0 oy
130 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (51 puan)
Gebeliyimin 13 cü haftasındayım sağ böbreyimde 2 tane 5 ml  taş olduğunu söyledi ultrason. Hiç böbreyim ağrımadı şimdiye kadar. Duyunca şok oldum. Taşları da salmak için ilaç kullanmak istemiyorum, araştırdım riskli olduğu söyleniyor bebeyi kayb etme riski var. Ama doktorum da taşı düşürmem için ilaç yazmış. Ne yapıcağımı şaşırdım, çok korkuyorum. Bu durum başına gelen oldumu? Lütfen yaza bilirmisiniz? 
Gebelik haftası 13

3 Cevap

0 oy
Bol bol su bende de sol böbreğim ağrıyor su içiyorum bebek büyüdükçe ezdigi için daha çok ağrı çekiyorum bu aralar
-Reklam-
0 oy
(149 puan)
13 haftalıkken şiddetli ağrıyla gitmiştim sağ bobregimde taş ve kist var dedi ilaç yazdı eve geldim ilaçsız ağrılarım geçti kendiliğinden agrirsa alırım dedim o günden beri agrimiyor şükür sun 29+5 olduk 38 de sezaryan olacağım inşallah ağrımaz bol bol su içtim sıvı içecekler çok tükettim sende öyle yap inşallah fayda görürsün
0 oy
(52 puan)
Ben 10 yıl önce kızıma hamile iken böbrek sancısı ile hastaneye gittim, acilde ağrıya dayanamadım ağrı kesici iğne yaptılar. Bebeğin haftasını hatırlamıyorum. Sonrasında ilaç falan içmedim tek çaresi bol su tüketmek. 7. Ayında yanlış hatırlamıyorsam hafif bir ağrıyla iki tane taş düşürdüm. Birşey olmadı korkma. Şimdi 37 haftalık hamileyim 4.5 aylıkken saframda taş bu sefer acile gittim daha kötüsü başıma geldi ağrısı, sancısı yemem içmem 5 aydır neler çektiğimi bir allah bilir.
(52 puan)
Bu arada sağ böbreğimde yine taş var ama bu sefer sorun çıkarmadı.  Birde yatarken sağına fazla yüklenme bende ağrı yapıyor.
(51 puan)
Taş var diyorsunuz yine hamilemisiniz? Yani taş ola ola hamileliyin 9 ayını tamamlamak oluyormu?
(52 puan)
Evet hamileyim,  belki iki yıl önce kontrole gitmiştim 9 ml taş var demişti bizim biraz genetik aileden. Dediğim gibi şuan saframdaki taşlar böbrektekileri geçti çünkü safradan taş düşmüyormuş ve tek çaresi ameliyat. Üşütme ve susuz kalma inşallah bişey olmaz. Zaten bu zamana kadar taş düşürme ve sancın olmamış doktor demese haberin yoktu sanırım. Rahatsız etme taşını sağlıcakla kal.
(51 puan)
Teşekkür ederim. Galiba Ben de dokunmayacağım taşa İnşAllah iyi gider hamileliyim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 141 göst.
0 oy
3 cevap 156 göst.
5 Ocak 2022 Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde Emine yelken (52 puan) sordu

653,866 soru

3,438,506 cevap

4,271,987 yorum

184,759 üye

...