0 oy
249 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (562 puan)

Arkadaşlar merhaba bende 20haftalik hamilelik ilk gebeligim.dun tansiyonum 18 13du kardiyolojiye sevk edip tansiyon ilacı başlattılar alfamey gunde iki doz kendi doktorum hamilelikten once de yuksek tansiyon var diyedr cok onemsemedi başka doktor farketti bu tannsiyon nasıl düşecek çok korkuyorum bebgime bir seu olacak diye 

Gebelik haftası 20

2 Cevap

0 oy
(1,124 puan)
seçti
 
En İyi Cevap

Canim ilk tansiyonu ne zaman farkettiniz. Sürekli yüksekli hergun ölçüyormuşum. Bende bu konuyla ilgili çok üzüntü yaşadım. O sebeple soruyorum. Ben evde her sabah ilk idrarı yaptıktan sonra tansiyonumu olcerdim. Gebelikte önemli cunku hep düşük çıkardı. Sonrasında ne zaman dr a gitsem 13 9 _ 12 9  falan cikardi dr mkontrol altinda tutalim dedi. Sürekli ölçtüm. Tam olarak tansiyon varmı yokmu anlamak için iki yöntem var.. bunları yaptırabilirsin. Ilki tansiyon holteri kardiyoloji uzmanina gidersen o yönlendirir.. tansiyon holyeri bi gun 24 saat üzerinde olur ve  gündüz yarim saatte bir gece saatte bir tansiyonunu ölçer.. çocuğa bir zararı yoktur. Sonraki gün çıkartırsın ve sonucları dr değerlendirir. Benim mesela yine hastanede yaptığı 2 ölçümde 13 çıkmış diğer tüm gün berileri 11 10 larda devam etmiş yani tansiyonum cikmadi şükür. Ikıncı yontem 24 saatlik idrarda protein bakilmasi. Yumsek tansiyon eklemsi preeklemsi denilen durumlara sebep olabiliyor. Ve bunu anlamak icin idrar tahlili verilir.

(1,124 puan)
Kadin dogum dr una soyle ya hastaneden kap verirler yada normal su şişelerine idrar biriktirdim. Bir sabah başlayıp diğer sabah biter. Ve hemen hastaneye lab a götürürsün idrarını ve orada protein varmi bakarlar.. bu ikisini yatırabilirsin. Yok eğer yüksek tansiyon kesin var tanısı koydularsa ilaçları hiç aksatma o ilaçlarla tansiyonunun düşmesi gerekir. Gebelikteki en tehlikeli şeylerden biridir tansiyon ama çok sukurki hemen farketmissin. Eğer ilaçları kullanırsan hicbir sorun olmaz canim Inşallah. Hiç canını sıkma internetten çok araştırma benim psikolojim bozulmuştu bu internetteki hastalıkları okumaktan. Ama dediğim gibi çok şükür erkenfark etmmisin ilacalrini sürekli kullan arada holter takrir en az ayda 1 kez tansiyonla ilgili bir dr ile görüş sürekli baksınlar gidişata. Ona göre ilaç veririler. Ama sen iyi ol içini ferah tut. Birsey olmadan hayirla evladini kucağına alacaksin insallah.
(1,124 puan)
Benimde ilk gebeligim zannederdimki gebelik dediğin güllük gülistanlık olur. Ama değilmiş bendede birsürü hastalık cıktı 4 tane ilaç kullanıyorum. Nasıl duzelecek herşey bilmiyorum ve korkuyorum. Ama şunu biliyorum ilacalrini alacagim fazlaca dinleneceğim. Çok şu icecegim. Kilona dikkat edeceğim ve iyi olacagim.
-Reklam-
0 oy
(562 puan)

Ben ocak da farkettim 14 10 civarındaydi ama onemsemedim şubatta 1aylik hamile olduğunu öğrendim esim arada olcuyordu sarimsakla falan hallediyorudm doktoruma söyledim dedi hamilelik öncesicbu sıkıntı yapmaz dedi ama dün başka doktora gittim 18 13du 10 dk sonra 16 10 yarım saat geçince baltık 14 9 kardiyoloji egk çekti sıkıntı yok kalp dedi idrarda  enfeksiyon çıktı o da bana tansiyon ilacı verdi yenene dikkatt et dedi 

Canim seninki normal tansiyon hastalığıo halde.. Çünkü bide gebelik tansiyonu var o daha kötü. Bebeğe sana zarar verir ama seninki öncesinde baslamis.. ilaçlarını alırsan sorun ol.az insallah. Ekg dede birşey çıkmadıysa içinrahat olsun.
(562 puan)
yeniden gösterildi
Inşallah insanın elinde değil korkuyor

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 200 göst.
0 oy
4 cevap 117 göst.
0 oy
2 cevap 62 göst.
0 oy
4 cevap 166 göst.
3 Kasım 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Cansu okay (117 puan) sordu

650,918 soru

3,426,913 cevap

4,259,376 yorum

183,974 üye

...