Ya dün şeker testi yaptım. Yanıma bir aile geldi. Yaşlı bir amca. Karı koca ve bir bebek. Amca tutturmuş anlatıyor kıza. Senin sütün yok. Bu çocuğa mama ver. Doymuyor çocuk hep. Ağlıyor. Kız diyor ki. Sagdim biberon doldu.. Diyor o koca biberonu içse doymaz ama bir kaşık mama yese doyar. Tutamadım kendimi.
Gittim yanlarına.
Dedim kusura bakmayın sizi duydum bir şeyler söylemek istedim.
Amcacım sen bir kere bir erkek olarak lütfen bu konuda anneye yorum yapma. Düşünsene dede bile bu konuda konuşuyor ise bu anneye kaç akıl veren var.
Anneye dedim çok yorulacaksin ama bol bol. Emzir ağladıkça emzir. Mama verme. Çünkü mama verirsin çocuk doyar emzirmezsin.. Beyin derki bunun süte ihtiyacı yok sütün kesilir. Biraz ikna ettim gibi aileyi. Kız da rahatladı. Kendi emzirme seruvenimden örnek vermek zorunda kaldım adamlar yanında ama. Kıza çok üzüldüm.
Böyle de çok bilen bir milletiz yani. O. Kızcağız da yaşlı amcayı nasıl. Dinliyor.
Şeker testi de doktor bezmiş artık ya. İster yap ister yapma bıktım dedi adam resmen. Sonra baktı ilimliyim konuştu biraz. En son yapma kararı aldım testi. İçim nasıl rahat şimdi. Birde eskisi gibi değil şimdi o içecekler 10 yıl önce ne zordu. Şimdi ne içiyorsun üzerinde tek tek yazıyor. İnsanlar öyle şeyler yiyip içiyor ki. Sigara içen var şeker testine tehlikeli diyor ya. Öyle bir bilmişlik durumu var.