0 oy
1,433 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (472 puan)

Iyi aksamlar kızlar  biraz canim skkn allah nasip  ederse bebegimin adi hüseyin  eymen olacak kayinbabamin adi huseyin kaynanamlara duyurduk ismi ama bugün  kaynanam  bisiler gonddrmis hüseyine demiş  eşime  eymen hic denmio simdiden boyle üzüldüm  ama.belli etmedim esimde onalr ole desin kirma inatlasma dio napmaliyim ben  mi abarttim bilemedim 

40 Cevap

+1 oy
(3,236 puan)

E sizde dedirtmiycekseniz neden koydunuz ki :) tabiki de hoslarina gitmiştir hüseyin varken eymen mi dicekler. Gururlari oksanmistr. Gerci kendi isimlerini koydurunca neden gururlanirlar ki ona da hic anlam veremedm.

(472 puan)
Yok canim soylesinler ama ikisini neden demiolar yani anlam veremiom sanki ne olarak  bi tuhaflar
(3,236 puan)
2 ismi de soylenmez ki zaten zor olur. Benimde esimin iki ismi var ama hep ilkini söylerim. Ilk huseyin olmasindan dolayi bence herkes hüseyin dicek.
(246 puan)
valla bnm pasam ertugrul ege..ama genelde ertugrul kimse diyemedgi icin ege diolar kolaylk bakimindan :) ama bzde ertugrul derz genelde..smdi iki isminide bilio 4yasinda adini sorunca eetugrul ege der ;)
-Reklam-
0 oy
(2,896 puan)

Canım aynen eşin doğru demiş onlar hüseyin desin sen eymen dersin .hiç sıkma canını . 

(472 puan)
Yaa oyle canim konu isim değil  ama yanlis degil mi yaptigi neden ayiriosunki ismi cok sacma
(2,896 puan)
Eski kafa güzelim ikisini söylemezler hiç strest yapma
(472 puan)
Haklisin  canim esim  ben  söylerim  yeter dio iki isminide dio
(2,896 puan)
Sen eşin başka insanlarda der zaten çocuk büyüyünce eymen der ismini sorduklarında da
0 oy
(354 puan)

Iyi aksamlar iki isim olunca herkes kendine yakın olan ismi söyler tabi siz de eymen diye bahsedin bebekten yada huseyin eymen diye bastırın anlasılmazsa acık acık söylersiniz cekinecek bisey yok kırmadan tabi ..sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.

0 oy
(139 puan)

Canim hic üzülme onların ağzı hüseyin demeye alışkın olduğu için öyle demeleri çok çok normal. Sen ve eşin eymen dersiniz. Senin kendi tarafın der. Zaten genelde iki ismi olanlar da tek isimle çağırılıyor:). Agza hamgi isim yatkinsa :) Mesela benim kardesimin adı ismail ekrem . Dedemin adı ismail memlekette herkes ismail der. Ama biz hep ekrem deriz. :)

0 oy
(1,838 puan)

Sende Eymen dersin Hüseyin demezsin

(472 puan)
Iste bumu yapmak  istemiyorum  iki ismifr kullanalim ayrim olmasin istiom ama
(45 puan)
Sen istiyosan onlar yapmıyor sende yapma o zaman.
(3,107 puan)
htc yanlis dusunuyorsunuz cocugun adini kayinpederin ismi diye hor gormeyin öncelikle huseyin ismi cok guzel bir isim bence 2si birden soylenmeli agiz aliskanligi olsun herkeste 2 isimle hitap etmeli yukarda yorum yaptim 3. evladimin ismi cok uzun Ahmet Süleyman biz ailecek 2 isimle hitap ediyoruz herkes öyle alisir zamanla okuyun yorumumu ne demek istedigimi anlarsiniz isim icin birbirinizi kirmayin onlar yasli inatlasmaya gerek yok
(45 puan)
Hüseyin ismine bsy demiyorum ki veya kayınpederinin ismi olsn ne olck onun ayrımcılığını yapın demiyorum sadece çocuğun iki ismi var. Yaşlılar iki isim demez ve Hüseyin diyorlar arkadaşın dediğine göre. O da diğer ismini söylesin. Ne olck sanki
0 oy
(293 puan)

Ben kızıma börte nazlı koyuckdm herkz borteye karşı çıktı umrmda dgl artik cnku bebek benim Bnm hayallerim kmine baktım nazlı diecklr nazli bilindk isim DİE börte daha göze batior buyzdn Vazgeçtim börte eflin koyucm ister börte ister eflin desinler yine benim istedgm ismi diecklr:)

0 oy
(2,584 puan)

Canm Başa koymuşsun söylerler artık beni de çileden çıkardılar hiç kimsenin istediğini koymadim ne koyacağımıda doğuma kadar söylemedim başka çare bırakmadılar

Ya öyle yapacaksın yada kulak ardı edecek doğunca önlerinde çift ismi ile çağıracaksn

0 oy
(165 puan)

Kayınpederim de erkek olursa benim adımı koyun dedi hüseyin onun adıda.Ne münasebet dedim koymam dedim.Suan kız belli oldu çoktan cinsiyeti onada müdahale etmek istedi ettirmedim.Ben karnımda taşıyorum eşim ve ben dışında kimse karışamaz.hüseyin koyma eşine de bir eve bir hüseyin yeter de bence

