0 oy
252 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (40 puan)

Günaydın araniza dün katıldım çünkü dün gebeligimi öğrendim. 3 haftalik gebeyim. Bana neler önerirsiniz ? Birde ne zaman mide bulantıları başlıyor ? Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Gebelik haftası 3+1

7 Cevap

0 oy
(2,070 puan)

Herkeste bulanti olmayabiliyor. Mesela bu benim 3.gebeligim hic bulanti yasamadim burda. Senin ilk haftalar oldugundan kendini pek yormamaya calis. Ilk haftalar uyku halin olabilir. İlaclarini aksatma. Insallah sagsalim kucagina alirsin bebegini.

(55 puan)
Ben hamileligimi ilk koku hassasiyeti ve bulntidan farketmistim bi de asiri uykum geliyodu kendime engel olamiyordum. 4. Aya kadar mide bulantim ve kusmam oldu hergun hem de hicbisi yiyememistim. Sonra gecti ama hala dis fircalarken midem bulaniyo, normaldr calisirken agzina kalemi sokarsin ya onu yapamiyoru mesela hassasiyetim devam ediyor. Ama herkeste baska oluyor iste bi arkadasim da hic bulanti olmadi. Ben de boyleyim:) folik asit ilk uc ay kullanman lazim bebegin omurgasi icin. Bir de su an bebek tutunma asamasinda her gun bacaklarini yukari kaldir.
-Reklam-
0 oy
(2,631 puan)

Cnm bulanti kişiden kişiye değişir belki hiç olmaz ama genelde 5.6. Haftalarda başlıyor. 

0 oy
(356 puan)

Hayırli olsun saglikli bi sekilde kucagina alirsin insaallah. Mide bulantilari 7 ve 8 gibi baslar ama kiminin hic bulanmaz bence bulanmamasi icin dua ethic kolay bisey deil

0 oy
(4,314 puan)

Hayirli olsun Herkes farkli olr canim hic belli olmaz mide bulantisi :) doktoruna gorundysen o gerekli şeyleri soylemistr, sen kendne dikkt et ağir.kaldrma yukari uzanma, sigara icme stresten uzak dur saglikla kucagina al insallah 

0 oy
(7,364 puan)

Canım genel olarak ilk gebelikler biraz ağır geçebilir sürekli uyumak isteyebilirsin mide bulantilarin 5-6 haftalık olunca başlayabilir kaşık da sancılar olabilir filim asit kullanmaya başla şimdi sadece kullanacagin vitamin o günde bir tok şeklinde zaten devlet karşılamadığı için eczaneden kendin alabilirsin onun dışında protein ve kalsiyum ağırlıklı beslenmeye çalış günde bir şişe maden suyu tuket muz ceviz gibi gıdalara ağırlık ver günde yarım saat hir saat ayaklarını yükseğe kaldırarak sırt üstü yat üç aylık olana kadar ışte bu süreçte kese görme var kalp atışı var ardından şöyle bi yine 5-6 haftalık olunca gidebilirsin görmeye allah hayirlisini nasip etsin kucağına aldığın gunleride görürsün inşallah :)

0 oy
(750 puan)

Ben de öğrendiğim de 3 haftalık tı :) 6 haftaya kadar çok iyi geldik sonra bulantılar önce hafif sonra şiddetli bi şekilde başladı şuan 11 haftadayız ilaç ile bişiler yiyorum doktorum 16 haftada azalır dedi sabırla bekliyorum bakalım. Belirtiler herkesde farklılık gösterebilir tabi bunu da unutma günlük alman gereken folik asit ve vitaminleri proteinleri almana bak. Bu günlerin tadını çıkar :) 

0 oy
(298 puan)

Herkeste ve her gebelikte aynı olmuyor bulantı benim ikinci ilkimde hiç bulantim falan olmamıştı bunda oldu  bol bol dinlen ve kendini nazla sağlıkla alıriz inşallah hepimiz yavrularimizi kucagimiza :)

İlgili bir soru bulunamadı

650,939 soru

3,426,975 cevap

4,259,469 yorum

183,977 üye

...