0 oy
460 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (69 puan)

Merhaba arkadaşlar. Pandemiden dolayı sürekli sabit bir doktora gidemiyorum 2 li testim de bişey çıkmadı ama doktor her hastasından 3 lü test istediği için yaptırdım sonucunu da mecburen başka doktora gösterdim ve bana amniyosentez yaptırmamı söyledi.Hiç bir riskin yok ultrasonda da bişey gözükmüyo diyo ama ısrarla yaptırmanı öneririm dedi sebep sorduğumda da kararını verdikten sonra yaptırmaya geldiğinde konuşuruz dedi. Bu durumu yaşayan var mı acaba 3lü test sonucumda fotoğrafta

image

Gebelik haftası 18+4

6 Cevap

0 oy
(133 puan)
Risk yok herşey normal madem neden istiyor ki ısrarla anlamadım ben.. bence başka doktora git yaptırma canım hiç güven vermedi bana doktorun konuşmaları.. 
-Reklam-
0 oy
(11 puan)
Amnıosentez neden istesi risk yoksa. Nornalde ıkılı uclu testlerınde garantısı yok. En garantı nifty, fetal dna. Benım ıkılı testım rısklı cıktı. Amnıo sentez 3 doktorda önermedı ama. Eger netlesmek iatersen direk nifty, fetal dna yaptırabılıren
0 oy
(93 puan)
Bence yaptırma gerek yok temiz çıkmış sonuçta. eğer kötü çıkarsa bebeğini aldıracak misin Eğer kıyabiliyorsan yaptır eğer her şekilde kabul ediyorsan yaptırma çok yanılma payı var down sendromlu diyorlar ama piskolojin bozuluyor bebeğe stres oluyor ama bi bakıyorsun ki doğum yapıyorsunuz ki bebeğin hiçbirşeyi yok çünkü çevremde çok  öyle var yine karar sizin 
0 oy
(11 puan)
3 tane doktor bana önermedi amnıyosentezı. Dedikleri şey emın olmak istersen nifty, fetal dna. Ama bu testlerın hepsı analiz. Doktorlarda hep der bunu. Ayrıyetten ıkılıs testımı yaptırınca 3 lu teste gerek yok dedıler bana. 
0 oy
(69 puan)
İnanın bende neden istediğine anlam veremedim ve gerçekten çok kötü oldum. Öyle bir şeyin olacağına emin olsam dahi tabii ki bebeğime kıyamam bu yüzden yaptırmayacağım da ama doktorun neden böyle yaptığını anlamaya çalışıyorum. Üstelik bu doktor ilk hamileliğimde de sürekli gittiğim ve sevdiğim bir doktordu. Cinsiyeti için bile daha çok erken dedi ve gittiğimde 17 haftalıktım.
(11 puan)
Hiç kötü olma içini ferah tut. Benım ıkılı testım daha riskli cıkmıstı. Detaylı ulttasona girdin mi?
(69 puan)
Hayır canım daha girmedim 3 mayısa randevu verdiler benim 2 li testimde de hiç birşey yoktu. Açıkcası benim içimde şuan rahat çünkü sonuçlarım temiz ama yinede doktorun bu şekilde davranması beni yıprattı
(11 puan)
Doktordan doktora inan cok degısıklık gosterıyor. İkili testim benım rısklı cıktı doktorum sunu dedı bunlar analiz kesınlıgı yok uclu ve dortlu de yaptırmaya gerek yok. Nifty olabılırsın dedi.ama ben hıcbırını yaptırmadım detaylı ultrasona gırdım prof. Baktı binde bie hiçbişi yok dedi. Sonra kendı doktoruma gittim bana dediği detaylı ultrasonda downlu olup olmamasının kesınlıgı yok dedi.  Yanı doktorlar hep en kötüsünü kpnusur. Hiçbişeyin yoktur Allahın ıznıyle.
(69 puan)
Çok sağolun canım Allah razı olsun gerçekten kime söylesem hep içimi rahatlattı birazda şöyle bir nedenden dolayı içimde şüphe yok onuda anlatayım.Bu doktora geçen sene yakın bir arkadaşım detaylı ultrason sonucunu göstermek için gitti ve ona dedi ki çocuğun beyin damarları yok beyni oluşmamış ankaraya git dedi sonra arkadaşım özel bir hastaneye gitti bebeği sadece uyuyormuş ve arkası dönük olduğu için gözükmemiş. Malesef yaşadığım yer küçük bir yer ve gidebileceğim doktor sayısı çok az ne yazık ki mecbur kalıp gidiyordum ama bundan sonra asla ona gitmem sağlıklı insanı hastalıklı yapıyor buna kendimde yaşayınca emin oldum..
0 oy
Biraz sınıra yakın cikmis ama ondan önce 20 den sonra perinatoloji doktoruna görüseceksin. Zaten o gerek duyduğu zaman soyler sana canim.

650,763 soru

3,426,321 cevap

4,258,683 yorum

183,912 üye

...