0 oy
323 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (64 puan)
Merhabalar, ilk gebeliğim doktor 10 gün sonra ikili test için çağırdı yaptırıp yaptırmamakta kararsızım ama yaptırmayı çok istemiyorum sorduğum birkaç tanıdığım yaptırmadiklarını söylediler sonuç olumlu veya olumsuz çıksa bile anne karnındaki bebeğe müdahale edemedikleri için. Siz yaptırdınız mı ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

8 Cevap

+6 oy
Anne karnında müdahale edip etmemek değil problem ya da aldırıp aldirmamak. Tamamen bilinçlenmek bu konuda önemli olan. Yani bir cok anne gebeligimi zehir edemem diye baktırmak istemiyor o kadar saçma ki yani böyle bir sey varsa bunu onceden bilmek bence her zaman daha iyidir. Çünkü bebegin doğduktan sonra bilinçsiz o bebege bakmaktansa ben bilmeyi tercih ettim. Ve yaptırdım da. Yas riski çıkmıştı onda da ayrintilidan bakildi zaten bir problem yoktu. Olsaydı eğer ona daha iyi yaşam verebilmek için daha cok araştırma yapardım. Ha bazıları seyde diyor onların doğruluk oranı yok diyenlerde var. O yuzden yaptırmayanlar. Cikti diyelim ama cocukta bir sorun yok. Sadece biraz fazla bilgilenmis olursun down sendromlu çocuklar için bu da kötü bir sey değil ki hamilelikte sen o çocuğu kabul edemiyorsan kahroluyorsan doğduktan sonra nasil kabul edeceksin? Ama her yapılan şeyin bir sebebi var tarama testlerinden tutun seker yuklemesine kadar. O yuzden imkanınız varken yaptirin.
(1,234 puan)
O kadar dogru ki..
+++++  Bu yorumdan sonra söylenecek başka birşey kalmamış o kadar doğru ki.
-Reklam-
0 oy
(217 puan)
Canım bence psikoloji min bozulmasını istemiyor bsann yapma derim çünkü Dr çok olumsuz şeyler söyleyip hamileliği zehir ediyorlar ve ben yaşanmış biri olarak söylüyorum ve bebeğim Allah'a şükürler olsun gayet sağlıklı oldu tercih sizin tabi sadece datayli ultrason yap derim
0 oy
Ben geçen hafta yaptırdım iyi ki de yaptırmışım.. Ben kendimi biliyorum yaptırmasam o acabalar doguma kadar beni yiyip bitirecekti.. O yüzden ben yaptırdım.. Çok şükür sorun çıkmadı ama çıksaydı da dpgumda öğreneceğime önceden öğrenmeyi tercih ederim.. Tercih meselesi.. Yaptırana neden yaptırdın denmez.. Yaptırmayana neden yaptırmasın denmez
0 oy
Ben yaptirdim hic bir riskim cikmadi. Doktor diger testi istemedi ayrintili usg yaptirdim teyit ettik. Ciksaydi da aldirmayacaktim ama bevegim hasta olduğunu ogrenseydim doğduğu andan itibaren hazirlikli olurdum. Tedavisi, kontrolü yasami için bilgileri elde ederdim. Hem lohusa psikolojisi yaşarken birde yardima muhtaç bir bebege anne olduguna ogrenmek depresyona sokar.

Hic bir test %100 değil testleri yapip yakin oran alirsiniz sadece.
0 oy
(156 puan)
Ben yaptırdım öncelikle testin zorlugu yok benim düsük riskli grupta çıktı (şükür) evladinız rahmenize düştükten sonra kimse kopmak istemez bende riskli cıksaydı yinede aldırmazdım heralde ama eşim onun bakıma ihtiyacı olacak eğer bize bisey olsa yada biz ölünce ona kim bakıcak dedi kendimi öylede kötü hissettim
0 oy
(730 puan)
Ben yaptırdım geçen haftalarda. Sonucu değiştirmese de ben bilmeyi tercih ederim. En azından bilinçli olma adına. Araştırmalar yaparım öğrenirim vs. 
0 oy
(146 puan)
Prosdur geregi diye dusunup yaptirdim ileri testleri de teyit ettirildi ve bebegim down sendromlu. 

Ben sonlamdirmadim fakat ilk öğrendiğimde olayin soku ile ben de cok.ağlayıp caresiz hissettim kendimi henüz dogum yapmadım herseyin hayirlisi rabbim verdi ise istemiyirum demek ne haddime idi.
(486 puan)
Kuzenimede hasta dediler çok üzüldü saglikli dogdu yanılıyorlarmis genelde canim haberin olsun
0 oy
(1,340 puan)
ben yaptırmadım canım bana 3 lü test daha mantıklı geldiği için onu yaptırcam
(64 puan)
3lü testte neye bakıyorlar
(1,340 puan)
2 li testte neye bakılıyosa daha detaylı 3 lü testte de bakılıyor

İlgili bir soru bulunamadı

653,968 soru

3,438,929 cevap

4,272,446 yorum

184,783 üye

...