0 oy
84 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (1 puan)
EBEYİM. GEBELER ÜZERİNDE BİR ÇALIŞMAM VAR. GEBELİK SÜRECİNDE YAŞANAN YAKINMALARIN GEBELİKTEKİ RİSK ALGISINI NASIL ETKİLEDİĞİNİ ANNE BEBEK SAĞLINA ETKİSİNİN İNCELENDİĞİ BİR ÇALIŞMADIR. BİLGİLERİNİZ GİZLİ ÜÇÜNCÜ KİŞİLERLE PAYLAŞILMAYACAKTIR. BANA YARDIMCI OLMAK İSTERİZ AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ.

https://docs.google.com/forms/d/1pNDzSUdk3xoq-y4iewTYTKPwd8X9AmmZLwIQ6DYSz_k/edit

TEŞEKKÜR EDERİM 
Gebelik haftası 8-40

1 cevap

0 oy
(645 puan)
35 haftaligim 2bucuk yasinda oglum var malum onunla cok egilip kalkiyorum ve 2gundur kasilma yasiyorum bebek taş gibi oluyo kasiklarima kadar agriyo arada uzaniyorum cok az geciyo fakat gezince yine ayni bj erken dogum belirtisimi?
(1 puan)
Söylediğiniz şikayetler doğum sancıları gibi ama netleştirmek için size NST denilen testi yaptırmanız öneririm. bu test bir cihazdır ve iki probu vardır proplar anne karnına konur i. Bir tanesi ile annenin sancısı takip edilirken diğeri ile anne karnındaki fetüsün (bebeğin) sağlık durumu takip edilir. Ortalama 20 dakika sürer. Bu cihazda gerçek doğum ağrıları çıkar. Cihazda sancınız var ise bebeğin ve annenin sağlığı değerlendirilir. İkisinin  Sağlık durumuna göre karar verilir. Genel yapılan uygulama şudur. serum ile sancı durdurmaya çalışılır. NST çekilir serum takılır sonra tekrar NST çekilir ikinci NST ilk NST ye göre iyi ise -(bunu sadece ebe hemşire kadın doğum uzmanı anlar) - anne evine gider. Eğer istenen sonuç alınmazsa erken doğumu önlemek için hastaneye yatırılır.

Siz benim yakın takip ettiğim bir gebe olsaydınız şunu yaparız derdim. Ama bilmediğim için yapılabilecek şeyler bunlar.

Size önerim gidin NST çektirin.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 84 göst.
0 oy
0 cevap 62 göst.

653,422 soru

3,436,884 cevap

4,270,306 yorum

184,652 üye

...