0 oy
249 göst.
Hamile Kalamama kategorisinde (425 puan)
Hanımlar merahaba ben ovulasyon testi aldım ama internetten hemen gelsin diye nasıl kullanılacak bilen varmı ?

5 Cevap

0 oy
(301 puan)
Bu konu ile ilgili YouTube da Ebru Ceylan diye biri var güzel anlatıyor ve detaylı bilgi veriyor ona bakabilirsiniz 
-Reklam-
0 oy
(1,592 puan)
düzenledi

Merhaba, canım, bu benim bu ay yaptığım testler. 16-17 haziran (adetin 21 ve 22ci günleri) yumurtlama gördüm(her iki çizgi aynı koyulukta ve ya T daha koyu olmalı. 18 haziran(adetin 23cü günü) çatlama oldu(T çizgisi silikleşti).

*Ovulasyon testi nasıl yapılır?

Adetin düzensizse adet bittiği günün ertesi testi yapmaya başla. Düzenliyse 5 gün sonra başla. Her gün saat 12:00-16:00 arası bir saat seç, aynı saatte yap(mesela, ben 13:07de yaptım). Çift çizgiyi ve çatlamayı görene kadar devam et testi yapmaya.(Not:ovulasyon testinde yumurtlama günü hariç her gün T çizgisi silik çıkar).

1.5 saat önce WC çık, WC-den sonra sıvı alımını kes, testi yap (su çay kahve meyve çorba ve s.).

Yumurtlamayı gördüğün günü, sonraki gün çatlama olsa çatlama gününü mutlaka değerlendir.

Yumurtlama 2 gün sürerse, yumurtlama günlerini ve çatlama gününü değerlendirm

İnşallah hayırlı sonuç alırız hepimiz<3image

image


(3 puan)
Canım benim acaba hamilelik testı yaptın mı çok merak ettim bana donermusin
(1,592 puan)
Yaptim canim sondan 2ci postuma baka bilirsin)
0 oy
(58 puan)
Instagram da birgebeningunlugu yazarsanız orada ayrıntılı bir şekilde hem kullanımı hemde testlerin değerlendirilmesine ulaşabilirsiniz. İnşallah faydasını görürsünüz bende ovulasyon testini birgebeningunlugu yani ebru abladan almıştım 3. Ayımda hamile kaldım çok şükür şuan 4 haftalik. Rabbim isteyen herkese nasip etsin
0 oy
(58 puan)
Adet bittikten 3 gün sonra teste başlanıyor saat 13.00 -16.00 aralarında yapılması ve en az 1 saat öncesinden sıvı alımını kesmeniz lazım t çizgisi c kadar koyu ve ya daha koyu oldigunda yumurtlama var demektir. Yumurtlamayı görünce o günü değerlendiriyorsunuz. Testte çatlama görünceye kadar testi yapmanız gerekiyor. Çatlama olduğunu t çizgisi c den silik oldugunda anlıyoruz. Genelde yumurtlamadan 1 veya 2 gün sonra çatlama da oluyor yumurtlama ve çatlama gününü değerlendiriyorsunuz. Yani yumurtalama gördükten sonra o gün dahil 3 gün değerlendirme gerekiyor. Daha detaylı anlatım için mutlaka ebru ablanın sayfasına bakın YouTube de de detaylı anlatımları var ayrıca masajlar gebe kalmayi kolaylaştırmak için pozisyonlar , gebeliği kolaylaştıran besinler ve daha birçok bilgiye ordan ulaşabilirsiniz. Ben 9 aydır istiyordum sorun olmamasına rağmen olmadı. İyiki ebru ablayı tanımışım onun vesilesiyle şimdi gebeyim. Her soruma da mutlaka dönüş yaptı bilgilendirdi
0 oy
(1,453 puan)
ovulasyon testı ıle gebe kaldım cok basıt ve ise yarar birsey yumurtladıgınız günleri bilip ona göre ilişkiye giriyorsunuz.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 72 göst.
4 Haziran Hamile Kalamama kategorisinde Lina3651 (87 puan) sordu

654,790 soru

3,441,891 cevap

4,275,931 yorum

184,992 üye

...