0 oy
137 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (86 puan)
düzenledi
Arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce kanama oldu sonra kahverengi lekeye dönüştü ve bitti. Sebebi plesantanın aşağıda olması rahmi tam kapatmasıymış. Bugün kontroldede yukarı çıkma olmamış dedi doktor. Tahlilimde de idrarımda kan çıktı. Bu durumda olan var mı? İdrarda neden kan olmuş olabilir, kanamam devam etmiyordu? Neler yapmalıyım bu 2 durum için. 
Gebelik haftası 16+0

2 Cevap

0 oy
(470 puan)
Merhaba benim gebelik haftam 20. Doktorum 18. Haftada plesenta previa şüphesinden bahsetti ve beni perinatolog bir profesör yönlendirdi. Profesör den 1 ay sonraya randevu alabildim iki hafta daha bekliyeceğim. Ben internetten araştırdım. Previa teşhisini net olarak 20. Haftadan sonra oluşan kanamlarla koyuyorlar. 24 ve 25 haftaya kadar plesentanın yer değiştirebileceği söyleniyor. Sizinki kaçıncı hafta? Doktorunuz perinatolog mu?  Bu tarz doğumlar riskli gebelik kategorisinde olduğu için perinatolog eşliğinde tam teşekküllü bir hastanede olması gerekiyormuş. Kanama olduysa doktorunuz da söylemiştir; Ayakta kalmayın, iş yapmayın, ilişki yasak, eğilip kalkmayın. Bu şekilde teşhis konulup sonrasında plesenta yukarı çıkan ve hamileliğine normal devam eden  bayanlar olmuş. Bir de plesenta previa 3 tür doktorunuz hangisine teşhis koydu? 
-Reklam-
0 oy
(277 puan)
Idrarda kan benmde tahlilimde cikti  bem siddetli kasik agrisiyla acile gittim doktor tas veya kum döküyorsun dedi  sebebi buymus ama idrarimda h8c kan  gormedim ben tahlilde baya yuksek cikms hala bobregim ve kasiklarim agroyor sebebi buymuş 

651,477 soru

3,429,208 cevap

4,261,728 yorum

184,131 üye

...