0 oy
244 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (258 puan)

Kızlar kan değerlerimin sonucunda aile hekiminden Troid yetmezliği olduğunu öğrendim. En fazla 4.2 olması gerekirken benim ki 5.96 yarın için randevu alacağım Kadın Doğum doktoruma.. Bunu yaşayanlar yardımcı olabilir mi yeme içme ile alakalı bir durum mu.. Siz nasıl atlattınız. Bebeğe etkisi neymiş

Gebelik haftası 25*0

7 Cevap

0 oy
(1,697 puan)

Gebeligimin basindan kan tahlili ile belli oluoyor degerin 2.5 civarlarinda olmasi lazim doktorum dahiliyeye yonlendirdi ve troid ilaci kullaniyorum, sizin simdi mi cikti yoksa gebeliginizin basinda yok muydu boyke birsey

(258 puan)
düzenledi
Bende bunu merak ettiğim için eve gelir gelmez gebeliğin başında yapılan test sonuçlarını kontrol ettim ama Troid testi yapılmamış hiç birinde TSH değeri yok.. Bir kaç gün önce kalp sancım olunca aile hekimine başvurdum değerleri gözden geçirmek adına tüm değerlerim düşük demir, hemoglobin, B12 vs en çok bu Troidin sorun olacağını bebeğe etkisinin olacağını söyledi.
(1,697 puan)
Evet canim, aslinda en başından yapilmasi lazim bu tsh in sen doktoruna git o seni dahiliyeye yonlendirir, dogurana kadar her ay kontrole gidip kan vericeksin bide sana ilac yazar buyuk ihtimal
(258 puan)
O halde doğuma kadar her ay kadın doğumla birlikte bir de dahiliyeye görüneceğim sanırım.
(1,697 puan)
Evet canim aynen
-Reklam-
0 oy
(1,437 puan)

Benim 6 civarinda hamileliğin başından beri troid ilacı iciyorum. Verilen ilaç troid hormonu takviyesi oluyor. Bildiğim kadarıyla yavaş çalışırsa (bizimki gibi) bebekte zeka geriligine, hızlı çalışırsa erken doğuma sebep oluyor diyor nette araştırmıştım. Ama bana dahiliye doktorum  erken doğuma sebebiyet verir dedi. İlacı kullandıktan sonra düzene giriyor. 

(258 puan)
Canım başta Troid testi yapılmadı, başta ki değerlerimi bilmiyorum. En çok da buna üzüldüm ya baştan beri varsa ve bunun bebeğe etkileşimi olduysa diye şuan baya üzüldüm.
(1,437 puan)
Endişe etmeyin ben basta öğrendim ama doktorun verdiği ilaç gebelik ilerledikçe yetmedi ve farkında değildim yuksek kalmis hic düşmemiş. Kotu oldum ben de ama yapacak bisey yok. Gebelik nedeni ile de çıkmış olabilir. Bende çarpıntı vardı troid ilacı kullanınca geçti.
0 oy
(2,622 puan)

Canım benim de hamileliğimin başında çıktı 5.49 olarak ilaç kullanyrum bebeğe zeka olarak zararı olduğunu duydum bence sen doktorunla görüş 

(258 puan)
Ne güzel başta öğrenmişsiniz ilk gebeliğim bilgisizim 5. Haftadan itibaren doktor gözetimindeyim ama doktorum hiç böyle bir test yapmadı. Geçen hafta ben kalp sancısı yaşayınca doktoruma telefon açtım internetten araştırdım bunun üzerine gidip aile hekiminde kan değerlerime baktırdım ve bu şekilde öğrenmiş oldum. Oysaki bir tüp kana bakıyor öğrenmek.
(2,622 puan)
Benim de ilk kuzum birde tüpbebkle hamile kaldım böyle olunca sürekli test yapıyorlar 6 haftamda öğrenmiştim şimdi 27+4 olduk hala kullnyrum ilcı
0 oy
(408 puan)

Bebegin beslenmesini etkileyebilir. Hamilelige bağlı oluşabiliyor bazen sonrasında da kalıyor. Aç karnına dere otu tüketmek iyi geliyor diye biliyorum. 

