0 oy
1,249 göst.
22 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (24 puan) sordu
Merhaba kızlar 29+5 günlüğüm 3 gündür ağır bi soğuk algınlığı geçiriyordum dün test verdik delta virüsü olduğum çıktı aşırı zor geçiyor tüm kemiklerim ağrıyor baş ağrısını tarif bile edemem üstwlik 4 yaşında oğlum var onda da ayrıyım daha da kötü oldum çabuk atlatmm için napabilirim varmı aranızda atlatan
Gebelik haftası 29+5

6 Cevap

+2 oy
22 Ağustos 2021 (102 puan) cevapladı
Bugün atlatmis bulunuyorum. 8 agustosta test verdik, koku kaybi sikayetiyle gittim. Esim de hazir gitmisken ben de test yaptiriyim dedi. 9 agustosta ogrendik ki pozitifiz. Karantina suresi 20 gun ama 14 gunun sonunda test verdiginizde negatif cikarsaniz karantinaniz biter dediler. Bugun 14.gundu negatif ciktik şükür. 36+6ydim pozitif oldugumda, senin haftan daha erken yani o yonden sanslisin bence cunku eger bu karantina surecinde dogum yaparsan bebekten 10-15 gun ayri kalmak zorunda kaliyomus anneler. Biz ogrendigimiz an hemen online siparis verdik. Nektari, ananas, limon, nane bide dereotu hic eksik olmadi evden. Her aksam meyve salatasi yaptik yedik. Her sabah aksam nane-limonla ihlamur icmeye calistik. Gun icinde bolca uyuduk, cok fazla yanyana olmamaya calistik. Odalarimizi ayirdik, gece ayri uyuduk mecburen. Yuz havlumuzu ayirdik. Evi devamli havalandirdik, sabah kalkinca actik camlari, gece yatana kadar acik kaldi. Halilari yikamaya gondermistik covid olmadan once, pozitif oldugumuzu ogrenince hic sermedik boylece evi supurup sirkeli suyla silmemis daha kolay oldu. Bide biliyosun mikrop yere dusuyormus, yani halilari kaldirmak en mantikli sey bu durumda. Onun disinda bisey yapmadik, el hijyenine dikkat ettik salginin en basindan beri oldugu gibi. Insallah siz de biqn once atlatirsiniz canim. Bu arada 14.gunun sonunda test yaptirdiginizda negatif olsaniz bile testin pozitif cikma ihtimali varmis, bugun aile hekimliginden aradi hemsire hanim oyle soyledi. Yani 14.gun pozitif de ciksaniz 15 16 17.gun falan gidip devamli test verin derim.
22 Ağustos 2021 (830 puan) yorumladı
Çok geçmiş olsun öncelikle Allah bir daha yaşatmasın.. Aşı olmuşmuydunuz acaba evde geçirmişsiniz sanırım bunda aşının etkisimi oldu yoksa kendi bünyenizmi meral ettim aşı olup olmama arasında gidip geliyorumda bir kere covid atlattım 2.ye olmaktan çok korkuyorum ama aşı olmaktanda korkuyorum ne yapacağımı şaşırdım
22 Ağustos 2021 (102 puan) yorumladı
Esim 2 doz biontech asi olmustu,o hic belirti vermeden atlatti. Ben olmamistim, doğumdan sonra emzirirken olurum bebege de antikorlar sutumle geçer diye düşünmüştüm. Yani kendi bagisikligimla atlatmis oldum. Ne kadar zor oldugunu biliyorum ama aklina getirmemeye calis olumsuz seyleri. Bide atlatmamda  etkisi olmusmudur bilmiyorum ama bolca cem yilmaz bide tolga cevik izleyip güldüm :)
22 Ağustos 2021 (830 puan) yorumladı
