0 oy
158 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (776 puan)
İkili tarama testi hakkinda cok sey duydum ama emin olamadim .Dogrulugu hakkinda bilginiz var mi ? 2 hafta sonra yaptiricam .Eger sonuclar yaniltici oluyorsa yaptirmak istemiyorum.Gereksiz geliyor .Cunku biliyorum ki down sendromlu bir bebegim olacagini ogrensem bile, o benim icin saglikli bir cocuktan farksiz olacak :) Yanilma payi var midir ?  Baska bir saglik sorunu gozukuyor mu yani tedavi edilebilecek kalp vs saglik sorunu :)  
Gebelik haftası 10

7 Cevap

0 oy
(75 puan)
İkiliyi bilmem ama üçlüyü yaptırdım Down sendrom riski çok yüksek çıktı başka hastaneye gidip 4 lüyu yaptırdım çok şükür bugün sonucum normal çıktı eğer aldırmaya aksan gereksiz bence
(776 puan)
Yok ya asla aldirma gibi bir dusuncem yokk .Allahim boyle uygun gormus demek ki derim :) sonucta evlat.tamam canim  sag ol.
-Reklam-
0 oy
(36 puan)
Bende iki hafta sonra yaptiricam ama sonuca göre kesinlikle canını sıkma canım çünkü down sendromlu olduğunu söyleyip sağlıklı çocuğu olan yakınlarım oldu bende yaptiricam ama sonuç kötü çıksa bile bunun için moral bozmuycam sende öyle yap bence inşallah sağlıklı hayırlı evlatlarımız olur test sonucu da iyi çıkar inşallah :)
(776 puan)
Yok moral bozmam :) Allah boyle uygun gormustur derim :) aa demek ki seninle ayni haftadayiz :)
(36 puan)
Evet benimde şuan 10+3 inşallah sıkıntı çıkmaz ikimizde de bende düşünüp kafaya takıyorum ister istemez ama iyi düşünelim iyi olsun sende öyle yap canım inşallah bir sorun olmaz :)
(776 puan)
Aaa benim de 10+3 :)
(36 puan)
ikimizin ki de aynı demek ki inşallah sağlıkla kucağımıza alırız :)
(776 puan)
Amin amin insallah :)
0 oy
(81 puan)
Bende 2 hafta hafta önce ikiliyi yaptırdım hamdolsun normal çıktı zaten 2 li sonucu normal gelirse 3 lu ve 4 lu pek yapmıyorlar yaptırmanız tavsiye ederim gerisi Allah'tandır.
(776 puan)
Ama sadece down sendromu icin bakiyorlarsa gereksiz degil mi? Ama tabi baska rahatsizliklar da gorunuyorsa gerekli.
(81 puan)
Yok canım Downe sendromu için bakılıyor keşke herkes senin gibi düşünebilse ama Down sendromlu olunca aldırmak isteyenlerde olabiliyor.
0 oy
(854 puan)
İkili tarama testi %85 oranında doğru sonuç verir. Sonuç kötü çıkarsa kşmse yakanıza yapışmıyor aldırın diye, 3lü ve 4lü testleri de yaptırmanız isteniyor. Bununla birlikte ultrason yapılıyor her seferinde. Zaman geçtikçe bebekte var olan sorunlar belirginleşiyor. Elbette kötü sonuç ihtimal bile olsa moral bozar, en azından varaa bir problem ebeveynler kendini ona hazırlar. Ameliyatı tedaviai ilacı neler yapılacapını bilmek ister insan. Doğumdan hemen sonra o heyecanı yaşarken kimse şok yaşamak istemez diye düşünüyorum. 
0 oy
(1,191 puan)
Bence yaptır zaden kan alçaklar senden ve öyle bakılacak tabiki son karar senin ama ben yapmanın tavsiye ederim
0 oy
(299 puan)
Bence çok gereksiz ve yüzde yüz bir doğruluğu yok canım 
0 oy
(2,871 puan)
Kuzum ben 32 haftalık gebeyim. İkili test ayrıntılı ultrason ve şeker yüklemesini yaptırdım sadece. Çıkan sonucun doğruluk payı yüzde 70-80 civarında. Kesin tanı yöntemi değil sadece olasılık hesaplaması. Çıkan sonuca göre tedavisi falan yok. Ayrıntılı ultrason da çıkan sonuca göre tedavi imkanın erken tanı ile doğumdan sorna hemen mudehale imkanın oluyor. En önemlisi ayrıntılı ultrason bence. Sende gebe de ikiliyi yaptır kafani takmicaksan canım.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 175 göst.
0 oy
2 cevap 243 göst.
0 oy
3 cevap 294 göst.

653,827 soru

3,438,336 cevap

4,271,829 yorum

184,751 üye

...