0 oy
289 göst.
Hamilelikte Testler kategorisinde (93 puan)
Merhaba arkadaslar ben 13 haftadayim gecen kan tahlili verdim enfeksiyonlar icin. Herpes 1, stamaqlavirus, Rubella bunlar yuksek cikti. Ama daha cok Herpes yuksek cikti. Doktor serum ilac falan yazdi. Cocuga zarari olurmu acaba doktorun yazdiklari iyi gelirmi? Endiseliyim. Boyle bir sey yasayan oldumu? Birazda tahlilin biri yanlis yapildigi icin icimde bir endise var acaba yanlismi bunlarda diye devlet hastanesinde yaptirdim ozel hastane pahali cunku. 
Gebelik haftası 13

6 Cevap

0 oy
(568 puan)
Doktor çocuğa zarar verecek bı ilaç yazmaz ben kan tahlillerimi sağlık ocağında yaptırıyorum 
(93 puan)
Evet orasi oyle. 2 kizimda hic kanda boyle virus enfeksiyon bulunmadi. O yuzden qaripsedim duyunca.
-Reklam-
0 oy
(289 puan)
Hamile olduğunu doktor biliyo ve ona göre tedavi uyguluyo o konuda için rahat olsun  yanlış tahlil sonucunu da doktor bakar yorumlar yanlış çıkr meydana tekrar test yapılır doğru yola dönülür bende riskli gebeyim ve 8 tane ilaç kullanıyorum nebege zarar verirmi diye tereddüt ediyorum bazen ama doktora da güvenmiyceksek napçaz vardır bi bildiği diyerek içimi ferahlatıyorum cümlemiz allaha emanetiz hakkımızda hayırlısı
(93 puan)
Evet bende endiseliyim cocuga zarar verirmi diye. Bazi kanda bulunan virusler zarar veriyor diye duydum. Cok endiselendim. İnsaallah iyi olur.
0 oy
(408 puan)
Salam can Azerbaycanlısan deyəsən..Mən özəldə elədim hamı təmiz çıxdı herpes 1  Herpes 2 verdim rubella verdim..birdə sidiy zad..məndə sadəcə həkim Flozet A dərmanını yazdı..sinir sistemi üçün..onuda istifadə elədim qurtardı..Narahat olma inşAllah yaxşı olar. Yəni dövlətdə məsuliyət daşıyır sənə və ya uşağa zərər gələcəyi nəsə edə bilməzlər..inanmram..ürəyini buz kimi saxla
(93 puan)
He can Azerbaycanliyam.  Mende 2 qizimda hec virusum cixmamisdi duzu bu dovletede guvenmedim ee laxtalanma analizi 2 dene vermisdiler ferqli ferqli nebilim guya dediler ki bu bizde yox ozelde edilir sehv ola bilmez. Mualice alacam insaallah duzeler
(408 puan)
Anladım can..sən yenədə özünü qorxutma..Allah böyükdür..Sənədə bəbişədə sağlam günlər arzulayıram..İnşallah hərşey yaxşı olar)
(93 puan)
Coxsagol canim
0 oy
(148 puan)
Rubella değerinin yanında IGm yazıyor mu
0 oy
(662 puan)
Bu saydıkları dan rübella bir virüs zaten eminim diğerlerinde virüs fakat bunların pozitif yada yüksek çıkmasını beklerler zaten yani pozitif çıkması koruyan bu maddelerin hâlâ kanda mevcut olması ve bağışıklığının devam ettiği anlamına geliyor. Asıl negatif sıkıntılı yinede doktor bilir tabi. 
(93 puan)
Evet bende arastirirken buna rastladim. İGg testi aslinda daha once vucudun bu hastaliklari gecirip gecirmediyini gosteren bir testmis. Eger gecirmissem yani pozitif cikmissa anneden bebege gecme riski cok azmis. Yani bu durumda ben gecirmisim gibi gozukuyor. Amma İGg testi hala da var anlamina gelmiyormus. Dedigin gibi pozitif cikmasi benim yararima asil neqatif ciksa korkmaliymisim ilk kez gecirenlerde bebege gecme riski daha yuksekmis.
(662 puan)
Valla canım benimde kanımda 3 tane virüs pozitif çıktı ne doktorum birşey dedi geçirmişsin diye nede sağlık ocağı. Hatta sağlık ocağında doktorun sekreteri bunlar pozitif doktor hanım dedi doktora doktorda zaten o virüslerin rübella, vs pozitif çıkmasını bekleriz dedi doktor. Ordan biliyorum. Pozitif bağışıklık devam ediyor anlamında yani. Geçirmişsin demedi hatta ben bunların aşısını ya ilk okulda yada daha küçücükken olmuşum hiç hatırlamıyorum bunların aşısını olduğumu büyük ihtimal küçükken annemiz yaptırmış.
(93 puan)
Evet banada okulda bi kac kez asi yapildi. Kucukken yapilanlari da annem yaptirdim hepsini diyor.
0 oy
(3,487 puan)
Herpes zaten vücudunuzda genelde var olan ama bağışıklık düştükçe yükselip meydana çıkan bir virüs diye biliyorum. O yüzden ara ara çıkar. Kimi insan hastalanmadan önce ateslenince yada adet dönemi çıkarır. Sizinde öyle bir döneminiz olabilir. Serum dan da korkmayın. Devlet hastanesi test sonuçlarına de guvenmenizi tavsiye ederim. Ozel hastanelerin birçoğundan daha güvenilirler. 
(93 puan)
Hic virus olmadigi icin simdiye kadar biraz endiselendim dogrusu bebek icin
(3,487 puan)
Umarım tedavisi kolaydır. Bu testi yapılan virüsler zaten gebeliği tehdit ettiği için yapılıyor m eskiden yapılmaz dı. Siz doktorunuza güvenin. Bebeğe zararı olmayan çok ilaç var biz bilmiyoruz sadece. Geçmiş olsun inşallah. Doğru insan bilmediği şey olunca korkuyor. Doktoruna sorsaydın keşke nedir bu virüs ne yapar ne eder nasıl bulaştı bana diye. İnternette de bir çok şey vardır muhtemelen ama doktorun daha kesin bilgi verir

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 75 göst.
27 Nisan 2021 Hamilelikte Bebek Sağlığı kategorisinde Bbssrraa (17 puan) sordu
0 oy
5 cevap 258 göst.
0 oy
0 cevap 67 göst.
0 oy
11 cevap 552 göst.
2 Mart Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Zeynepak. (46 puan) sordu

655,146 soru

3,443,269 cevap

4,277,431 yorum

185,110 üye

...