Çok teşekkür ederim 5 yaşında oğlumda var anasınıfına gidiyor eşim deseniz onca kişiyle beraber çalışıyor yüksek risk altındayım ama yapıcak birşey yok gerçekten biraz kafa rahatlığıyla şu dönemi atlatmaya çalışıcaz sanırım fikirleriniz için çok sağolun:)
22 Ağustos 2021 (102 puan) yorumladı
Rica ederim yardimim olduysa ne mutlu :) kafana takilan bisey olursa yine yazarsin elimden geldigince bilgim varsa cevaplarim. umarim atlatirsiniz bian once :)
23 Ağustos 2021 (24 puan) yorumladı
Kusma öksürük varmıydı bende şuan aşırı derecede var baş ağrısı çok ağı bi şekilde devam ediyor bi parol kullanıyorum etkisi yok bide ambulansı arasam gelip evde bi serum takabilirler mi
23 Ağustos 2021 (102 puan) yorumladı
Benim hic sikayetim olmamisti yani sikayetleriniz icin nasil bir yol izlerler bilmiyorum. Il saglik mudurlugunu aradiginda arac gonderiyolar seni hastaneye goturmek için ama eve gelip serum takcaklarini zannetmiyorum. Cunku serumun bitmesi cok uzun surer, onu bide geri çıkartması var. Hastaneye gitmen gerekir muhtemelen.
25 Ağustos 2021 (24 puan) yorumladı
Bende de var bunların hepsi kusmam durdu şuan ama öksürük durmadı malsef aşırı derece de devam ediyor
29 Ağustos 2021 (102 puan) yorumladı
Ben dogurdum da o yuzden bakamadim uygulamaya. Ne durumdasiniz hastaneye gittiniz mi?
-Reklam-
0 oy
22 Ağustos 2021 (186 puan) cevapladı
Aşı olmuşmuydunuz?
23 Ağustos 2021 (24 puan) yorumladı
Hayır hamileliğim riskli die olmadım erken doğum riskim var
0 oy
22 Ağustos 2021 (422 puan) cevapladı
Delta olduğunu nasıl anlıyorsun nasıl test yapiliyo
23 Ağustos 2021 (24 puan) yorumladı
Test vetdikten sonra pozitif çıkınca arayp söylediler bide karantina sürem 20 gün
23 Ağustos 2021 (422 puan) yorumladı
Normal corona testi mi yapiyolar
25 Ağustos 2021 (24 puan) yorumladı
Evet aynn
25 Ağustos 2021 (422 puan) yorumladı
Hi benim testim pozitif çıkmıştı da corona diye dedim acaba farklı test mi yapılıyo ondan sordum
0 oy
22 Ağustos 2021 (1,597 puan) cevapladı
Virüsün delta virüsü olduğunu nasıl anladılar 
22 Ağustos 2021 (232 puan) yorumladı
Test sonucunu soylerken soyluyorlar yani yapan kiside bilmiyor sonucda cikiyor deltasin diye
0 oy
22 Ağustos 2021 (173 puan) cevapladı
Aşı olmuş muydun canım çok geçmiş olsun 
23 Ağustos 2021 (24 puan) yorumladı
Hayır olmamıştım
0 oy
22 Ağustos 2021 (830 puan) cevapladı
Çok geçmiş olsun rabbim şifa versin tez vakitte inşallah. Aşı olmuşmuydunuz merak ettim aşıp olup yakalananlsr ne derecede atlatıyor insan merak ediyor:(
23 Ağustos 2021 (24 puan) yorumladı
Hayır aşı olmamıştım

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 664 göst.
2 Kasım 2021 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Mltmbrz (156 puan) sordu
0 oy
5 cevap 1,000 göst.
0 oy
10 cevap 957 göst.
2 Eylül 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Deryaa.12 (221 puan) sordu
0 oy
8 cevap 801 göst.
23 Ağustos 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Zeynep lina (7 puan) sordu

1,491,141 soru

24,367,962 cevap

347,718 kullanıcı

...