0 oy
317 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (42 puan)
Iki geceler. 29 haftalık gebeyim. Hamileliğin başında verdiğim kanda

 ferritin:33

B12 :194 çıkmıştı. Gecem hafta verdiğim kanda 

Ferritin:7 

B12 değerim 100un altındaydı.

 Hatta kan vermeden önceki bir ay kan ilacı kullandım.Bu duruma göre hamileliğim doneminde yediğim hicbir gıdadan vitamin almamış sadece vucuttakini harcamış oluyorum. Sebebini düşünmeye başladım. Aklıma şu geldi. Hamileliğinin başından şunu güne kadar prilami bırakmadım. Acaba bu bulantı ilacı yediğim gıdalardan vitamin alımı mi etkiledi mi. Sizde prilam kullandım evet benim sonuçlarında böyle cıktı gibi birşey oldu mu. Yardımcı olursanız sevinirim. 

 Şimdi hem kan ilacı hem dekavit kullanıyorum  ayroca doktor ayda bir vurulmak için b12 iğnesi verdi. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Gebelik haftası 29+3

5 Cevap

0 oy
(11 puan)
Yok onunla ilgisi bende başından berı kullanıyorum hiç öyle değil 
-Reklam-
0 oy
(48 puan)
Bende 33 haftamdayım halen kullanıyorum bağımlılık mi yaptı acaba bırakınca tekrar bulantı yapiyo benimde kan değerlerim asiri derecede düşmüş ilaca bağlı olabilirmi bilemiyorum 
(42 puan)
Bağımlılık değilde sanirim bulantıyi  nerdeyse tamamen kestiği için o rahatlığa alışıyorsun sanirim. Bende yutmadigim zaman çok kötü bulantı yaşıyorum
0 oy
(297 puan)
Ben 4 5 kutu kullandim. Yanında başka ilaçta kullandim. Hic dusmedi demirim b12im. Hep yüksekti. Hamilelikte kullanılan bir ilaç vitamin kullanmiyormuydunuz 12. Haftadan itibaren
(42 puan)
Yok kullanmadım. 1.5 ay önce demir hapı verdiler iste. O kadar. Sindi düşük çıkınca diğer ilaçları verdiler
(297 puan)
Anladım 12. Haftadan itibaren vitamin kullanıyorum. Belki onun eksikliği de olmus olabilir
0 oy
(3 puan)
Bende çok kullandım onunla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bulantı dan dolayı düzgün beslenemiyoruz, depolarıda bebek çekiyor her halukarda bebek besleniyor. Bizim depolar boşalıyor. Dikkat etmek lazım. 
(42 puan)
Doktor cok-da umursamadı ama hemşire farketti niye buu kadar düştü diye. Elimde ki ilaçlar bitince tekrar gidip kan vericem. Yine düşük çıkarsa neler okur bilmiyorum. Ama bu halde doğuma göremem çünkü kendimi çok kötü hissediyorum. Odadan odaya geçince bile yoruluyorum.
0 oy
(965 puan)
Yok canım alakası yok ben ilk hamileliğimde hiç prilam kullanmadım ama aşırı bulantıdan su bile içemedim ferritin 2ye düşmüştü b12 filan herşey yerlerdeydi. Doğumdan sonra hepsi için iğne vuruldum demir için de ferinject serum taktılar biraz toparladı. Çok şükür ben 12 kilo verdim ama bebeğim 3600gr 52cm doğdu benden herşey bebeğime gitmiş :) 
(42 puan)
Benimde elimdeki ilaçlar bitince gidip tekrar kan vericem. Sonuçlara göre ne yaparlar bilmiyorum. Inşallah biraz toparlarım çünkü şuan kendimi hiç iyi hissetmiyorum.

İlgili bir soru bulunamadı

651,272 soru

3,428,363 cevap

4,260,878 yorum

184,088 üye

...