0 oy
501 göst.
Doğum kategorisinde (14 puan)

Merhaba benim sorum tecrübeli annelere (eğitim arsştırma hastanesinde doğum yapacağım) doğum başladıktan sonra süreç nasıl ilerliyor ambulans mı çağırmak gerekir hastaneye gidildiğinde ilk ne oluyor çok merak ediyorum tecrübeli anneler bilgilendirirseniz çok sevinirim :) 

Gebelik haftası 40

3 Cevap

0 oy
(1,063 puan)
Haftamız aynı saat 3 bck da kasigim da bi sancı başladı 4 5 dk da bi griyo bende post acmstm birz önce Allah kurtarsın ikimizi de canm bende özel de doğum yapcm sabh kontrolüm var 
(368 puan)
Dogum olunca habernzi bekliyorum anlatn bizede aydinlanalim:) bebegi gorup unutmayin:)
(14 puan)
Mutlaka yazıcam kendime gelir gelmez merak etme canım rabbim hepimizi hayırlısıyla yavrularımıza kavuştursun :)
(368 puan)
Tamam :) Allaha emanetsiniz hayirla gidin gelin insallah ikinzde
(1,063 puan)
Ben dün akşam üstü saat 5 de sıklaşan sancıyla geldim 7 de dogum yaptm cok şükür suyumu patlattılar daha çok sancı 8 cm ile doğum yaptm cnm rabbim hepinizi kurtarsın insllh
(368 puan)
Gozun aydn canm.Allahim anali babali buyutsun. Suanda iyi misin ayaklandin mi. Birde zormuymus normal dogum
-Reklam-
0 oy
(3,487 puan)
Ambulans çağıran var ama gereksiz açıkçası doğum bir acil. Durum değil çok daha ciddi durumlar için gerekli ambulans.. En çok Suriyeliler çağırıyor ambulansı. 

Misal benim suyum geldi eşimi çağırdım işten geldi beni aldı hastaneye gittik yarım saatlik yol. Eşimin gelmesi benim hastanede acilden içeri girmem 1 buçuk saate yakın zaman aldı.

16.saat de hastanede bekledim. Suyum geldiği için evde bekleme yapmadım.  Hatta duş alıp birde bebek bezi koydum ki o suyu başka birşey tutamaz dedim. 

Sancın var yine sorun değil yine bir taksi ile yada tanıdık ile yine hastaneye gidebilirsin sancı gelir gelmez doğum olmuyor.  Ne olur ne olmaz yine giderken bir bebek bezi koy yolda kanama şu ihtimaline karşı. 

Nişan geldi diyelim yine acilen gidilecek bir durum yok. Sancın vardır arkasından veya kanaman o zaman yine pedin yada bebek bezi koyup sakince hastaneye git. 

Ama kanman var bayıldın VS ki çok çok düşük ihtimal bunlar ailen anormal. Bir durum gördü kontrolün gitti o. Zaman ambulans gerekli. 

Genelde suyu sancısı olup 112 ile gelenler için hastanede hep deniyor çok merak ettim ambulans çağırma nedeni ne derler.. Misal getiren suyu gelmiş der.. Eeee derler. Gerçekten de haklılar. Doğum acil durumluk. Birşey değil. Bir diğeri ise 112 sizi en yakın müsait hastaneye götürür doğum yapmak istediğinizi hastaneye değil hastalığınız ne olursa olsun bu böyledir bilginizi olsun.. 
(14 puan)
Doğru ama insan ilk doğumu olduğu için bilemiyor sürecin nasıl ilerleyeceğini neyle karşılaşacağını o yüzden merak ediyordum açıkçası hareketlerimin kısıtlanacağını falan düşünmüştüm suyum geldikten ya da sancım başladıktan sonra falan çok teşekkür ederim zaman ayırıp bilgi verdiğiniz için :)
(3,487 puan)
Heyecan yapma sadece.. Ben evde tektim senin kadar bile bilgim yoktu çünkü 10 yıl önce bu kadar çok bilgi bile yoktu çevrede. Suyum geldiği zaman ilk başım döndü korkudan mı bilmem.. Sonra sakin olman gerekli dedim. Sakinleştim devam ettim.

Şu var ki bazı anneler evde sancı çekip son 5.dk.da bire düşünce sancı gidiyor hastaneye. 2
.doğumum ama. Buna cesaret edemem ben. Ama. Sancı yeni başlayınca da baktın. Dinlenince geçmiyor gitmek gerek.

Kanaman varsa hemen git. Suyun geldiyse hemen git.

Ama. Nisan. Geldi sancı kanama
Su yoksa bekle.

Sancı geldi dinlenince falan geçiyormu bak ona göre git hasteneye.

Tereddüt ettiysen herhangi birşey den yine git tabiki
(14 puan)
Benim ara sıra sancım oluyor böyle batma gibi oluyor kalkıp yürüyorum yürüdüğüm zaman azalıyor geçiyor bugün mesela ilk defa çatal muayenesi oldum nst de ağrı olduğu için ne olacağını bilmediğimden doktor müdahale edince aşırı panik yaptım çok korktum umarım doğumda daha rahat olurum süreç daha yavaş ilerler ilk doğumda en az 8 saat sürüyormuş sanırım
(3,487 puan)
Doğum herkes için farklı şeyler getirebilir.. Benim herşey normal doğumu gösterirken sezeryan olmak zorunda kaldı mesela. Yeğenim kesinlikle sezeryan olacak derken normal doğum yaptı.

En son doktora bırakıyoruz kendimiz ne derse o. İşin sonucunda sağlıkla bebeği kucağımıza almak olsun yeter ki. Benim 16.saat sürdü sancım misal. Herkesin farklı. Senin de. 40 hafta olmuş sancıyı tanımadığım için şüphe. Edince gitmen de tabi fayda var. Gerçi ikinci doğum ama bende 2.kere nst de gördüm sancım olduğunu ben anlamadım :) düzenli kontrolde fayda var
0 oy
(2,627 puan)
Benim suyum gelmişti lendi arabamizla hazırlanıp gittik sonra baktılar 5 cm  açılma olmuş 10 cm kadar bekliyorsun 10 cm den sonr seni doğum yatağına alıyorlar 7 cm den sonra sancılar malesef  dayanılmaz oluyor eğer bebeğin kolay gelirse  suni  gelmiyorlar bebek gelmekte  zorlanirsa doğum yatağında suni veriyorlar  zaten o yatağa yattığında 2 -3 ikinmadan  sonra bebiş  doğuyor bide 10 cm w ulaşana kadar 6 saat o sancıyı çektim 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 153 göst.
16 Temmuz 2021 Doğum kategorisinde Papatyalarim (16 puan) sordu
0 oy
6 cevap 397 göst.
0 oy
4 cevap 456 göst.
0 oy
0 cevap 175 göst.
25 Mayıs 2021 Doğum kategorisinde Meraltaskin (14 puan) sordu

652,245 soru

3,432,237 cevap

4,265,105 yorum

184,348 üye

...