0 oy
384 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (316 puan)

Kizlar saclarinizi boyattiginiz oldumu kimisi boyaniyor kimisi yasak zararli diyor sizce nasıl 

Gebelik haftası 6+4

8 Cevap

+1 oy

Kesinlikle cok zararli kimyasaldan uzak durmalisin

-Reklam-
0 oy
7yıl kadar kuaförlük yaptım.Bu zaman dilimi içerisinde hamile müşterilerimizin saçını hep boyadık.Kendimde en geç 20günde bir boyuyorum.Ne zarar gördüm,ne duydum ;)
(776 puan)
hapymother yılda 2-5 'ten fazla saçları boyatmanin kanser oranını çok ciddi arttırdığı ile ilgili bilimsel makaleler var,isterseniz araştırın,şimdi sonucunu görmezsiniz belki ama yillar sonra acısı cikar
(1,124 puan)
Ben 5.5 aylik oldum boyamadım hiç dillerim cıktı. Ama boyyatmam ama şöyle birsey var yukaridaki hanimin dedigi gibi dikkat edeceksen herseye dikkat edeceksin. Ben 5.5 aydir 2 kez turk kahvedi içtim ve hatta cay kolik biri olrak gunde 1 bardak imamin abdest suyundan hallice caydan baska cay dahi icmedim. Kola agzima vurmadim. Sigara icen birinin oldugu ortamda bile asla kalmadim. Hatta tatli bile mümkün mertebe yemiyorum. Eğer sende boyle dikkat ediyorsan bence boyama. Ama hersey mübah deyip sadece boya konusunda soru işareti varsa aratir ve karar ver derim.
Almila2 kanser artık grip gibi her yaşta we her dönemde war.Bunu sadece boyaya bağlamak yanlış değilmi.Ayrıca ne olgun yaşta müşterilerim oldu hiçbirinden de boya yüzünden herhangi bi rahatsızlık yaşayan duymadım,görmedim.

Mukaddes hanım.Dediğiniz gibi benim bi lüxüm boyam war haricinde bende sizin gibi dikkat ediyorum bebeğim için.Gelin görünki her haltı yiyip sadece boyaya karşı gelenler samimi gelmiyor bana ;)
(776 puan)
happy mother bu zamanda çok zararlı kimyasallar olduğu doğru ama sac boyası ile ilgili hastalar üzerinde kontrollü çalışmalar ve olumsuz sonucları var.
mukaddes aynen ben de gebelikten önce her gün türk kahvesi,filtre kahve ve çay içiyordum. gebe olduğumu öğrenince hepsini bıraktım ve ilk günler şiddetli baş agrım oldu. gazlı içecekleri bırakali 5 yıl filan oldu zaten.fastfood yemeği biraktim,daha önceden de çok tüketmiyordum, dışarıdan yemeği çok azalttım.simdi sağlıklı yaşam ve düzenli egzersize odaklanmaya calisiyorum.sagljk konusu önemli, biz elimizden geleni yapalim, gerisi taktiri Ilahi
Ben kimyasal olduğunu inkar etmiyorum zaten,organik boyalar war onlardada az miktarda kimyasal war ewet.Fakat rahatsızlıkları direkt boyaya bağlamak anlamsız diyorum ;)
0 oy
(187 puan)

Bende boyadim sacimi doktoruna sor bence. Ben sordum boyat dedi boyadim:angel:

0 oy

yeniden gösterildi

30 haftalık hamileyim bir karış dip boyam geldi ve boyamadım çünkü boyaların kullanım kılavuzunda bile hamilerin kullanması gerektiği yazıyor bence boyama çünkü hamilelikte ağrı kesici krem bile yazmıyorlar belirli bir aya kadar ciltten bebeğe geçmesin diye

0 oy
(16 puan)

Ben boyattım 7 aylıkken Allahın izniyle hiçbişey olmaz açıcı kullanılcaksa diplerine yaptırmadiğın sürece sikinti yok sadece ilk 3 ayda tavsiye etmiyorlar...

0 oy
(16 puan)

Ama 6+4tesin boyatmak icin 3 ayın geçmesini bekle..

0 oy
(12 puan)

Bende boyattim bi zararı olmadı allaha şükür.  O dediklerin seneler önce olan bişeydi simdi maddeler o kadar az ki olmasi mümkün olduğunda az. 

