0 oy
320 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (199 puan)

Sevgili hamişler bazı tanıdıklarım şeker yüklemesi ilerde şeker hastalığına yol açıyor yaptırma diyorlar. Biz daha o evreye gelmedik sanırım ama merak ettim. Ben evlatlığım genimi vs bilmiyorum bu yüzden yapılan her teste olumlu bakıyorum ki bebeğime birşey olmasın diye.

Gebelik haftası 14+3

4 Cevap

0 oy
(792 puan)

Ben yaptım sekerim 140 sınırda cıktı cok dikkat ediyorum artık meyve tatlı hamur islerinden uzak durmaya clısıyom

(199 puan)
Hamur işi bu aralar kısmaya başladımda meyveyi napçaz bakalım inş o zamanlarsa sorun yaşamam bakalım :)
(792 puan)
Bende cok zorlanıyorum meyve ve tatlı olmadan ama mecburuz bı andacok kilo aldım
-Reklam-
0 oy

Asıl yapmazsanız tehlikeli olur doktorlar kendilerine bile yaparken ne oldu belirsiz cahillerin lafına bakmayın bence benim ailemde yok 45 kiloyum açlık tokluk değerlerin mükemmel ama yine de yaptır dedi doktorlarım 10 gün sonra yapacağım randevumu aldım bekliyorum diyet yapmam gerekirse onu da yaparım yavrumdan kıymetli değil hiçbişey

(199 puan)
Doğru söylüyorsun dedim ya bende ne test varsa hepsine sıcak bakıyorum bebek için ne gerekirse o ama bizim insanlarımız doktordan iyi biliyo gibi her zaman bir muhalefet :)
0 oy
(64 puan)

Benim amniyon sivi miktarim normalden fazlaymis mesela. Bu da sekere isaret edebiliyomus. O yuzden kendi doktorum da , detayli ultrasonu yapan perinatolok da kesinlikle "ben karatayciyim karsiyim" deyip seker yuklemesi yaptirmamazlik yapma dediler. 

Zaten internetten de arastirdim seker yuklemesi 4dilim baklavaya filan denk geliyomus. Ben yemiyorum ama hamileliginde aserdigi icin bu miktarlarda tatli yiyen cok kisi var. O kadar abartilacak birsey oldugunu sanmiyorum

O miktarda mı kiloyla yiyenler var ama onlarda konu şeker testi olunca "ay çok sağlıksız "  derler komikler yaaa :))) onlara ekstra organik diyoruz. :)
(1,321 puan)
Karatay sarlatanin teki.  :)
O 100 lük olan ve herkese genelde 50 gr yükleniyor ve oda 2 dilim baklavaya denk geliyor
0 oy
(1,321 puan)

Tabiikj yaptrm seker hastaligina yol acsa doktrlar okadar okumus insan hepai yaptiruyor hic yaptrir mi cnm . Hem ne cikarlari var ? Gebelikte seker yukselebiliyor .  Eger oyle birsey varsa teshis koymak icin yapiyorlar bunu. Yuksek se dahiliyeye yonlendirirler bebege sana zarar vermesin diye gerekirse diyet ilac yada insulın tedavisine baslanr. Allah gostermesn seker iyi brsey degil. Anneye bebege zarar verebiliyor . Bebek obez olma ihtmali ouyor ve erken dogum riski yukseliyor . Sınırdaysa yemene icmene dikkat edersin. Kesinlikle gerekli birsey baskalarina bakma sakn . Evladini dusun   belki de dnormal cikicak. Hicmi iki dilim baklava yemiyorsun .okadar seker veriyorlar iste. Baklava yedin diye seker hastasimi oldun . Cevrede bircok bilincsiz insan bos bos konusup laf kalabaliği yapiyor sadece. Bende gebelik seleri var . Hergun olcuyorm yeri geliyo insulin kullaniyorum . Hersey bebegim icin .  Ben yaptrmadm daha . Zamanimiz gelince istermi doktorum bilmiyorum . Isterse yedgme ictgme dikkat ettigim ve gerektgi zaman insulin kullandgm halde yaptiricam.

İlgili bir soru bulunamadı

650,886 soru

3,426,775 cevap

4,259,240 yorum

183,955 üye

...