0 oy
813 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (276 puan)
Soluma yata yata bacak agrim kalça agrim oluyo arada sol tarafta bugun de belimin solunda arada batmalar oluyr.saga yada sirtustu yatınca kan akışı gitmeyebiliyormus
Gebelik haftası 23+4

4 Cevap

0 oy
(2,871 puan)
Canım sağına da yatabilirsin. Sırt üstü yatma da. Sağa sola dönüşümlü yatabilirsin. Tek yatmaman gereken pozisyon yüz üstü ve sırt üstü.
(276 puan)
Sağda da kan akışı problem olabilir diye cnm
(2,871 puan)
Soldan maksimum kan akışı sağlanıyor sağa yatınca biraz daha az. Ama devamlı sola yatamazsin mecbur donucen. Ama sırt üstü tehlikeli.
(276 puan)
Internette de kan gitmediği bebegin tehlikeye girdiği yaziyo cnm her yerde sag tarafta
(2,871 puan)
Sağ tarafa yatma özellikle kalp sağlığı için çok yararlı olduğu bilimsel olarak açıklanmıştır. Hamilelerin son üç ayda sağ tarafa yatıp yatmama konusunda ise, zararlı olduğu ve bebek ölümlerine sebep olduğu konusunda bilimsel bir veri bulunmamaktadır. Bu konuda uzmanlar hamilelerin yüz üstü veya sırt üstü yatmalarını zararlı görürken sağ veya sol tarafa yatma konusunda herhangi bir zararın olmayacağını ifade etmektedirler.

Uzmanların bu konudaki ortak görüşleri şöyle özetlenebilir:

“Hamilelikte yatış pozisyonları arasında en iyi olanı yan yatmak. Kan akışını daha rahat sağlamak için sol tarafa yatma daha iyi ama bu, hamilelikte sağ tarafa yatmak bebeğe zarar verir anlamına da gelmiyor. Her iki tarafa yatma da uygun. Yani, hamileyken yan yatmak bebeğe hiçbir zarar vermez. Eğer hamilelik öncesinde varis ve basur şikayeti var ise sol tarafa yatmak daha mantıklı olacaktır. Bunu sebebi ise varis ve basurun damarlarda kanın göllenmesine sebep olan sonuçlar ortaya çıkarmasıdır."

"Tüm bu şikayetlere sahip değilseniz sağ tarafa yattığınızda tansiyon düşüklüğü yaşıyor ya da fenalaşma hissi yaşıyorsanız sol tarafınıza yatmanız faydalı olacaktır. Çünkü bu belirtiler kan akışının yavaşlamış olması ihtimalini düşündürdüğünden, sol tarafa yatmak daha iyi olacaktır. Eğer hamilelikte her şey yolunda ise herhangi bir şikâyetiniz yok ise illa ki sol tarafıma yatmalıyım diye kendinizi sıkıntıya sokmamanızda fayda olacaktır."
Bilim adamları, hamilelerin sırt üstü yatmalarını sakıncalı görürken, sol veya sağ tarafa yatmalarında bir sakınca görmemektedirler.
-Reklam-
0 oy
(203 puan)
Canım ben 29 haftaligim bu hafta gece yatarken bir bakıyorum sol bacagik agrimis sağa yatıyorum sağ bacagim agrimis ama sırt üstü yatmayı önermiyirlar hiç yoktan sağa yatarsan bile kısa süreli yat yani maalesef oluyor daha da olacak canim
0 oy
(158 puan)
Dun doktoruma sordum bu soruyu. Sag ve sola yatabilisin ayrıca arkana 3-4 tane yastik koyup sirt ustu destekli yatıp belini rahatlatabilisin dedi. Doktorum prof. Yanlış yönlendireceğim sanmiyorum
0 oy
(154 puan)
Ben gebeliğin ilk haftasından itibaren yatak istirahatindeyim Dr bana sırt üstü ve yüz üstü hariç sağ ve sola rahat yatabilirsin dedi şuan 26+1 ikiz gebeyim çok şükür bir sıkıntı yok bebeklerde ama bel ağrım ve ara ara karın ağrım gebeliğin başından beri var 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 575 göst.
0 oy
21 cevap 663 göst.
23 Aralık 2020 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Ayten.06 (127 puan) sordu
0 oy
9 cevap 481 göst.
9 Nisan 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Elifsen_ (69 puan) sordu

653,114 soru

3,435,723 cevap

4,269,072 yorum

184,579 üye

...