0 oy
837 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (393 puan)
Merhaba hanımlar. Bn bu ara magnezyum kullanamıyordum. Doktorum kendi ilacımı verdi ama eczaneci elinde olmadığından farklı bi magnezyum verdi onu da içemiyorum. 2 3 gündür sürekli bebeğim kendini sertlestiriyor toplanıyor. Toplandığı zamanda hareketleri az oluyor. Magnezyum içmediğimden dolayi mi böyle yoksa bu haftalar hareketleri az mi oluyor 
Gebelik haftası 30

4 Cevap

0 oy
(7,099 puan)
Sende kemik ağrısıyapar cnm 

Sade soda iç günde 2 tane onda da çok mahnezyum var 
(139 puan)
Yalnız sodalarda tuz oranı çok yüksek hamilelere onermezler genelde yüksek tansiyona sebep olur ki hayati önemi var bunun. Bı kaç gün magnezyum almadan bı şey olmaz sende ağrı olur sadece ama uzun ara verme bebeğin kas ve iskelet sistemi için önemli çünkü magnezyum.
(7,099 puan)
Siz iyice bi araştırın isterseniz  :)
Evet burada bunu biri soylemisti soda ve maden suyu ayni seyler değiller karıştırmamak lazım benimde yüksek tansiyonum var. Mesela o yuzden soda içilmemesi lazim. Maden suyu içilebilir ozellikle magnezyum için maden suyu tavsiye ediliyor soda değil.
(7,099 puan)
Sade soda dediğinizde şekerli şeylerden mi anlıyorsunuz
Ben markete gidince sade soda istiyorum derim kızılay ya öineralli yada magnezyumlu olanını alırım.
SADE SODA yani maden  suyu demektir.
Marketten sade soda isteyin ondan verirler:))


Açık anlamanız için yazayım ama yine
Günde 2 tane maden  suyu( sade soda) için :)
Sade soda diye bir sey yok canim soda ve maden suyu vardır. Ikisi ayni sey değil. Sana maden suyu veriyorlar yani mineralli su.

Açıklamana karsilik bunu okursan eğer ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.

Lokantada, markette, kafeteryada Mineralli Maden Suyu istediğinizde en iyi olasılıkla “maden suyu mu?” sorusu ile karşılaşırsınız. Mineralli Maden Suyu ile soda birbirinden farklıdır. Mineralli Maden Suyu doğaldır ve zengin bir içeriğe sahiptir. Bunun aksine soda işlenmiş bir sudur ve dışarıdan müdahale ile yapısı değiştirilerek üretilir.

“Mineralli Maden Suyu ve soda aynı şey değildir!”

Mineralli Maden Suyu ile ilgili bilinen yanlışlardan biri de soda ile aynı şey olduğudur. Aslında her ikisi de birbirinden çok farklı yapılarda iki ayrı içecektir.

Doğal Mineralli Maden Suyu , doğal su çevriminde yeraltında oluşur ve toprakta bulunan birtakım element ve maddeleri çözünmüş halde içerir. Kırık hatlar (faylar) veya jeolojik yapılar olan bölgelerde yeraltındaki bir Mineralli Maden Suyu kendiliğinden yeryüzüne çıkabildiği gibi, rezervuarından sondaj ile de yeryüzüne alınabilir. Çıkarıldığı yerde, (yani taşınmadan) doğal niteliği ve mineral kompozisyonu ve içeriği değiştirilmeden şişelenir.

Soda ise işlenmiş suya, litresinde en az 750 mg olacak düzeyde soda (sodyum bikarbonat) ve litresinde 2-4 g düzeylerde karbondioksit katılıp, şişelenmesi ile üretilir. Mineralli Maden Suyu litresinde en az 1000 mg değişik mineraller içerir. Oysa, soda sadece sodyum ve bikarbonat içerir. Görüldüğü gibi soda, yapay olarak elde edilen ve içeriği Mineralli Maden Suyu kadar zengin olmayan bir içecektir.

