0 oy
820 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (334 puan)
Merhaba, 

Kaynatılmış çiğ sütün zararı olur mu?

Doktorum ev yoğurdunu sütü kaynattığın için yiyebilirsin demişti ama başka ürünler yaparsam kaynatılmış çiğ sütten olur mu mesela sütlaç peynir vs. 

9 Cevap

+1 oy
(2,333 puan)
Ben yapıyorum yiyorum cnm 
(334 puan)
Teşekkür ederim :)
-Reklam-
+1 oy
(105 puan)
Yapma böyle bi sey çok tehlikeli
(334 puan)
Teşekkürler...
+1 oy
(420 puan)
Benim de annem yapıyordu öyle ama doktor pastörize olacak her şey dediği için yemeyi bıraktım maalesef. Yine de bir doktora sorarsanız iyi olur. Doğal diye kaynatilmis cig sütü öneren çok olur burada.
(334 puan)
Yoğurt için sormuştum doktora yiyebilirsin demişti. Diğer ürünler için sordum aslında ama yoğurda evet dediyse diğerleri için de geçerlidir herhalde... Teşekkür ederim cevabınız için.
(776 puan)
Kuzum benim doktorum da organik sut , organik yumurta ile beslenmen daha iyi demisti.ben inek sutu ya da keci sutu aliyorum ve guzelce kaynatiyorum .sonra da iciyorum ya da yogurt yapiyorum :)
(1,264 puan)
Burada sürekli "eskiden .... mi vardı?" güzellemesi yapılıyor da, eskiden her şey doğalmış. Çiğ sütün güvenilir olanını bulmak büyük sorun, hayvanda antibiyotik kullanılıp kullanılmadığını nereden bilebiliriz? Kutu süt değil de, pastörize şişe sütleri kullanmak daha güvenilir. Hamile kalınca ev yoğurdu yapmayı da öğrendim, şişe sütle yapıyorum.
(420 puan)
Ben de sek yoğurtluk şişe süt alıyorum öyle yapıyorum. Yani kapacağım bir bakteri veya virüs bebege de geçebilir ve geçerse çok tehlikeli olabilir.  Riske atamam açıkçası özellikle de dr pastörize olacak dedikten sonra.
0 oy
(703 puan)
Olur canım. Hatta kendine kaynattığin sütten ayır onuda ısıtıp içebilirsin daha sağlıkli
(334 puan)
Tamam çok teşekkür ederim :)
(703 puan)
Rica ederim :))
0 oy
(268 puan)
Ben de o şekilde kullanıyorum hem sğt hem yoğurt olarak
(334 puan)
Çok teşekkür ederim :)
0 oy
(2,386 puan)
Hayır yaa neden bisey olsunki aksine daha iyi kapalı bi urunle kiyaslarsak
(334 puan)
Pastörize değil ya bir tereddüt ettim ama sonuçta kaynıyor aslında doktor da ev yoğurdu yiyebilirsin demişti zaten ama ne bileyim sorayım dedim yine de... Teşekkür ederim :)
0 oy
(840 puan)
Canim ben yapiyorum ve tuketiyorum bisey de olmuyor allahın izniyle şuan bir sorunumuz yok Çok sukur
(334 puan)
Çok şükür, teşekkür ederim :)
0 oy
(89 puan)
Hamile kaldığımdan beri asla paket süt almadım. Kendim kaynatıyorum yoğurdu da kendim yapıyorum. Ayrıca arada 1 litre alın kaynatın buzdolabında muhafaza edin  2 3 güne yeter size. Daha sağlıklı elbette 
(334 puan)
Peki çok teşekkür ederim :)
0 oy
(393 puan)
Bende gebeliğin başından beri öyle yapıyorum doktoruma da sordum hazir sut yoğurt yiyemiyorum midem bulanıyor alışık olmadığım için demiştim. Güvenilir açık sut bulursan her türlü tüketirsin. Ben sut olarak içiyorum yoğurt yapıyorum sütlaç yaparak tuketiyorum
(334 puan)
Doktor da söylediyse içim biraz daha rahatladı :) Çok teşekkür ederim :)
(393 puan)
Ne demek :) ama yinede sizde kendi doktorunuza danışın. Ve emin olduğunuz sut bulun ne yazıkki hepsi sağlıklı olmayabilir. Ayrıca doktora da hazır sut yoğurt tuketemiyorum bu yüzden açık cig sut kullanabilir miyim diye sorun ben küçüklükten beridir açık sut içiyorum alışık mesela bunyem
(334 puan)
Haklısınız, aslında doktorum yoğurt için yiyebilirsin demişti kaynadığı için ama ben diğeri ürünler için de sormak istedim çok teşekkür ederim tekrar :)
(393 puan)
Ne demek sag salim hayırlısıyla alırız kucagimiza bebisleri insallah :)
(334 puan)
Amin inşallah :)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 375 göst.
0 oy
0 cevap 198 göst.
0 oy
1 cevap 156 göst.

652,417 soru

3,432,947 cevap

4,265,949 yorum

184,394 üye

...