0 oy
997 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (119 puan)

Hayırlı geceler hanımlar, bilmem beni hatırlayanlarınız var mıdır...

Ben 20+3 de erken doğumla cumartesi gecesi bebeğimi kaybettim.
Buraya yazsam mı diye tereddüt ettim hamileleri kendileri adına korkarlarsa diye... Ama sonra yazmak istedim..
Bebeğimin nasibi yokmuş bu dünyada.. 
Aynı 1,5 sene önce kendi gibi yine 20+ da kaybettiğim ablası gibi bu minik kızımında nasibi yokmuş...

Gebelik haftası Artık lahusa...

7 Cevap

0 oy
(412 puan)
Ben de ucuzlerini 20+4 de kaybetim normal doğumla aniden rabbim kimseye yasatmasin 
(119 puan)
Amiin amiiin. Sizede çok geçmiş olsun. Bende 1,5 sene içinde 2 Kez 20+3 de normal doğumla kaybettim.. Hatta 1. De ağrı sızım yoktu bir anda evde bebek geldi 10dk içinde geldi ve bitti... .şimdikinde doğum sancısı çektim anladım olacağı hastaneye gittim orada normal  doğum yaptım..
(412 puan)
Insan anlıyor rabim o an dayanma gücü veriyor benim ilk hamileligimdi 3 tane oglum olacakti nasip olmadi rabbim daha cok sevdi onlari. Bi gun kontrolden geldik 5 gibi hic bi problem yoktu aksamina dogum basladi sancilandim desim esime bu farkli bi agri galiba geliyolar dedim sonra kanamam geldi  dedim ki bitti. Acile gittik doktor baslamis dedi diyorum ki yasamazlar almayin onlari doguma girdim ikin diyor cigirma diyor doktor ikinmazsam dedim dogmazlar yasarlar ve ikinmadim sonra sancim geçti suni sanci verdiler 1 saat e dogdu yavrularim 1.30 gun yasadi bi tanesi digerleri 1 saat bile dayanamadilar asla unutmiycam onlari anne diyemeden gittiler ama ben ilk kalp atislarini duydugumda tatmistim annelik duygusunu melek oldular simdi
(119 puan)
Ah Rannim sizede sabır versin efaatçilerimiz olsunlar inşAllaahh..
Nasipleri yokmuş.. Ben kaç dr gittim ihmallerime kızıyorum he tabi ki bebeklerimin ömrü yokmuş ama yine de tedbir bizden takdir Allah dam diyip geçmiş doğumlarımı referans alıp bunda rahim dikme ya da ne gerekiyorsa bi tedbir almaları gerekirdi.. Be  kendim rahim dikiöse serklaj yapılsa dedim.. Ama yok yok.. Şimdi iş işten geçti dr eşime demiş "demek ki rahim belli bi yerden somra taşıyamıyor sonrs ki gebelikte 13. Haftada dikeriz." şaka mı dedim yaa deneme yanılma oyun oynuyoruz sanki...
-Reklam-
0 oy
(701 puan)
Öncelikle basın saholsun kuzum seni bir ben anlarım çünkü geçen sene bende aynı 20hafyakik erken doğum yaptım rabbim daha çok sevmiş cennete bekliyorlar inşallah bizleri melek okdu uçtu onlar  rabbbim daha güzellerini versin inşallah yine
(119 puan)
Amiin amiin inşAllah.. 2 kızımı 22 ay ara ile aynı şekilde kaybettim.. İnşAllah tekrar bunları hiçbirimiz yaşamayız. Rabiim size de sağlıkla tekrsr nasip etsin. Elhamdulillah 5 yaşında bir kızım var Rabbim ona ömürler versin..
(701 puan)
Amin cnm 9ay sonra hamile kaldım tekrar 10haftaligiz şuan rabbim sağ sahlim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
(119 puan)
Sağlıkla gelsin inşAllah. Aman dikkat edin rahim ağzı yetmezliği ya da puhtılaşma ne biliyim bir iey varsa erkenden teşhis koysunlar.. Ben drlara her seferinde bunları söylesemde bir şey yok dediler.. Siz daha 10. Haftadasınız bir şey varsa tedbir aldırın inşAllah..
(701 puan)
Olsaydı ilk iki gebeliği de çıkardı heralde 3,de yoğun kanamalı geçmişti bilinmiyor artık erken geldi suyum o yüzden oldu .bunda bı sıkıntım yok elhamdülillah Allah'ın izniyle olmaZ
0 oy
(78 puan)
Neden oldu canım ansizin olan bisymi ağrın feln geldimi kan uyuşmazlığı da olabilir o şimdi cennette Rabb'im senide şefaatçi kabul etsinbasin sağolsun
(119 puan)
Kan uyuşmazlığı yok da kan pıhtılaşması varsa diye şüphedeyim.. 22 ay ara ile 2 kez hemde aynı gebelik haftasında kaybettiğime göre illa ki bir şey var.. Ki drlara çok dedim dee anlatamadım..

