0 oy
177 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (4 puan)
Selamun aleyküm arkadaşlar. Bebeğimin kalp atışlarını duyduk bugün. Doktor gebelik tahlillerini yaptır dedi. Gebelik tahlilleri ne oluyor acaba. Bayramdan sonraya erteledim. Sıkıntı olur mu acaba yardımcı olur musunuz.

   

6+1
Gebelik haftası 6

3 Cevap

0 oy
(1,594 puan)
Kan idrara bakılır canm her ay korkma
(4 puan)
Teşekkür ederim canım ilk gebeliğim pek bir bilgim yok. Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(82 puan)

Tam kan sayımı, HBsAg tayini, anne ve babanın kan grubu ve Rh durumu, karaciğer-böbrek fonksiyon testleri, Rubella (kızamıkçık) kan tetkiki, idrar tetkiki, son 12 ay içerisinde yapılmamış ise servikal sitoloji (smear testi), açlık kan şekeri, şeker yükleme testi yapılıyor canım.

(4 puan)
Toplam kaç test olmuş oluyor
(82 puan)
Toplam 9
(4 puan)
Anladım teşekkür ederim canım
0 oy
(970 puan)
Sıkıntı olacağını zannetmiyorum canım . Doktor bana kağıt vermişti ne olduğu yazıyordu keşke sanada deseymiş ya da sen sorsaymışsın. Sağlık ocağından randevu al istersen hamileyim diyince doktor vitaminlere karaciğer enzimlerine fln bakıyor zaten. 
(4 puan)
Özele gitmiştim. Bu tahliller sağlık ocağında da yapılıyor mu. Eğer yapılıyorsa boşuna para vermiyim özele. Sonucu alır doktoruma götürürüm
(970 puan)
Evet canım yapılıyor bende özele gidiyorum doktor sağlık ocağında yapılıyor dedi. Randevu alıp orda yaptırdım. Ama önceden bizim sağlık ocağında d vitaminine b12 ye bakılıyordu şimdi bakmıyorlarmış. Bazı sağlık ocaklarında baktıran olmuş ama. Sen sağlık ocağına git bakılmayanları özelde yaptırırsın en azından daha uyguna gelir ben öyle yaptım. İdrar tahliline fln da bakıyorlar sağlık ocağında. Bir de rubella toksoplazma fln var onlar özelde yapılıyor. Kızamıkçık geçirdin mi diye fln bakıyorlar:)
(4 puan)
Anladım çok teşekkür ederim canım

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 178 göst.
0 oy
4 cevap 192 göst.
0 oy
3 cevap 123 göst.
11 Şubat Hamilelikte Testler kategorisinde Merve Hayran (190 puan) sordu

651,244 soru

3,428,245 cevap

4,260,759 yorum

184,074 üye

...