0 oy
387 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (120 puan)
Slm arkadaslar, hamilelikte folik asit ve omega hapi kullanimi ? Hamilelik öncesi basladim ve doktor bana en son gittigimde kan degerleriniz cok iyi vitamine ihtiyaciniz yok dedi ama ben hala aliyorum, hamilelik boyu kullanmak gerekmiyor mu yoksa bu vitamin ilaclarini ? Yoksa fazla kilo alimim ondan mi oluyor ? Siz kullaniyor musunuz veya kullanmayi birakan oldu mu aranizda. 
Gebelik haftası 24

5 Cevap

0 oy
(3,764 puan)
Eğer doktor ihtiyaç yok diyorsa almayın fazlası da zarar. Ben gebelik öncesi vitamin kullanmıştım ve kilo almıştım her ne kadar doktorum doğrudan ilgisi yok dese de :)
(120 puan)
Az önce paylasmisdim bu kilo alimimi 24. Haftalik 10 kilo aldim aceba fazla vitamin kilo mu yapiyor, doktorum hapa gerek yok diyeli 1 aydan fazla oldu, ne biliym bebege vitamin olsun diye birakmadim hapi bende.
-Reklam-
0 oy
(2,710 puan)
Folik asiti bana 13. Haftamda bıraktırdı gerisine devam ediyorum
0 oy
(297 puan)
Bende 12.haftaya kadar folik asit sonra vitamin bir de kan hapi kullanıyorum. Ama kanım iyi onu niye veriyorlar anlamış değilim. Keske bana da hersey yeterli içme dese. Bekarken nefret ederdim ilactan simdi ilaçsız gunum geçmiyor :)
(120 puan)
Bende ilacdan nefret eden birisiydim, cübki saglik ciyim, bebek icin aliyorum isde vitamin eksikligi olmasin diye ama doktor gerek yok dedi bende birakmadim nolur nolmaz diye hapi. Birakdin mi folik asiti simdi sen.
(297 puan)
12.haftada biraktirdi doktor. Sonra vitamin verdi. 16.haftada da kan hapi verdi onları kullanıyorum. Ilaclar cok degil ama iste ağzımın tadı kalmiyor vallahi. Hepsi bebeklerimiz icin zaten.
0 oy
(1,224 puan)
Dr gerek yok demis niye  almaya devam ediyosun 
(120 puan)
Valla ne biliym daha cabuk büyür kilosu iyi olur düsüncesiyle vitamin fazla oldu mu, hic ilac kullanmazsam bise olmaz demi bebege yani, ilk hamileligim ya bilemedim. Aslinda eskiye bakarsak vitamin hapi mi vardi babannem zamani dogru diyorsun.
(1,224 puan)
Bence herseyin fazlasi zarar sen birak o vitaminleri bebegin zaten saglikli bi sekilde kilo alacaktir sen baska takviye yapma
(120 puan)
Valla bilmiyorum canim biride birakma diyor birakdim bebegim simdi geriden geliyor yazmis, 2 hafta sonra randevum var sorcam tekrardan doktora.
0 oy
(1,191 puan)
Kesinlikle vitamini ilacı kullanımini bırakma Ben de ilk aylar kullandım bebeğimin kilosu günü ile çok çok uyumluydu fakat gittiğim başka bir doktor vitamin ilacı kullanmamam gerektiğini söyledi ve bende bıraktım şu an bebeğim 2 hafta geriden geliyor doğuma son 12 gün bebeğim 3 kilo bile değil şu anki aklım olsaydı kesinlikle ilaç kullanımini bırakmazdım
(120 puan)
Bende fazladan aldim vitamin haplarini yani doguma kadar yetsin diye ne biliym doktor öyle diyince aman bise olmaz dedim kendimce vitamin degil mi, et le fazla aram yok en azindan vitaminlerde hepsi var mantigiyla kullaniyorum. Bidaha 14.7 Randevum var yine sorcam gerek var mi yok mu diye ama o zamana kadar kullanmaya devam etcem.
(120 puan)
Kafam karisti biraz simdi az kaldi randevuma o zaman kan alcaklar bide seker testi yüklemesi yapilcak kesin söyler doktor yine bi degisim var mi yok mu vitamin hala gereksiz mi dicek merak ediyorum.
(1,191 puan)
Sen içinden geleni yap ben kullanmadığım için pişman oldum cevremde kullananların bebekleri gayet sağlıklı ve günü ile uyumlu kiloda doğdu benim öyle olmayacak sen ister doktoruna söyle devam et istersen devam etme tartışma konusu olsun istemiyorum
(120 puan)
Tamam canim zaten kullaniyorum doktor bunu diyeli 1 aydan fazla oldu dedigim gibi fazla vitaminin zarari olcagini sanmiyorum bende, yanliz kilo alimimda bi etkisi var mi onu merak ediyorum, bakalim ne dicek bu gittigimde.
(1,191 puan)
Hakkına hayırlısı olsun

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 287 göst.
0 oy
3 cevap 498 göst.
0 oy
1 cevap 742 göst.
0 oy
7 cevap 289 göst.
13 Temmuz 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Serapserpin (14 puan) sordu

653,813 soru

3,438,291 cevap

4,271,778 yorum

184,746 üye

...