0 oy
161 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (479 puan)
Kızlar ilk gebeliğim şuan tam 37 haftalık hamileyim.13.haftaya kadar çok kustum 10 kilo vermistim .Sonra kusmalarım geçti ama hala et türü,soğan,salça sarımsak tüketemiyorum kokudan.Cuma günü kontrolüm vardı gitmeden 2 gün önce kan verdim sağlık ocağında .Cuma günü kadın doğum doktoruma gösterdim. B12 cok düşük TSH da yükselmiş dedi .Şuan bu ilaçları kullanıyorum .

eutrox 50 mcg.

ferro sanol demir hapı.

magnorm magnezyum.

dil altı b12.

suda-d3k2 d vitamini.

regenis max omega3 

prilam dr bulantı.

 

Benim kadar takviye kullanan var mı gebelikte gerçekten çok üzülüyorum gebelikten önce ağrı kesici bile kullanmayan bir insandım. Her şeyi bosverdim .Tsh değerim   26. haftada 1.8  miş .36.haftamda 4.6 olmuş :( Böyle olup bebeğinde problem olan var mı? Gebelikte TSh ı yüksek olup gebelik sonrası ilacı bırakan var mı? 
Gebelik haftası 37

1 cevap

0 oy
(506 puan)
Canım sadece TSH hakkında söyliyim. Ben de kullanıyorum. Ama korkulacak bişey yok. İlk üç ay 2.5 sonraki aylarda 3 veya 3.5 üzerinde olunca ilaç veriyorlar. Ama bu durum kontrol amaçlı. Bebeğe bişey olmasın diye. TSH ın bebeğe etki etmesi ve tehlikeli olabilmesi için değerin 5 ten büyük olması gerekiyo. YouTube den de dinledim. Eskiden böyle TSH değeri felan bakılmıyodu annelerimiz kullanmamış.  şimdi niye bakılıyo diye sormuş millet. Doktor bu sadece kontrol altında tutmak amacıyla verilen bişey korkmayın dedi.

Diğer ilaçların vitamin magnezyum ve omega 3 zaten. Bende kullanıyorum.
(479 puan)
Ben de kağan kocatepenin videosunu izledim  o da öyle söylüyor ama Bu kadar aniden yükselmesi korkuttu beni açıkcası. 2 ayda 2 katindan fazla  olmuş resmen . peki doğumdan sonra da kullanacak mıyız biz bu ilacı yani artık hipotiroid hastasımıyım?
(506 puan)
Arkadaşımın da öyle olmuştu. 30. Haftadan sonra artmıştı. İlaç kullandığın sürece bişey olmaz inşallah.. doğumdan sonra kullanım yok canım düzeliyo. Yine de sor istersen doktoruna.
-Reklam-

651,229 soru

3,428,175 cevap

4,260,696 yorum

184,067 üye

...