Biraz uzun anlatacağım çünkü 1 haftalık bir süreç.
Bu gebeliğimde bebek resmen ben geliyorum dedi.. Ama drlar bir şey yok dedi.. Doğumdan 4 gün önce peçeteye kan geldi ben zaten daha önce kaybettiğim için en ufam şeyde dr gidiyorum tabi yine fırladım druma.. Ultrasonda baktı sıkıntı yok dedi. Düşük çnleyici iğne yaptılar ve progestan kullanıyordum zaten ona devam ettim.. Kanama zaten aynı gün durdu.. Ama 1 gün sonra aşırı akıntım başladı beyaz akıntı hatta burada post da açmıştum. Pamuk koyuyordum pamuğun üstü beyaz o balgamımsı akıntı ama çamaşırımda nasıl ıslak.. Vajinam resmen vıcık vıcık akıntılı.. geceye doğru pembelik başlayınca hemen dr msj attım. O da hemen acile git dedi nçbetçi dr baksın. Dr ultrasında baktı sorun yok ama alttan muayene etmek lazım dedi. Bizde o zaman zeynep kamile gidelim dedik kadın doğum araştıema hastanesi sonuçta dedik (istanbul da yaşıyorum) gittik orada ki dr alttan muayene etti güya.. Kanaman yok evet akıntın çok fazla dedi ilaç yazdı gönddrdi.. Sabah oldu akıntı full devam ediyır peçetete de pembelik geliyor. Drlara dedim su sızıyorsa? Yok deidler.. E o kadar progestan içiyorum pembelik niye bitmez? Neyse gün içinde ağrım sızım yoktu ki zaten 1 hafradır hep yatıyordum -(bir şey varsa erken fark etsinler diye 18. Haftada detatlıya kendim gittim dr 21de git demişti. Plesanta biraz aşağıda dediler diye yatıp hep ayalarımı yüksekte tutuyordum..  

akşam 10 gibi sırtımdan ağrı oldu bende wc çıkamamoştım ondandır dedim klima açtım bana dokunur hemen wc giderşm çünkğ.. Öyle de oldu gittim raahtladım. Aradan 1.5 saat geçti yine başladı.. İyiden ağrıyı anladım eşime dedim hasteneye hadi.. (1 kızım var onu doğururkenki sancıdan farkı yoktyu artık anladım nolcanı) gece 12de gittik ultrasonla baktı anladı zaten hemen alttan öuayene dedi.. Ve  su keseeine dokunuyorum dedi.. Hemen zeynep kamile sevk orda durdurmak için vs bakacsklar dedi.. (aslında doğuma yollamışlar abim dedi en iyi özele gidelim söyleyin nere olursa gideriz, dr da demiş çözüm yok artık 6cm açolmış..) sonrası zrynep kamilde muayene doğum hane... Ardından içeride parça kalmasından sebep narkoz alıp kürtaj..
(35 puan)
Gecmis olsun canim Allah sabir versin .zeynep kamil diye okuyunca tuylerim diken diken oldu benimde 3 ay once bebegimi biraktigim yer malesef acili berbat ve anlamiyorlar dinlemiyorlar bebeginin yiycek ekmegi ve benimkinin de yokmus ama o hastane bana hic iyi seylee hatirlatmiyor
(119 puan)
Ah Rabbim sizede sabır versin sağlıkla evlat nasip eylesin inşAllah.. 2019 kasımda mi kaybımda ümraniye eğitim araştırmaya götürdü ambulans orası zeynep kamilden de berbattı.. Ki ben oraya bebeği evde doğurup naaşıyla gitmiştim zaten.. İkiside birbirinden kötü işte.. Ben cuma gecesi aciline gittiğimde ki dr fark etseysi cmrtesi gecesi aciline doğum diye gitmezdim..  tabi ki Allah ne dilediyse o bebeğin ömrü yokmuş ama yinede tedbir alıp takdir Allah'ın deme şansım olsaydı.. Zeynep kaamilde ki süreci hiç yazmıyorum bile.. Yaşamışsınız anlıyorsunuz..
(35 puan)
Zeynep kamilde ki surec kimsenin kimseden haberi olmayan cok degisik ve insani asiri yipratan bir surec neler yasadim orada bir ben bir Allah bilir.doktorlarina gelince uzmanina denk gelsen isin ehli doktorlari da var ama denk gelemiyosun ki surekli alttan muayene derdindeler kobay gibisin resmen .sana prof.ismail ozdemiri tavsiye ederim serklajda ve riskli gebeliklerde bir numara . Ben yoluma onunla devam edecegim.
 rabbim sana da bana da isteyen herkese saglikla nasip etsin .tekrar basin sagolsun  gecmis gitsin olsun canim.
(119 puan)
Ah kesinlikle "kimsenin kimseden haberi olmayan" cümleniz tam tespit. Sizi odaya koyuyorlar ve yalnız başınasınız.. Aileniz aşağıda endişeli haber alamıyor.. Ben sonradan yatağımın yanında tlfnu görüp dıi hat aramayı başardım da eşimi arayıp irtibat kurdum diye sevindim..
Doğumhaneye bi gittim 12 saat sonra odaya geçiyorsun yakınalrın yanına gelecek anons edilecek dediler.. .ahh Rabbim bir daha hiçbirimize yaşatmasın.. Şuan önerilen her dr a gitmeyi planlıyorum eğer ekrar gebelik düşünenilirsem..
(35 puan)
Sizde benim gibi tramva yasamissiniz o hastanede. Zamana birakin inanin HIC BIRSEY SONSUZ DEILDIR. Butun bu yasadiklarimizinda bir sebebi hayri vardir bilmedigimiz.
(119 puan)
Kesinlikle  öyle.. Her şerde bir hayır vardır.
Herkes bir şekilde imtihan oluyor bu yaşadıklarımızda bizim imtihanımız belkide..
0 oy
Bende 17+1 de normal dogumla aniden sancim geldi bebek kanala ibmis doğum oldu kaybettim oğlumu 