ABD’de hipertansiyonda yüksek sodyum içeriği nedeniyle sodanın tavsiye edilmemesi, Türkiye’ye Mineralli Maden Suyu tavsiye edilmemesi şeklinde yansımıştır. Oysa, Mineralli Maden Suyu soda değildir, daha da ötesi çoğu Mineralli Maden Suyu kalp ve damar sağlığı için son derece yararlıdır ve tansiyonu düşürücü etkileri vardır. Türkiye’deki Mineralli Maden Suyu hipertansiyonlu kişilerce doktor kontrolünde rahatlıkla tüketilebilir.
Ve hala tersini iddia ediyorsan tabi o da senin problemin okuyup arastirmanizi tavsiye ederim.
(7,099 puan)
Hanfendiiiii bişmişlik yapmak yerine
Sade sodanın türklerde kızılaya denildiğini öğrenin önce bi lütfen
Googleye de yazdığınızda sade soda diye
MİNERALLİ SU yani madrn suyu çıkar ki bnde aynı şeyden bahsettim

Hayır kopyala yapıştır yerine ne yazdığıma bakın bi ya
Mineralli su demişim farkında mısınız

Tekrar söylüyorum DİKKATİNİZİ çekerek
Türklerde sade soda = kızılay mineralli sudur

Anlamışsınızdır umarım iyi günler
Bilmişlik yapan ben miyim acaba :)) Türkler de diye böyle bir ayrım mi var yani gerçekten komik oldu suan bu söylediğin şey.

Suan bu bilgi birikimin ile insanları yanlış yönlendirme yapıyorsun. Sen yukaridaki soda tavsiyen ile insanların sağlığı ile oynayabilirsin farkinda misin?  Ayrica öğrenmemek ayıp değil ogrenebilirsin bunun doğrusunu ama inatla türklerde böyle diyorsun. Sana sade soda diyince bunu verende zaten cok bilgili değil demekki senin yaptığın hatayi o da ayni şekilde devam ediyor.

Lütfen doğrusunu öğrenip insanlara o şekilde aktarın bu tür şeyleri.  

Tekrar söylüyorum DİKKATİNİZİ çekerek
Türklerde sade soda = kızılay mineralli sudur.

Bunu yazacak kadar cahil olmayın gerçekten.
(7,099 puan)
Siz çok bilgilisiniz belli .
Burda onlarca post paylaşıldı bi geçnişe dönük bakın isterseniz
Markette de olsa dokroeum da olsa sadr soda denildiği zmn mineralli su kastediliğini biliyoruz
Anlamayanlar için yani sizin için maden suyu mineralli su diye üzerine basa basa söylesinler
Peki ne diyim ki doğrusunu öğrenmeyip bu sekilde devam edin sizde
(7,099 puan)
Ok olur öyle yaparız !!
-Reklam-
0 oy
(2,228 puan)
Maden suyu iç canım soda değil bak kasılma oluyor magnezyum kullanmadigindan bebek o yüzden toparlanıp sertlesiyor ağrıların artar başka bi eczaneden temin et istersen ilacı kullanmamazlik yapma
0 oy
(562 puan)
Bildiğim kadarıyla magnezyum anneler için ağrılarından dolayı veriliyor
0 oy
Karnin sertleşmesi toplanması o yuzden oluyor magnezyum almadığın icin. Almaya çalış bence birde maden suyu tuket her gün iyi gelir.
(393 puan)
Tesekkur ederim. Tekrar kullanmaya başladım bebeğin hareketlerinde bile fark ediliyor zaten
Rica ederim evet anında hareket etmeye başlıyor dimi bende de ayni sey oluyor :))

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 229 göst.
0 oy
3 cevap 277 göst.

654,722 soru

3,441,685 cevap

4,275,696 yorum

184,973 üye

...