0 oy
212 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (13 puan)

Merhaba; 


21. Haftadayim burdan sorulan sorulari cok takip ediyorum tetenoz aşısı ile ilgili cok yazi okudum. Bugun randevum vardi doktoruma bu konuyu anlattim bana Avrupada yapilmadigini söyledi, Türkiye de neden yapiyorlar bilmiyorum ama orasi ile burasi çok farkli dedi. Almanya dan sevgiler dualarim sizlerle insallah saglikli bir sekilde bebeklerimizi kucağımıza aliriz :angel:

Gebelik haftası 21

3 Cevap

0 oy
(747 puan)

Merhaba canim bende alman vatandasiyim Türkiyeye yerlestim 2 senedir burdayim dogum almanyada yapacaktim erken geldi suan bebegim turkiyede kuvezde allahin isi iste :) aynen almanyada gerek duymuyorlar turkiyede saglik ocaklari cok ustunde duruyor ben almanyadayken ev dok. hep soruyor asilari defter varya bizde ordan bakiliyor tazeyse zaten gerek yok ondandir :O

(13 puan)
Öncelikle sagliklar dilerim bebeginize. Benimde doktorum eşimin arkadaşı, kan pihtilasma rahatsizligim var doğuştan sürekli 2 doktor tarafindan kontrol altindayim Thrombose igne yapiyorum kendime ilk hamilelik vs tabi her hamile gibi endiseliyimde. Sürekli doktoruma danisiyorum bu yüzden merak ettim bugun hatta biraz kizdi bana. Tamam arastir ama Türkiye de degilsin saglik sistemi biraz farkli kafani karıştırma dedi.
(747 puan)
Bendede var ve ben almanyaya kontrole geldigimde burda ausnahmefall olursan bakariz demisti sonra hemen turkiyeye geldim ignelerime devam ettim sukur turkiyede daha ilgililee
-Reklam-
0 oy
(3,331 puan)
Bende frnasadayim 3uncu hamilelik yazilanlari okuyorum hep gec mi kaldım vs die yaziyorlar burda oyle bi asi yok ben olmadim. Bende anlamıyorum gerek var mi aşıya
(13 puan)
Almanya da olanlarda olmuş inanin benimde kafam çok karışıktı ama doktoruma çok güveniyorum gerek duysa ol der zaten. Sık sık kontrollere gidiyorum Allaha şükür bebegin durumu iyi. Sadece plasenta aşağıda daha erken çıkabilir dedi ama bazı önlemler almam için uyardi ama düşük tehlikesi yok korkma dedi.
0 oy
(6,097 puan)
Tetanos aşısı olası bir kaza durumu için yapılıyor. Ya da ameliyathane araçlarından mikrop kapma ihtimaline karşı. Ben de oldum ama ne kadar gerekli emin değilim. Ülkemiz çok meraklı ilaç ve aşı olayına. ABD'de hamilelere değil ilaç ve aşı vermek, ultrasona bile almıyorlar. Folik asit de vermiyorlar. Kolay kolay sezaryen yapan doktor yok. Biz neden böyleyiz bilmiyorum.
(13 puan)
Ben bir kere Türkiye de doktora gitmiştim hamile falan degildin bana doktor cok şanslısın Almanya da olmakla orada hamilelerde demir eksikliği olmuyor demişti.  Ben vitamin aliyorum "Femibion 2" birde extra Vitamin D bir ara çok düşüktü çünkü hamile kalmadan önce normalde degerin 35 olmasi lazımmış benim 8 idi. Ama Ben Almanya'nin en kuzeyindeyim buranin tipik hastaligi vitamin D eksikliği çünkü çok güneş görmüyoruz.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 172 göst.
0 oy
2 cevap 105 göst.
0 oy
3 cevap 154 göst.

653,383 soru

3,436,690 cevap

4,270,156 yorum

184,644 üye

...