Pihtilasma testi yaltirdim ve bende çıktı 

Sizede öneririm mutlaka ama mutlaka yaptırın lütfen 
Ve neden kaybettiniz aceba
(119 puan)
Sizede çok geçmiş olsun.. Tekrar aynı şeyi yaşamayın inşAllah...
Yaptıracağım bende pıhtılaşma mı var diye..
2019 kasımda da 20+3 de kaybetmiştim şimdi de aynı.. Çok şükür 2016da doğan 1 kızım var ama o da 35 hafta doğdu. Drlar onuda erken doğum olarak gçrüyor. Benim 35 haftalok bi doğum ayrıca 20 haftalık bi doğumum olmasına rağmen bu hamileliğimde drlara resmen dimletemedim.. Durum belli dedim rahim ağzı yetmezliği mdiir gerekirse dikiş atın dedim.. Bu doğum öyle gözgöre göre geldi ki son 5 günde 3 kez gittim bir şey yok dediler.. Ondan mı aradan 24 saat geçmeden doğdu.. Bebeğin tabi ki ömrü yokmuş ama bu yaşadıkalrımda drların ihmali.. Sen al önlemleri yine yaşamazsa yaşaamz.. Ama bi tedbie alalım di mi? Maalesef..
Benim doktorumda pıhtılaşma yoktur sende defi ama ben duramadim yaptım  ve cikti
Yaptırdığım da tekrar hamileydim igneye 15 ci haftada basladim o haftaya kadar Allahtan bi sey olmadi
Bize arastirma fakultesi  ya pıhtılaşmadan olur yada rahim kısalığı iki sebebi olabilir dedi
Rahim kısalığım yoktu ama
Aniden uyurken sanci geldi 10 saat sonra doğdu  
Allahim bi daha yasatmasin o günleri
Sizde üzülmeyin inşallah bi sonraki bebeginiz sapa sağlam dogcak
Siz testleri yaptirin önlem alın gerisi Allahtan
(119 puan)
Benim aklıma pıhtılaşma gelmemişti ya hep rahim ağzı yetmezliğinden korktum çünkü bi yakınımda o teşhis koyukup serklaj olmuştu...

