0 oy
1,109 göst.
Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde (1 puan)
Merhaba hanımlar 30+1 günlük hamileyim ve acaba oruç tutucak olan varmı yada bi sıkıntı çıkarmı oruç tutsam 

18 Cevap

+3 oy
(381 puan)
Canım 30. Haftadasın senin düzenli beslenmen gerekiyor çünkü bebeğin senden besleniyor ve son zamanlarda bebek kilo alıyor evet oruç tutmak sevaptır ama hamilelikte tutulmayabilir bebeğini beslemek zorundasın sonuçta saatlerce aç kalacaksın bazı kişiler sorun olmaz diyor ama bunu kimse bilemez her hamilelik bir değildir biraz mantıklı hareket etmelisin diye düşünüyorum 
(811 puan)
Katiliyorum hanimefendiye.
(6,094 puan)
Allah hepimizden iyi biliyor insan vücudunu. Gebelikte riskli olacağını da bildiği için tutmama esnekliğini vermiş. Bu düşünce ile hareket ediyorum ben. Allah'ın tavrı her zaman merhametten yanadır, hele de onun en sevdiğim makamlardan biri olan annelik için sonsuz merhameti var. Bebeğin tam kilo alacağı dönemdesiniz, orucun telafisi var ama bebeğe gelecek zararın telafisi yok.
(2 puan)
gayet net ve tatmin eder bir cevap
-Reklam-
+1 oy
24 haftadan sonra hic bir doktor tavsiye etmez. Bu haftalarda gereksiz kendini zorlama olur. Sürekli tuvalete çıkıyoruz. Susuz birakirsin.
+1 oy
(708 puan)
Sürekli olarak tutma canım susuz kalmasınn bebeğin..Allah bi kolaylığını verir sonrada tutarsın..

