken neden erkeğe gösteriyim ki yani bana mantıklı gelmiyor. Kadınları kadınlardan daha iyi anlayamaz erkekler bence. Ayrıca sert olmayan gayet ılımlı kadın doktorlar da var ve çok şükür bana öylesi geldi. Özel bi hastaneye gidiyorum ve ayrıntılı için randevu alcaktım. Aradım ve bana kadın doktor isteyip istemediğimi sordu ilk. Ona göre doktorları saydı. 

Bence önce doktorunu değiştir öyle git ayrıntılı ultrasonuna da. Benim bedenime kimin bakacağını ben seçebilirim doktorum değil.


(679 puan)
Ay hiç duymadım ben bu taciz olayını Allah korusun ya insan hamileyken kaldıramaz böyle bir şeyi. Taman inançta çok önemli ama  rahat edemiyorsam niye ben erkek doktora gideyim ki dayatma yapmaya ne gerek var. Ben erkek doktora diş muayenesinde bile çekinip utanıyorum kaldı ki özel bölgemi nasıl açayım. Yanlış anlaşılmasın erkek doktora gidenlere saygı duyuyorum ama ben yapamıyorum bana da saygı duyulsun istiyorum.
(1,094 puan)
Tvde çıktı canım daha yeni. Ben sadece kadın doğum için diyorum canım o özel bi konu. Yoksa ben aylık diş kontrolüne gidiyorum diş tellerim var ve Erkek doktorum. Aynen saygı duyması lazım dediğin gibi. Nerde oturuyosun. Onu yazıp sor bence doktor önerisi al insanlardan. İllaki güzel bi doktor vardır yakınlarında
0 oy
(252 puan)

insnain terbiyesinisini zorla bozuolar önemeymiş be senin inancından sormakda mi suc dengesz kadin gitme daha ona ole ilgilen biriyle doguma kadar iyice morelini bozar ne sanio kendini para ver paranla rezil ol oldu başka memelkte tek o mu kalmis git degis doktrunu 

(679 puan)
Degiştireceğim zaten eşim anladı moralimin bozulduğunu ve doktor arayışına başladı bile. Anlayışsız olunca kadın ben niye çekindiğimi anlatsam bile boş.
(252 puan)
kendisine muhtac felan sanio herhalda ***** midir nedir bnim doktrm iceriye girer girmez nasılsın iimisin die muhabbt edio konusuo tek bnle degil herkezele ole yapio
(679 puan)
Yok yok bizimki geç içeri aç karnını diye azarlıyor gibi konuşuyor. Doktor olup insan olamayanlardan.
0 oy
(438 puan)

Bayan doktor varken benim tercihim de bayandan yana dini boyuttan dolayi oncelikle tabi sonra da daha rahat hissediyorum bir ara bana da 182 deki musteri temsilcisi baya dalga gecmisti sikayet ettim ben olsam kavga edersim herhalde hic gelemem boyle seylere herkesin ozgur iradesi bir ardada cildiyeye gittkm bayan doktor yuzume bakacak sivilce icin tesetturjm biraz ondeymis bir bagirdi bu yasta kendini bu kadar kapatiyorsun diye cildirdim o an sanane be dedim benim tercihimden sen ipli giymissin ben sana yorum getiriyormuyum yada yargiliyormuyum tercihini sen kimsin de benim yasam tarzimi hor goruyorsun diye bayagi kendimsen gecmisim :))) esim disardaydi girdi hemen iceriye ne oluyor diye tuttu kolumdan cikardi bktim sonra beni cagiriyor doktor yanlis anladin ozur dilerim felanlar iyi susmussun :))

(679 puan)
Ben şaşkınlıktan tepkisiz kaldım keşke senin gibi yapabilseydim. O doktor seni kendine benzetmeye çalışıyorsa sende yanında başörtüsü getirip bende seni böyle görmek istiyorum deyip eşarbı hediye edeceksin o olacak.  Ne tuhaf doktorlar var ya.
0 oy
(669 puan)

Kimse kimsenin tercihine karışamaz. Üstelik doktor seçme hakkı diye bir şey de var. Doktorunuz haddi olmayarak kendince dalga geçmiş resmen. Ben de mecbur kalmadıkça erkek doktora gitmiyorum mecbur da değilim. İstemiyorsam da neden istemediğim kimseyi alakadar etmez. 2.ye hamile kaldığımda 1 kadın doktor vardı o da gitmişti mecbur erkek doktora gittim çok rahatsız oldum çekindim mecbur da değilim. Kadın doktor geldi yeni şimdi ona gidiyorum çok rahatım. Sen de boşver doktorun kendi ayıbı ben olsam bırakırım o doktoru. Hadsiz insan doğumda da moral bozar ağzından çıkanı kulağı duymuyor resmen.