İyi dr a denk gelmek çok önemli cidden bebeğin tabi ki nasibi yokmuş ama geçmiş doğumlara bakarak bu testleri onların zaten talep etmesi gerekirdi tedbir amaçlı. Kısmet..
0 oy
(25 puan)
Ne diyeceğimi  bilemedim ne kadar zor olduğunu  biliyorum cok gecmis olsun  bende ekim ayinda 20 haftalik bebegimi kaybetmistim yeniden hamileyim 20. Haftada doktorumun  erken teshisi sayesinde  dogum kanalimin kisa  oldugunu ogrendik acılma başlamıştı  ve acilen  serklaj islemi yapildi belki sizdede ayni sey vardir muayene olmus muydunuz bakildi mi  acaba 
(119 puan)
Siz bunları yazınca drlara sövesim geliyor. Çünkü sırf bunun için 3 dra gittim. Belki dedim rahim ağzı yetmezliğim vardır 2016 da çok rahat açılma ile 35. Haftada kızım doğdu.. 2019 kasımda 20 haftada pat diye bebek doğru ne ağrı ne sızı.. Belki rahim incelmesi mi neyse adı o yetmezlik sebebiyle serklaj yapmak lazımdır dedim rahmi dikseniz.. Dr senim ki öyle bir şey değil strest yapma dedi gönderdi.. 21. Haftada detaylıta gidersin dedi.. Ben duramadım vsrsa bie şet detaylıda gçrürler dedim 18. Haftada detatlıya gittim yok dediler bir şey.. Bunlar aklıma geldikçe deliriyorum. Ben drlar böyle dedikçe napim serklajlık sorun yokmuş dedim. Napsaydım ameliyat haneye inip dikin beni mi deseydim bu nu ben mi söylicem. Aklıma geldikçe deliriyorum.. Geçmiş doğumlarım belli ne bi extra tahşil ne bir şey.. Drlar iyi dedikçe bende rahatşadm..
(25 puan)
Bazen doktorlar fark edemeyebiliyormus bunu  ilk bebegim de  bende 4 doktor degistirdim hicbiri fark edememişti  ayni duygulari  yasadim doktorlara o kadar kızgınım ki   bebegimi  kaybettigimde bile bana dogum kanalimin kisa olmasindan kaynakli oldugunu soylememislerdi
0 oy
(490 puan)
2 yıl önce 36 haftalık bebegimi kaybettim sabır şükür dua kurbanım bir daha yasatmasin
(119 puan)
Ahhh Rabbim şefaatçiniz eylesin.. 36 hafta çook ileri bir hafta.. Rabnim tekrar yaşatmasın. Ben bi kızıöı 35+5de doğum başlado 36+3 de doğru bin şükür yaşadı.. Ama ardındam 2 tane kızım da bu şekilde yaşayamadı..
0 oy
(22 puan)
Canim çok gecmiş olsun Rabbim cennette şefaatcin eylesin insallah.. 

Ilk gebeliğimde 2017 yılında 20+ lardayken bir ağriyla hastaneye gittim ve bebek kanala inmisti hemen yatısım yapıldı bebek yukari ciksın diye igneler serumlar filan hamdolsun bebek yukarı çıktı ve serklaj yapıldi yani rahim ağzı dikildi bu sekilde bebegimi 37+5 te kucağıma aldim hamdolsun tabi yatarak gecirdim bu donemi bunu anlatmamin sebebi acaba sendede rahim ağzı yetmezliği varda farketmedimi doktorlar çünkü rahim ağzinın gevşemesi gerekiyo normalde bu gibi durumlarda direk açılma yapıp düsüğe neden oluyo diyolar belki ben ve doktorum farketmeseydik bende kaybedebilirdim bilgilendirmek istedim tabi kan pıhtılasmasınada baktır oda büyük bi etken 
(119 puan)
MaşAşlah Rabbim bağışlasın..
Başka bir yorumda yazdım baya uzun yazdım tekrar buraya yazmayayım.. Ama ben şahsen kendim dra bu gebeliüimde rahim ağzı yetmeziliği olabilir mi? 20. Haftada anide  doğdu sonuçta dedim.. Yok diyip durdular içim rahat etmedi 18. Haftada detaylıya gittim yok dediler.. İçim rahaat etmedi başka dr a gittim yok dedi..  Serklaj yapsanoz dedim gerek yok dediler.. Şimdi iş iştem geçti dr eşime demiş rahim yermiyor demek kii sonra ki gebelikte rahmi dikeriz. Sövesim geldi dra şaka mı bu ya dedim deneme yanılma yöntemiyle mi çözülcek bu iş? Sanki oyun oynuyoruz can bu ya 5 ay karnında büyütmüşsün sonıçta.. 1 kez bile kana bakalom pıhtılaşma vs var mı demediler..
(22 puan)
Gercekten çok acı bi durum sonuçta hissediyosun görüyosun herseyi netlesiyo dedigin gibi 5 ay az bi süre değil Rabbim yardımcin olsun birdaha gostermesin sağ salim bebisini eline almayı nasip etsin insallah

İlgili bir soru bulunamadı

652,268 soru

3,432,308 cevap

4,265,188 yorum

184,355 üye

...