0 oy
406 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (46 puan)

Kızlar imom omega kahverengi kapsüllerde içerik kısmında E471 maddesi var. Bu madde bitkisel ya da hayvansal oluyor. Bu takviyenin kutusunda nerden alındığı vegan olup olmadığı belirtilmemiş. Domuzdan elde edilmiş katkı maddesi içermez ibaresi de aldığım kutularda yok. Dini hassasiyetiniz varsa yani müslümansanız dikkat ediniz. Bugün öğrendim eczacım sayesinde... Başımdan aşağı kaynar sular döküldü... 


Mono ve Digliserit yağ asitleri de gıdalarda yaygın olarak kullanılan Emülgatörlerden biridir. Hayvansal kaynaklı olarak İnek ya da domuzdan elde edilebildiği gibi, Bitkisel kaynaklı olarak da başlıca soyadan üretilebilmektedir. Dolayısıyla; bu katkı maddelerinin Hayvansal değil Bitkisel içerikli olduğunu anlamak üzere İçerikte E471 veya Mono ve Digliserit yağ asitleri ifadesinde “Bitkisel” uyarısını görmek gerekir. Bunun yanısıra etikette “Domuz ya da domuzdan elde edilmiş katkı maddesi içermez” ifadesi de bulunabilir. Bunların her ikisi de yoksa; o üründe kullanılan E471 yani Mono ve Digliserit yağ asitlerinin domuzdan elde edilebilme ihtimalini düşünebilirsiniz.

Gebelik haftası 15

3 Cevap

+1 oy
(930 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Ocean mummy kullabilirsin onun yerine. Ben memnunum 
(46 puan)
Evet onu aldım bugünden itibaren başladım teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(2,390 puan)
Aaa bana da al demisti doktorum almadim. Balik yerim daha iyi
(46 puan)
Ben aldım hamilelik öncesinde de kullandım :( dua edin inşallah :((
(2,390 puan)
Bilmeden almissin sonucta canim bisey ommaz
0 oy
(27 puan)
Ilk gebeligimde kullanmistim. Simdi 2. Ye hamileyim yine kullaniyorum. En son bugun sabah ictim daha da kullanmam. Siz dedikten sonra arastirdim da cidden sıkıntılıymış hic arastirmak aklima gelmemisti. Allah razi olsun bilgilendirdiginiz icin. 
(46 puan)
Ah ah ben güya çok araştırdım, insan görmeyince görmüyor işte.. :( o eczacı hanımdan Allah razı olsun gerçekten iki kutu içmiştim ben de  dua edelim inşallah birbirimize
(27 puan)
Ah kac kutu ictim ben :/ nese napalim bilmeden oldu artık daha dikkatli oluruz insallah. Dedigin gibi dua edelim canim insallah.
(46 puan)
İnşallah

651,327 soru

3,428,573 cevap

4,261,104 yorum

184,100 üye

...