0 oy

Her zaman biri söylenecek ama ikisini siz bile söyleyemeyeceksiniz 

0 oy
(251 puan)

Canim huseyin demelerini istemiyorsan koymamayi secebilirdin çünkü herkes kendine yakin olan ismi soyler genelde iki isim söylemek zor gelir. Sen ve kendi ailen eymen yada huseyin eymen dersiniz ama esinin ailesi eger başa huseyin koymayi sectiysen huseyin derler bence kirilip alinma hic

0 oy
(194 puan)

Benimde ahmet toprak olcak Allhn iznyle hamileligimi ogrennce toprak olcak kizda olsa erkkde olsa dedim eşim tmm dedi sonra 3aylikken erkek oldugu neylesnce esim bisey anltmsdi diger gelinleryle alakli bnde istersen babann adini koyabilirz dedm toprak diyorum bn esimde ole diyor Allah hayırlısını versin

0 oy
(686 puan)

Cnm bnce kayinvalidene soyle.2 isimi bir kullanalim de.cocuk dogunca bi taraf huseyin der.bi taraf eymen der.simdi olmaz belki ama ilerleyen zmnlarda bu isim konusu problem olur.bastan konus.guzel dille soyle.dillerini huseyin eymen e alistirsinlar.

0 oy
(1,323 puan)

Sen etmen dersin. Senle birliltw senin tarafında da herkes eymen der olur biter 

0 oy
(1,094 puan)

Bence gönül kırmayın. Çocuk büyüyünce dile getirir zaten. O hangisini istiyosa onunla seslenirsiniz. Bırakın heveslerini alsınlar nolucak. Bu kadar dert etmeyin :) 

0 oy
(1,321 puan)

Sende diger ismini soyle birsey derseler babamin ismi oyle seslenemiyorm saygszlik olur diye dersin olur biternonlar oyle seslensin bunun icin canini skmaya degmez bile cnm amaan insanlarn ne sornlari var bu hcbisey halledersin:)

0 oy
(831 puan)

Kizma ama alisman lazim kimse huseyin eymen diye seslenmez genelde huseyin derler ilk isim neyse sende sadece eymen dersin olmadi 

0 oy

Evet canm sen biraz abartmış sin ne var bunda kadının hoşuna gidiyor demekki hüseyin diyor... 

Kızımın adını gorumcemin adını koydum 

Şuan oğluma hamileyim ALLAH ın izni ile buna da  kaynimin adini koyacağız hoşlarina gitti. 

Tabi Eltim çatladı:)) 

0 oy
(3,107 puan)

canim 2 isim uzun oluyor ikisi kisa olsa söylenir onlara uzun gelebilir cok takilma benim kizimin adi Fatma Zehra herkes biz dahil zehra dedik basta oyle kaldi oglumun adi cok uyumlu Ali Hamza herkes oyle seslenir 3 numaranin adı evlere şenlik Ahmet Süleyman kim ne der bilemiyorum :)) biz ikisini birden soyluyoruz alisalim diye kim nasil isterse oyle seslensin fark etmez sende takilma canim onlar yasli gonullerimi hos tut yeni evlisin zamanla anlayacaksin daha uzun uzadeye anlatirdimda kafani sisirmeyim :)

0 oy
(749 puan)
Öyle düşünme canım onlarda mutlu olmuştur sende mutlu ol bak sana birşeyler göndermişler demek ki seviyorlar ne ekersen onu biçersin bak Rabbim sanada erkek evlat vermiş ilerisini dusun  senin gelininde belki eşinin ismini koyacak kızı olursa da senin ismini koyar hoşuna gitmez mi ?
0 oy
(1,689 puan)

Canim bizde iki dedesinin ismini koyucaz suleyman ali olucak kismetse insallah. Esimin akrabalari kayinpederime hep suleyman gelio gozun aydin dio hic benim.babamin ismi olan ve cocugumun asil adi olan suleyman ali gelio demio kimse. Bi ara buna bende bozulur gibi olmustum. Ama sonradan daha bebegim dogmadan kimseyle munakasa etmemeye karar verdim.  Hele bi once dogsun diorum sonra yine tek suleyman derlerse ozaman uyaricam.  Gerci esime dedim onun adi suleyman ali dedim hitap edilcekse bu sekilde edilsin dogunca ismini tam.soylersek benimser  dedim simdilik bi uyariydi bu benim gozumde ama cidden dogunca tepkimi koyucam sonucta oglumun ismi suleyman degil ve ben aslinda suleyman ismini pek sevmem. Sirf dedelerinin adini verdigimiz icin suleyman isminide kabul etmek zorunda kaldim. Bence sende simdilik suskynlugunu koru kuzum. Once dogsun sonra isteyen alinsin isteyen kirilsin isteyende hak versin asil ismini soyletirsin. Simdilik sakin olalim :)

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 419 göst.
0 oy
2 cevap 146 göst.
0 oy
3 cevap 187 göst.
20 Ekim 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Nefesimm.216 (303 puan) sordu
0 oy
0 cevap 180 göst.

651,565 soru

3,429,504 cevap

4,262,074 yorum

184,155 üye

...