Sade bi sefer dip boya da renk olmasi gerektigi gibi olmadi kızıllık oldu. Bi kac gün sonra yine üstüne boya yaptim iyi oldu ;) 

(1,124 puan)
Canim ben kimyagerim ve arkadşım bu sac boyası ve makyaj maldlzemeleriin üretildiği yerde çalışıyordu. 2 yıl çalıştı ve kanser hastası oldu yani ben yaptirmayin demiyorum bende yılda 2 kez boyatiyorum saçlarımı ama fazlası zarar ve bebegide zarar. Yanı içinde kimyasal az demeyin ben bu işin içindeki biri olarak biliyorum içinde doğal olan hiçbirşey yok.
(12 puan)
Doğru diyorsun, ama benim beyazlarım da cok yaaa cekiniyorum bu yasta :(
Bide bence önemli olan Amonyak olmaması yani acıcı boya olursa daha fazla risk oluyordur allahın izni ile bisey olmaz inşallah. Arkadaşına da acil sifalar dilerim allah yardımcısı olsun inşallah cok büyük geçmiş olsun :(
Sağol canim. Hepimiz kullanıyoruz makyaj malzemesi boya veya daha doğal görünümlü fakat fazlaca hormon ve zararlı madde içeren yiyecekler sebze meyveler. Ama elimizden gelen özveriyi gosterelim gerisi takdiri ilahi... insallah Rabbim hayirla bebeklerimizi kucağımiza almayı nasip etsin. Onlara sağlık sıhhat versin
0 oy
(776 puan)

bu konudaki yorumum su:araştırın.

sac boyalarının kanseri arttırdığı ile ilgili hastalar üzerinde yapılmış ve sonuca varılmış çalışmalar var. şunu demek komik oluyor; ben yaptırdım kendim ya da çocuğum sağlıklı. vücuda yapılan her şeyin etkisini hemem mi goruyoruz?

sigara,alkol ve uyuşturucunun etkisini hemen görüyoruz doğru ama hayatımıza giren daha az zehirleyici kimyasalların etkisi sonradan ortaya çıkıyor. 

mesela sürekli gazlı icecek ve gdo'lü gıda tüketen birinde hastalıklar yıllar sonra ortaya çıkıyor, çocuğunda da öyle. ilk obezite,metobolik hastalık oluyor, diyabet,hipertansiyon, çocuğunda da küçük yaşlarda sağlık problemleri çıkıyor. şimdi yaptığınız şeyin sonucunu şimdi görmek zorunda değilsiniz.

bunun dışında illaki boyatmak zorunlu ise organik boyalar kullanabilirsiniz bence. gerçek sertifikalı organik boyalar, hemen pahalı oluyor, hem saçta daha uzun süre durması gerekiyor, hem de açık renkler olmuyor. sadece hamilelikte değil tüm yaşamımız boyunca kimyasallara dikkat etmek lazım

bir de bu tarz konularda halka çok kulak vermemek lazim. sonuçta eskiden ben sigara içtim bir şey olmadı diyen insanlar da vardi, sigaranın zararlı olmadığını iddia eden kişiler de vardi ama şimdi sigaranın kesin kansere yol açtığı ispatlandı ve kapalı mekanlarda diğer insanların zarar görmemesi için yasaklandı.

bazı doktorlar da hastalarla çok uğraşmak istemiyor sanırım,ondan bazı şeylere kısıtlı izin veriyor, bazıları aynı konularda izin vermiyor.

neyse bu konudaki genel görüşüm, zaten kimyasallara maruz kalıyoruz, en az şekilde maruz kalmaya çabalamalıyız,hiçbirimiz de mükemmel değiliz hata yapabilirz

(4 puan)
6 aylık hamileyim ve saçımda beyaz dolu ve boyamayı düşünmüyorum. Emzirme dönemi de dahil. Organik boyalar da bile kimyasal var. En iyisi evde hazırlamak boyayı. Badana takarak idare ediyorum.
(484 puan)
Arkadaslar hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar boyanın anne ya da bebeğe bir zararının olmadığını gösteriyor. Saç derisine boya temas etse dahi kimyasalın toksik olmayacak kadar az bir kısmı emiliyor ve bildiğim kadarıyla plasentadan da geçmiyor. Kısacası boyaların güvenilirliği konusunda yeterli bilgi olmasa da mevcut bilgiler bir sorun olmadığını ortaya koyuyor. Yine de içinizin rahat etmesi bakımından organ gelişiminin tamamlandığı ilk 3 ay boyatmayın yeterli. Bu konuyla ilgili yerli ve yabanci pek cok metin okudum. Ben 20 haftalık hamileyim, dün ilk kez boyattim, doğuma kadar ellemem artık :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 162 göst.
0 oy
2 cevap 107 göst.
0 oy
6 cevap 520 göst.

650,918 soru

3,426,914 cevap

4,259,377 yorum

183,974 üye

...