0 oy
1,522 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde

bugun komsularla oturuoduk oyle muhabbet açıldı ben cok sıcak su ile yıkandığımi soyledim onlar da sakın sıcak su ile yıkanma damarlari gevşetiomuş ve erken doguma sebebiyetmis ılık su ile yikanmam gerekirmis cok sacma geldi bana doktoruma sorsam ne der acaba merak ettim bidahali randevum de soracagim yada yakinda randevusu olan varsa sorsun burdan bilgilendirsin bizi :)

36 Cevap

0 oy
(181 puan)

sıcak  suyla degil ılık suyla duş  almalısın  tabi erken doguma neden oluyor 

-Reklam-
0 oy
(667 puan)

Bh batil inanc degil gercek bisey canim haftana baglik tabikide bence son zamanlara geldiysen dogumu kolaylastirmka icin onerirler cok sıcak suyu damarlari gevsetir zaten hamilrlikte kan basinci 2 3 kat artiyor. Cok asiri sicak suya giriyorsan kacinmalisin ilik doyerek abartmislar ama cok sicaga da girme :) 

0 oy
(231 puan)

Sabah randevum var ben sorarım ablacım bende merak ettim sıcak suyla bende duş alıyorum ilk defa duydum

0 oy
(435 puan)

Doğru bilgi... 

0 oy
(84 puan)

Saçma bilgi değil kesinlikle doğru sıcak Su hamam yasak hamilelelrre kasları gevsetir plesentanin erken ayrılmasına sebeb olur. Bunu cümle alem biliyor Dikat edin sizde.

0 oy
(54 puan)

Benim doktorumda ılık suyla duş alcaksın dedi yoksa erken doğumu tetikliyomuş doğruyu söylemiş komsularin

0 oy
(132 puan)

Evt ilk aylarda düşüğe bile neden olabiliyormuş doktorum uyarmıştı beni.ılık suyla yıkanmakta fayda var..

0 oy
(1,318 puan)

bnde hep sicak hatta kaynar yikanirim ama 2. gbeligim bi sorun olmadi

0 oy

Evet dedikleri doğru ve ben de yaptım doktoruma da sordum uyardı beni bir daha yapma diye 

0 oy
(485 puan)

Çok sıcak Su iyi değil canm son haftalarda doğum başlaması için sıcak suya oturmayı oneriyorlar hatta . Ayrıca 2 aylıkken benim düşük tehlikem vardı doktorum bana uzak dur diye saydığı şeylerin basında sıcak su vardı:) şimdi atlattık çok şükür ee doktorda uyardigina göre vardır bir bildiği dikkate almak lazm..

0 oy
(1,689 puan)

Komsularin dogru soyluyor canim bu uydurma degil bilimsel olarak kanitlanmis bisi. Hamilelerin hamama gidememe sebebide bu zaten. Cok sicak sulaar ve ortamlar kaslari gevsetir eger risk iceriosan erken doguma bile sebep olabilir oyuzden heryerde derler cok sicak olmayan ilik suyla banyo yapin die. Dikkat et sende. Nolur nolmaz

0 oy
(312 puan)

Bende çok duydum araştırdım iyi değilmiş canım ılık suyla yıkanmak gerekiyormus

0 oy
(705 puan)

Dogru demis komsularin kenara atma derim 

0 oy
(258 puan)
kuran kursundan ebe bir öğrencim vardı.. o da çok sıcak su ile banyo yapmayın hocam demişti.. ve açılma olsun diye sıcak su ile duş önerirler hatta duşu ense köküne tutun derler bunu da söyleyen yine bir ebe.. hatta termal tesislere gitmekte hamileler için sıcak suyun açılmaya neden oluşundandır.. yani komşuların yanlış birşey söylememiş..
0 oy
(503 puan)

Vallahi  bende cok sicak suyla yikaniyorum Ama doktorum hersey normal yolunda erken doğum riski gözükmediğini söylüyor acikcasi Ben Boyle seylere inanmiyorum canim Bünyemde zayif Allah korusun bide hastalanirsam iyi olmaz:)

0 oy
(140 puan)

hadistede geçiyor. duştan sonra ayaklara soğuk su dökülmesi gerektiğine dair. 1400 kusur sene önce peygamber efendimiz bunu söylüyor şimdiki bilim adamları yeni öğrendi bunu. banyo yaparken suyun sıcaklığından damarlar gevşiyo bu sayede baş ağrısı yaşayanlar genelde sıcak suyla banyo yapanlar da gözlemleniyo duştan çıkarken ayaklara soğuk su dökülsün ki damarlar toplasın die. baş ağrısı yaşayanlar denesin farkı görecektir. ben çocuklarımı yıkarken bile ayaklarına su döküp öyle çıkartıyorum.

birde hastalıkların ekseriyeti ayaklardan gelir büyütüyor (s.a.s) ayağınızıda sıcak tutun kışda geldi patik çetiklerinizi giyin üşütmeyin dinleyin beni bak :)). sonra ben duymadım yok bilmedim olmasın. anacığım bakarken hep derdi kızım ayağını sıcak tut diye ahh anam ahh simdi ne iyi anlıyorum seni 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 494 göst.
0 oy
4 cevap 461 göst.
0 oy
3 cevap 358 göst.
0 oy
38 cevap 1,417 göst.
17 Temmuz 2018 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde misafir sordu

650,270 soru

3,424,364 cevap

4,256,525 yorum

183,764 üye

...