(679 puan)
Doktorun inancı katarak cevap vermesi gereksizdi çünkü ben namahrem olduğu için istemiyorum demedim ki çekiniyorum dedim o benim başımdaki örtüye bakarak tevekkül edersiniz siz detaylı falan çektirmeyin diyor. Çok saygısız ve gereksiz bir cümleydi bana göre.
(669 puan)
Öyle zaten onu ilgilendiren bir durum yok ortada fikrini soran da yok soru sormuşsunuz gereksiz cevap vermiş bilmiyorum de geç yani kalp kırmanın ne gereği var.
0 oy
(2,602 puan)

Çok yanlış konuşmuş bunun inançla ne ilgisi var hepimiz müslümanız elhamdülillah ama saçma bi cevap olmuş merak edip sormussun onun gerginliği seni dahada gerer bence doktorunu değiştir..ben daha odaya girerken doktorumun gözleri ışık saçıyor... Okadar pozitif biriki beni çok rahatlatiyor

(679 puan)
Ne güzel ya doktor da şans meselesi kötü doktor insanı hasta eder. Anlayış kalmamış insanlarda keşke biraz empati yapsalarda ona göre cevap verseler.
0 oy
(1,318 puan)

ben erkek dr. tercih ediyorum daha kibar ve anlayislilar kadin dr. kac kez gittiysem burunlari 1 karis havada bisey spramiyorrsun bi havalar bi havalar cocuk dr.umda erkek dr. cok anlayisli ve ilgili 

sizi anlamadim sadece detayli ultrason sonucta karindan bakilcak uzmani kimse o yapar neden kadin veya erkek mi diye takildiniz acaba esinizmi baski yapiyor bu konuda dr. dr. dur sonucta bence isinin ehli olmasi onemli 

(679 puan)
Eşim asla istemiyor erkek olmasını bende çekiniyorum. Doğru sadece karnımızı görecek ama ben gerilirim ve rahat olamam diye kadın var mı diye sorduk ama sonuç bu cevap oldu.
(1,318 puan)
dogum dr. kadin tercih etmene bisey diyemem ama radyolog konusunda hak etmissin cnm sen o cvbi karnina bakcak alt tarafi ztn ultrason cihazini koyup ekrana  akiyor adamlarin isi bu
(679 puan)
Hak etmişsin diyorsun ama ne yapabilirim ki eşim aşırı kıskanç ve asla erkekle muhattap olmamı istemiyor bende varsa bayan yapsın dedim.çekecek bayan doktor yok demesi yeterliydi tevekküle falan bağlaması sinirimi bozdu benim.
(1,318 puan)
gaklisin kendincede radyologlar erkek genelde esinde bu durumu anlayisla karsilamali yapacak bisey yok evladin icin gerekirse erkek bayan fark etmez bu dusunce cok yanlis ben saglikciyim 3 yil once nobetimde acil dogum geldi erkek dr. nobetci oldugu icin o mudahale edecekti nobetci dr. varken hastaya ozel dr. kalkip gelmez onlarinda isi gucu var ki ozel hastane sonuc bebek zamaninda mudahale edilmedigi icin beyin kanamasi gecirdi suan ne durumda bilmiyprum sevki yapildi adam karisini sakinayim derkwn evladinin gunahina girdi ve cok fazla bu gbi durum yasaniyor
0 oy
(207 puan)

Bende kadın doktor tercih ediyorum ve bunda yanlış hiçbir şey görmüyorum herkesin kendi tercihi. Acil bir durumda seçenek olmadığında elbette doktor erkekte olabilir illa kadın doktor diye tutturmam ama seçme şansım varsa da kadın tercih ederim. Açık görüşlü olmanın o zaman ayrıntılıya girme diye saçma sapan bir cevap vermeyle bir alakası yok bu modernlikte değil. Her fikire saygı duyabiliyorsan açık görüşlü olabilirsin. Doktor zerre kadar haklı değil. Modernleşme adı altında asil geri kafalılık gösteren insanlar bunlar. Illa erkek doktor istiyorum diyeni kimsenin kınayamayacağı gibi kadın doktor istiyorum diyenide kimse kınayamaz. Bence doktorunuzu değiştirin size yardımcı olabileceğini sanmıyorum tıp okumuş ama insan olamamış. 

(679 puan)
Altına imzamı atarım söylediklerinizin. Çok doğru değiştireceğim kesinlikle.

İlgili sorular

0 oy
33 cevap 1,497 göst.
0 oy
9 cevap 559 göst.
4 Nisan 2019 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Lale10 (127 puan) sordu
0 oy
2 cevap 325 göst.
0 oy
34 cevap 887 göst.

651,089 soru

3,427,545 cevap

4,260,091 yorum

184,020 üye

...