(258 puan)
Tamam inşaAllah ben dere otuda tüketmeyim.
0 oy
(688 puan)

Geçmiş olsun evet degeriniz yuksek cikmis benim de 4 lerde seyredince ilaca basladik. Doktorum beni dahiliyeye yonlendirdi ve kan tahlili yapilip dahiliye tarafindan ilac yazildi. Her ay hem dahiliye hem kadin dogum paralel kontrollerim var artik. Duzenli kan verip kontrol yaptiriyorum ona gore doz ayarlaniyor takibi yapiliyor. Siz de dahiliye ya da endokrin bolumunden randevu alin. Zaten doktorunuz yonlendirir. Korkup paniğe kapilmayin eksik olan tiroksin hormonu icin ilac yaziliyor yani hormon takviyesi yapiliyor. Çözümsüz degil ancak siz ve bebek icin cok onemli sakin ihmal etmeyin.

(258 puan)
Anladım canım peki yarın harekete geçeceğim bugünden randevu alacağım önce kadın doğuma alacağım sanırım o dahiliyeye de yönlendirir özel hastahaneye mi gidiyorsun buarada.
(688 puan)
Kadin doguma özele gidiyorum canim beni ilk 3 ay tsh icin takip etti bazen gebelikten artiyor hemen ilaca yonlendirmiyim dedi ilk basta 4.5 cikti sonraki ay kendiliginden 2.5 a dustu sonrasinda ise 4.1 di istikrar yok 2.5 a cekilsin dahiliyeye git deyince onu devletten aldim randevuyu. Elimdeki sonuclarla devletteki doktoruma gittim o da tekrar guncel test yapti yine 4.1 cikinca ilaca baslatti en minik dozdan. Her ay da kontrole gel dedi. Dahiliyeye devlette randevu alman kolay hem ekstra test parasi vermemis olursun kolaylik olur. Durumunu guzelce anlat. Tüm gebeligi boyunca tsh i ilaca ragmen dusmeyenler de var canim ama çok şükür saglikla geliyor bebisler ama once tedbir alip sonra tevekkul etmeliyiz. Panik yapma yani cok yuksekler de var. Sen guzelce muayeneni ol dahiliyeye.
(258 puan)
O zaman bende senin gibi yapayım zira özelde hem iki ayrı doktor hemde tahliller çok maliyetli olur ve eşimi zorlar.. Tabi ki öncelikle sağlık ama 25 haftalarda olduğumuz için artık birşeyler de almamız gerekiyor bebek için. Çok güzel fikir vermiş oldun senin yaptığın gibi bir denklem kurayım.
(688 puan)
Aynen canim elimizdeki imkanlar dahilinde cabaliyoruz iste dedigin gibi en azindan dahiliyeyi devletten takip edersen bari oradan kolaylik saglanmis olur. Cunku her ay gidip kan verip takip yapmak isteyecek orasi da. Her ay her ikisine de özelden butce dayanmasi zor. Buna da şükür.
0 oy
(1,557 puan)

Canım 20+5teyim 3 önce gün kan testinde troidim yüksek çıktı 4.92falandı doktorum dahiliyeye gir dedi hemen ertesi gün gittim boğaz ultrasonu falan yaptılar hamilelikte 2 civarı olması bebek ve senin için en iyisi dedi doktor ilaç verdi kullanıyorum 5inde tekrar gidicem bakıcaklar bebeğin gelişiminde önemliymiş

(258 puan)
Sende o halde artık doğum sürecinin sonuna dek Kadın doğumla birlikte aylık olarak Dahiliyeye doktoruna mı gözükeceksin.
(1,557 puan)
Bilmiyorum ki canım öyle bişey denmedi ama gerekiyorsa devam ederim tabi sağlık olsun
0 oy
(464 puan)

Benim gebelikten öncede vardı ilaç kullanıyorum hamileliğimi öğrenince doktorum ilacına devam et sakın bırakma dedi ilacı içmezsen asıl ozaman bebeğe zararı varmış 1 2 ayda kanda baktırıyorum ona göre doz ayarı yapıyor doktor 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 80 göst.
0 oy
0 cevap 48 göst.
0 oy
2 cevap 63 göst.
11 Ekim 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Iro123 (6 puan) sordu
0 oy
0 cevap 20 göst.
11 Ekim 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Iro123 (6 puan) sordu

650,543 soru

3,425,425 cevap

4,257,732 yorum

183,837 üye

...