0 oy
135 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (25 puan)
İkili tarama hakkında bilgisi olan var mı 

4 Cevap

0 oy
(46 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
Yaptırmak zorunlu değil olmazsa olmaz değil sadece mesela benim gibi tedbiri seven birisi isen yaptırıp, Doktor görüşü alabilirsin. Ben bebeğimin her yönden incelenmesini istediğim için bunu da yaptırmak istedim. Bence söz konusu evlatlarımız olunca tedbirli olmakta fayda var. Öğrendiğinde istersen aldırabilir,istersen bu ihtimali bilip kendini ona hazırlayabilirsin. Şahsen ben aldırmazdım bu herkesin fikri ve asla yargıya açık değil, ama bilmeyi de isterdim böylece planlarımızı ve hayallerimizi ve doktorumuz hastanemizi maddiyatımızı hayatlarımızı böyle bir bebeğe hazırlamamz gerekir diye düşünüyorum. 
-Reklam-
0 oy
(8 puan)
Bende bu ayın 11 inde giricem banada bilgi verilmedi ama sanırım korkulacak birşey yok 
(23 puan)
11 ve 14 haftaları arasında yapılması gereken bir tarama..Özel hast.gidiyosanız eğer ordaki kadın dogumcunuz sizi uzman bir radyologa yonlendiriyo..Ordan bir randevu oluşturduktan sonra öncelikle ultrason görüntüsü ile bebeğin ense kalınlığı,burun kemiği mesanesi beyni ve şuan aklıma gelmeyen bir çok detaya bakıp ölçüm alıyo Dr..Bu ölçümlerin normal olması gerekiyo öncelikle down sendromu olmaması için...bu ölçümlerin olduğu bir dosya hazirliyo ve aynı gün size veriyo..ve aynı gün aynı yerde kan vermek için yonlendiriliyosunuz birde bu kan sonucu(,yerine göre değişebilir ama)1 hafta içerisinde alınan bir sonuç..kan sonucu ve usg sonucunu kendi kadın doğum dr'uniz ile paylaşıp yorumlanmasını bekliyorsunuz..Bu taramadaki en önemli detay bebeğin ense kalınlığı ve burun kemigi ve kan sonucuda bir o kadar önemli..Benim bildiklerim bundan ibaret.Umarim faydalı olabilmiştir..
0 oy
(364 puan)
Neyi merak ediyorsunuz yazsaydınız keşke ama önce ultrasonla bebegin ense kalingi ölçülüyor daha sonra kan alıyorlar aynı gün içinde, sonuçları grafik şeklinde oluyor benim üç gün içinde çıkmıştı sonuçlarım özele gidiyorum devlette süre farkli olabilir. 
0 oy
(46 puan)
Canım ikili tarama bebekteki kromozomsal anomalilerin ihtimalini hesaplamak için yapılıyor. Bir teşhis testi değil tarama testi. Ben yaptırdım. Bebeğin ensesine ve burnuna ultrason la, bakıyor doktor ölçüm yapıyor bir de kan veriyorsun hepsi bu. Korkulacak hiçbir şey yok. Bebekte diyelim down sendromu olma olasılığı yüzde 0 mı yüzde 10 mu yüzde 80 mi onu öğreniyorsun. 

İlgili bir soru bulunamadı

653,851 soru

3,438,440 cevap

4,271,908 yorum

184,758 üye

...