0 oy
657 göst.
Doğum kategorisinde (10 puan)

Herkese merhabalar, 

36+3 hamileyim. Yakınlarım ilk sancında hemen hasteneye gitme ordada bekletiyorlar acılma için diyorlar. Fakat evde suyum geldiğinde kuru kuru mu doğum olucak yada doğum zorlaşacak mı hiç bilmiyorum. Ne yapmalıyım kızlar?

Gebelik haftası 36+3

4 Cevap

0 oy
(2,602 puan)

Suyun geldiğinde tabiki beklemeden gidiceksin bebegin su kesesi patladıktan sonra enfeksiyon riskine çok açık oluyor o yüzden  beklememelisin...ama normal doğum sancılarının geldiğinden eminsen bir sure evde bekleyebilirsin sancı başladığı an doğum hemen olmuyor malesef on cm açıklık olana kadar bekliyorsunuz...benim ilk etapta nişanım geldi ardından sancılar sıklaştı duş aldım sürekli yürüdüm evde en son dayanamicak noktada gittim 6cm açıklık vardı bir sürede sancı odasında bekledim yani uzun suren bisey bu hemen gelmiyor bebek

(10 puan)
Su gelene kdar beklemeliyim anlaşılan. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için :)
(2,602 puan)
Sancilarin çok siddetlene kadar bekleyebilirsin zaten dayanilmicak noktayı sen Anlıyorsun merak etme:)
-Reklam-
0 oy
(669 puan)

Çoğu kişinin zaten doğumdan önce suyu geliyor. Ya ilk önce suyu gelir ya da sancılar başladıktan sonra. Bazı bebekler de kesesiyle doğar. Suyla birlikte gelen bebekler de var tabii ki ama su da öyle şaarr diye birden hepsi gelmiyor. Kişiden kişiye göre değişir ama 1 çay bardağı daha az veya biraz daha çok olabilir sonra da sızıntı gibi arada gelir. Çeşme gibi akmaz yani hepsi birden. Doğumun başlamasına gelince zaten hemen emin olmazsınız doğumun başladığına. Su gelirse tabii anlarsınız da kasılmalar başlarsa önce hafif hafif başlar acaba mı dersiniz. Sonra git gide sıklaşır yarım saatte bir geldiyse mesela 20-10-7-5 diye zamanla arası kısalır kasılma süresi ve şiddeti artar. Dinlenince geçmez de düzenli bir şekilde gelir. Hemen gitmenize gerek yok çünkü evde olmak daha rahattır hastane ortamına göre. Çok başında giderseniz zaten eve yollarlar. 10 veya 5 dakikada bir gelince gidin tabii hastane uzaksa daha önce gidebilirsiniz. Bir terslik olmadıkça hemen gitmeyin. Dizilerdeki gibi aaa doğuruyorum gibi bir durum olmuyor yani yavaş yavaş ilerleyen bir süreç. Tabii ki bazi istisnalarda 3 saatte doğuran oluyor ama öyle bir durum olsa zaten anlarsınız. Kısacası durumunuza göre hareket edin.

(776 puan)
benim suyum birden boşaldi
0 oy
(3,107 puan)

Canım o suyun derecesiyle alakali 2. Gebeligimde suyum gelince gittim çünkü bardaktan boşalır gibi akiyordu hasta bezi kar etmiyordu okadar yani..ilk ve 3. Doğumlarda öyle olmadı sancılarım siklasinca gittim hastane ortamında sancı çekmek psikolojik olarak yoruyor insanı ev daha iyi son doğumumda sancılarım 4 dakikaya inince gittim 1.5 saat sonra  bebeğim doğdu söyle anlatayım sana canım nisan önce gelir veya gelmez onu bilemem ama su patladığında aynen adet olmuş hissi veriyor su rahimden  dışarı sıcak sıcak akıyor aynı adet kanı gibi görüntü olarak değil yani  hissedeceğini anlatmaya çalışıyorum bu şekilde azar azar gelirse korkma sancını bekle eğer çok fazla gelirse durmadan ozaman doktora git

0 oy
(1,154 puan)

cnm benim.suyum.geldi 5 saat sonra dogurdum.yaklasik.olarak..bu zmn zarfinda sancim oldu cok ve acilmam sonra dogdu..suyun gelince hic beklememk.de fayda var..kiminin hiz acilmasi olur kiminin yavas..ben beklemedigim.bjr an da suyum.gelince evde 1 saat gecirdim.hazrik.vs icin gittigimizde 3 cm.olmustu..

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 178 göst.
0 oy
4 cevap 144 göst.
0 oy
7 cevap 546 göst.
2 Mart 2022 Doğum kategorisinde nazarel (426 puan) sordu
0 oy
5 cevap 254 göst.
18 Haziran 2021 Doğum kategorisinde Sonayy1453 (296 puan) sordu

650,927 soru

3,426,951 cevap

4,259,431 yorum

183,975 üye

...