0 oy
507 göst.
Hamilelikte Anne Sağlığı kategorisinde (259 puan)

Güzel anneler merhaba

Gebelikte diyabeti nasıl anladınız? Sürekli acikiyorum yemek yiyorum mesela sofradan kalktığımda midem kaziniyor gibi hissediyorum. Diyabetin belirtilerinden biri de çok acıkmak. Sizce bu şekilde çok acıkmak normal mi yoksa diyabet olabilir mi?:(
Gebelik haftası 21

4 Cevap

0 oy
(1,184 puan)
Bulunduğunuz hafta itibariyle iştahınızın artması normal, hamilelikte gittikçe de artacak. Ama şekerle ilgili bir şey söyleyemem tabi o konuda bilgim yok, şüpheniz varsa doktorunuzdan tahlil isteyin.
-Reklam-
0 oy
(197 puan)

Normalde de iştahlı oldugum icin acikma sayiliyor mu bilmiyorum ama bendeki belirtileri soyleyebirim :) yemegi yedikten sonra halsizlik carpinti susama ayaklarinin altinda yanma batma hissi vucudunda sivilce çıban tarzinda cikan yaralar bas agrisi bunlar sende olan belirtiler.


 Bebegin suyunun fazla olmasi olcumlerinin bi kac hafta ileri olmasi kilosunun normalden fazla olmasida sende seker olabilecegini gosteriyor..
(197 puan)
Bende bu belirtilerden vardi doktor 3 aylik sekerime ve  aclik sekerime bakiyordu bisey cikmiyordu 21.haftada hersey normaldi ve dedigin gibi cok istahliydim canim hep biseyler istiyordu amaan yiyim dogumdan sonra veririm kilolari diye dikkat etmedim 27.haftada gittigimde bebegin 3 hafta ileriden gittigini suyumun fazla oldugunu soyle oylw seker yuklemesi yaptırdım ve seker cikti yani ipin ucunu kacirma canin istiyorsa ye ama fazla abartmadan. Benim aclik sekerin dusuk ciktigi icin insuline gerek gorulmedi hatta bazen hipoglisemiye giriyorum sekerim cok dusuyor bayginlik geciyorum ama herkesin bunyesi farkli tabii yersemde yukseliyor cok degisik biseyy anlatilmaz yasanir :)
(259 puan)
Ayy evet bugün akşam yemeğinden kalktım ama doyduğumu hissetmiyorum. Sürekli açım:) ayy inşallah sağlıkla kucağımiza alalım bebeğimizi:)
0 oy
(216 puan)
Bulundugunuz hafta itibariyle şeker yuklemesine az kalmis zaten doktorunuz isteyecektir yaptirin ve kafanizda soru isaretinkalmaz eger hamilelik sekeri de varsa gerekli tedavi uygulanir zaten
0 oy
(919 puan)
Şeker yüklemesi yaptir mutlaka canım. Yemek isteği duyduğunda kalorisi düşük şeylerle geçiştirmeye çalış. Daha çok yolun başindasin. Hem hızlı kilo alimi hem de şeker gebelikte çok tehlikeli. 32. Haftada bebeğin kalbi duruyor diyabetten. 21. Haftada 3-4 kilodan fazla almamış olman lazım dikkat et. Sağlıkla kucağına alırsın bebeğini inşallah. 
(259 puan)
7 kilo aldım toplamda fazla mı:( 25 26. Haftalarda şeker yüklemesi yapılıyor bildiğim kadarıyla
(259 puan)
Amin inşallah canım sağlıkla alalım inşallah bebeklerimizi

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 155 göst.
0 oy
4 cevap 101 göst.
0 oy
3 cevap 124 göst.

653,983 soru

3,438,963 cevap

4,272,491 yorum

184,789 üye

...