0 oy
727 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (592 puan)
İlk gebeligim yeni evliyim. 8 haftalık oldu geçen hafta kalp atışını duydum ama bazen içimde endişe oluyor iyi bir anne olabilecek miyim acaba kalbi durdu mu vs gibi vesveseler. Bu durum nasıl geçer çok üzülüyorum. Kontrole ne aralıklarla gidilir bu düşünceleri yaşayan var mı? Şimdiden teşekkürler.
Gebelik haftası 8

6 Cevap

+1 oy
(461 puan)
Bu düşüncelerin hepsini hemen hemen bütün hamileler anneler hissetmiştir. Ben dogum yaptigim ana kadar korktum bisey mi oldu acaba kalbi durdumu hareket hissedince hareketleri niye yok diye sürekli hastane bekledim dogum yaptım.  Bunun iki katini yaşıyorsun acaba iyimi agladiginda yapamiyormuyum olmuyormu yetebiliyormuyum diye vs vs ama bunlar hep annelik duygusundan inan bana dogduktan sonra bunun 3 katini yaşıyorsun. Evlat bambaska bisey Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin insAllah. Ama bunları düşünüp kendinide bebeginide strese sokma bol bol.dinlen ki dogdugunda evladina daha güzel bak dinlen derken beyin olarak dinlen diyorum :)
-Reklam-
0 oy
(67 puan)
Aynı durum bende de var 12 haftalığız. İlk zamanlar kalbi atıyor mu diye sürekli doktora giderdim 10 günde bir gidip geldikçe bir sorun olmadığını vesvese anladım. Allah korusun bir sorun olsa vücut bir şekilde tepki verir diye düşünüyorum kanama ağrı sancı vs. Bu dediğiniz gibi vesvese. Artık ayda 1 gidiyorum ve bu şekilde içim daha rahat güven hissediyorum. Kötü düşüncelerimizi, hislerimizi bebeğimize geçirmeyelim onlar da hissediyor çünkü 
0 oy
(124 puan)

Ben de baştan beri aynı şeyleri düşünüyorum.istemsizce çoğu zaman ona yetemeyecek iyi bir anne olamayacağım diye ağlıyorum 19 haftalığız hala ayni korkular war ama ilk zmanlara göre baya azaldı içini ferah tut bol bol dua et bu düşünceler seni ve bebegini bos yere kötü etkiler buna izin verme iyi dusun iyi olsun :) Insallah sağlıkla kavuşuruz bebislerimize

0 oy
(26 puan)
Böyle şeyleri düşünüp te kendini yipratmamalisin.ben hamile olduğumu 1 buçuk aylikken öğrendim.ve o süreçte 15 gün oruç tuttum temizliğimi yaptım 20 kiloluk damacanayı kaldırdım test ile hamile olduğumu öğrendiğimde de hep korktum tutunamadi diye.cunku yapılmaması gereken şeyleri yaptım ve doktora gittiğimde çok rahatladım sağlıklı bir bebek ve sorun olmadığını söyledi. Hep diyorum yicek lokması varmış. O yüzden bunları düşünüp te kendini yorma boşuna.  
0 oy
(124 puan)

image

Genel olarak böyle ama kisiden kisiye değişebilir. Doktora gittiğinde sana ne zman gitmen gerektiğini söyler.
0 oy
(351 puan)
Ooooo bu dusunceleri yaşamayan yoktur herhalde sürekli kontrole gidip sağlıklı olduğunu duymak bilmek istiyordum 

654,420 soru

3,440,453 cevap

4,274,196 yorum

184,896 üye

...