Bende tutmayı düşünüyorum ama ara ara..sonra birşey olur vicdan azabı çekmek istemiyorum.
(6,094 puan)
Aynen öyle, orucun telafisi oluyor ama Allah'ın emaneti bebeklerimize bir zarar gelirse onun telafisi yok. Allah da bunu bizden daha iyi bildiği için gebelere farz kılmamış orucu.
+1 oy
(291 puan)
Cnm bebek kilo almaya bu haftalarda başlar ondan iyi beslenmen lazkm 
0 oy
(16 puan)
Bir sorun çıkmaz tabiki bir gün bile aksatma orucunu ☺️
(199 puan)
Bir gün bile aldatma orucunu demek çok emin konusmussun gerceten :d  ben bir gün tutup bir gün tutmayı düşünüyorum ama düşük riskin varsa tabiki tutma derim
(776 puan)
Her insanın bünyesi farklıdır bizler sana ne tut ne de tutma diyebiliriz. Yengem benim oruçlu gitmişti doğuma
Doktorlar bile böyle kesin konuşmaz özguvenine hayran aldım. Çocuk susuz kalsa vs hiç aklinıza gelmiyor mu böyle  şeyler
(381 puan)
Ramazan orucunu tutmamak için geçerli mazeretlerden biri de gebelik veya çocuk emzirmektir. Gebe veya emzikli olan kadınlar, kendilerine yahut çocuklarına bir zarar gelmesinden korkmaları hâlinde oruç tutmayabilirler. Bunlar bir yönüyle hasta hükmünde oldukları gibi, onlara bu ruhsatı tanıyan hadisler de bulunmaktadır.
(381 puan)
Hamilelik ve çocuk emzirme gibi meşru sebeplerle oruç tutamayan kadınlar, tutamadıkları bu oruçlarını şartların elverişli olduğu başka zamanlarda kaza ederler.
0 oy
(250 puan)
Kendini iyi hissedersen tutabilirsin tabi . Ben de 15 haftalığım bi deniyeceğim inşallah kendimi iiyi hissedersem tutmak istiyorum bazı drlar faydalı bile olduğunu söylüyorlar bebek içerde yemek yemiyo sonuçta annenin kanıyla besleniyor kan değerleri de iyiyse bi sakıncası yoktur diye düşünüyorum :)
0 oy
(27 puan)
Ben 35. Haftlığım. Bu kişiden kişiye değişir sağlık durumuna göre benim bebeğimde gelişim geriliği var. Tansiyon sorunum var. Riskli bi dönemdeyiz oyüzden tutamıycam. Ablamda 31 haftalık hamile onun bi sorun olmadığı için orucunu tutacak inşallah.
0 oy
(469 puan)
Bebek senden besleniyor tutmamalısın...
0 oy
(148 puan)
20 haftalıgım bide 2 yasında bebegım var ılk gun denıcem inşallah tutmak çok istiyorum
0 oy
(292 puan)
Ben bugün doktoruma sordum 14 haftalığım ben gebelere önermiyorum sen bilirsin dedi bana bıraktı 
0 oy
(223 puan)
5 haftalık hamileyim ama sanırım tutamam aç kalınca şekerim düşüyor elim ayağım boşalıyor titriyor. Yinede ilk gün deneyeceğim
0 oy
(528 puan)
Bende 34 e giriyom ama cok tutmak istiyorum deniyicem bakalim
0 oy
(380 puan)
Pazartesi doktorumu aricam sorucam tut derse denicem ayrica sahurda 1bucuk iftarda birbucuk litre su icsem yeterlidir vitamin kas kan ilaclarim var vakitlerini değiştircem ilk gun denicem dayanirsam tutarim insallah ya 11ayin sultani gelmiş rabim de nasip ederse tutacam 32 haftalik hamileyim bu arada canm
0 oy
(335 puan)
Bende düşünüyordum tutmayı ama bir kaç gündür bünyeden düştüm iyi beslenmedim.  Şimdi hasta bir şekilde yatıyorum. O yüzden tutmicam . Herkes grip etrafımda. Allah korusun. Bence tutma canım. Sen bilirsin yinede. 
0 oy
(128 puan)
Ya kuzum yanlış anlamda bu gebelerin derdi ne ben çözemedim sana özel demiyirum ama Allah aşkına rabbim muaf kılmış kolaylık sağlamış tutma demiş doktorların yüzde 80ni tutma diyor bende 10 haftalık olucam ama tutmuycam buradaki kimsenin lafına bakıp tutma kendi bunyene kendi doktoruna bak sana tut desem ayrı tutma desem ayrı bence yani bunu yapmayın evlatlarımızı düşünün rabbim ne büyük ki bizi düşünmüş muaf kılmış daha niye zorluyorsunuz içerde ki bebeğin nekadar senden beslediğini nekadar suya ihtiyacı olduğunu biz bilemiyoruz ki kaldı haftan büyük illaki senden besleniyor bence hamile demek = sağlıklı beslenmek düzenli yemek yemek ve enerjik ve dinamik olmak yani halsiz ve yorgun düşmek sana iyi gelmez hiçbir gebdye iyi gelmez bence..Bukadar sıkıntı yapma kendine günahı yok yani tutmamanin..
0 oy
(117 puan)
Ben 35+3 oldum. Tutmuycam. Çünki bebeyim biaz zayif. Tüm gün ac kalırsam olmaz. Çünkü şimdiki zamanlarda bizim yediklerimizle besleniyorlar. O yüzden. 
0 oy
(315 puan)
Ben tutamam çünkü çok çabuk acikiyorum gün içinde dayanamam bide bebek buyuyo artık bizden besleniyor
0 oy
(6,094 puan)
Allah hepimizden iyi biliyor insan vücudunu. Gebelikte riskli olacağını da bildiği için tutmama esnekliğini vermiş. Bu düşünce ile hareket ediyorum ben. Allah'ın tavrı her zaman merhametten yanadır, hele de onun en sevdiğim makamlardan biri olan annelik için sonsuz merhameti var. Bebeğin tam kilo alacağı dönemdesiniz, orucun telafisi var ama bebeğe gelecek zararın telafisi yok.

649,910 soru

3,423,015 cevap

4,254,890 yorum

183,682 üye

...