0 oy
251 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (2,563 puan)

Erken gebelik nedir?

Yumurtanın döllenmesinden sonra geçen ilk haftalar, erken hamilelik ya da erken gebelik dönemi olarak adlandırılır. Bu dönemde az miktarda yükselen hormonlar nedeniyle her hamilelik anlaşılamayabilir ama vücutta yine de bazı belirtiler oluşmaya başlar.

 

Acaba hamile miyim?

Hamileliğin ilk 4 haftasında hamile olup olmadığınızı anlamanız mümkün olmasa da, vücudunuzda yükselen hormonlar nedeniyle bazı erken hamilelik belirtileri gösteriyor olabilirsiniz. Peki bu erken gebelik belirtilerini nasıl ayırt edeceksiniz?

 

Yumurta sağlıklı bir şekilde döllendiğinde ve gebelik oluştuğunda, vücutta hCG adı verilen bir hormon salgılanmaya başlanır. hCG hormonu normalde kanımızda ve idrarımızda az miktarda bulunur. Gebelik döneminde artış gösterdiği, kan ve idrar tahlilleri ile anlaşılır ve gebe olduğumuzdan bu hormonun miktarına bakarak emin olabiliriz.

 

Eczanelerden alabileceğiniz gebelik testlerinin güvenilirlik ve doğruluk oranının %99 olduğu söylenir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, adetiniz 10 günden az gecikmişse ve bir gebelik testi yaptıysanız, sonucun doğru olma olasığı %50'dir. Hamile olup olmadığınızı öğrenmenin en güvenilir yolu ise adetinizin gecikmesinden 10 gün sonra bir gebelik testi yapmanızdır. Sonucu teyit ettirmek için yine de bir kan testi yaptırmanız daha doğru olur.

 

Hamilelik belirtileri herkese göre farklılık gösterebilir ancak bazı kesinleşmiş belirtileri de göz önünde bulundurmak gerek.

1 cevap

0 oy
(1,112 puan)

Ne güzel bilgilendirme olmuş cnm ellerine sağlık

(2,563 puan)
Rica ederim:)))))))
-Reklam-

İlgili bir soru bulunamadı

647,918 soru

3,415,610 cevap

4,246,090 yorum

183,136 üye

...