0 oy
337 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (42 puan)
Kızlar normal doğum tecrübelerini paylaşır mısınız? Açılma olması için neler yaptınız? Doğum ne kadar sürdü? Çok acılı mı?
Gebelik haftası 34

7 Cevap

0 oy
(264 puan)

Hamilelik boyunca kesinlikle oturmadim diyebilirim hergun ama hergun bol bol yürüyüş, yürüyüş yapamazsam da sürekli hareket halindeydim is yaparken yada başka bise eğilip kalkma hareketi çok yapiyodum 13 gün oldu doğum yapalı tam doktorumun dediği tarihte sancım geldi 4 cm açıklıkla doğuma girdim sabah 10da saat 1e kadar sancı çektim sonrasında epidural yaptırdım saat 1de halen 4 cm olan aciklik 3te 9 cm olmuştu ve doğum başladı 3ten sonra epidural etki göstermedi bende maalesef ama 17.19da kızımı kucağıma aldım :) 

-Reklam-
0 oy
Açılma için bol bol yürüyüş yapmıştım. Doğumun sürmesi, acılı olup olmaması kişiden kişiye değişiyor. Kimi kısa sürede hemen doğum yapabilirken kimi daha fazla sancı çekip uzun sürede yapabilir. Yani kesin bir süre yok canım. Kendimden bahsetmek gerekirse 8 saat sancı çekmiştim ama doğumum kolay olmuştu.
0 oy
(925 puan)
41 de kızımı suni sancı ile 5 saatte doğurdum açılma olsun diye uzun yürüyüşler yaptım merdiven inip çıktım sürekli ama açılma olmadı yarım cm lik açıklık vardı sadece. Doğum sırasında ebe senin ilk gebeliğin ve acilman yok dedi yarına anca doğursun dedi ama öyle güzel ıkındımki 5 saatte doğurdum diğer ebeler kaçıncı doğumun dedi☺️
0 oy
(309 puan)

Inşallah normal Doğum yaparsın canım benim. . Bende sürekli hareketliydim her işimi kendim yapıyordum.. nerdeyse 41 haftalik olmuştuk hala da sancı vs. Hiç birşey gelmedi doktorum günumuz doldu doğuma alacağız dedi veee o an geldi kontrolumu yaptı 3 cm açılmam vardı ama hissetmiyordum suni sancı verdiler hazırlıklar vs derken açılmam 5 cm oldu ve epidural yaptılar çok kısa bi süre sonunda açılmam 10 cme ulaştı.doktorum geldi 4 defa ikindim dünyaya gelmişti kızım çok şükür sıkıntısız doğum yapmıştım.7 yıl aradan sonra ikinci bebeğim e hamileyim allah nasip ederse inşallah buda normal bi şekilde ve ablası gibi rahat dünyaya gelir :)

0 oy
(185 puan)
Açılma icin bol yürüyüş merdiven inip çıkma bir de son haftalar ilişki önermişti doktorum. Ben 37.haftada malesef grip oldum öksürme nedeniyle 4 cm kendiliğinden açıldı zaten.. 39+5e kadar bekledim sonra kendi sancimla hastaneye gittim dogum sanciyla beraber toplam 4 saat sürdü o an acılı gibi geliyor ama sonrasında gercekten unutuyorsun o anı simdiden düşünüp kendini korkutmaya gerek yok :) 
0 oy
(1,587 puan)
Kişiden kişiye değişiyor canim gebeliğim boyunca hiç sıkıntım olmadı çok şükür. Oğlum 41 haftada dünyaya geldi tabi önce evde kısa kısa sancim oldu ablamı aradım sıcak bir duş al dedi, aldım bi baktim nişanim gelmiş yani afedersin bir damla açık renkte kan aktı hemen giyinip eşime haber verdim hastaneye gttm 2 cm açılma vardi yatis verdiler o gece nstye bagladilar sabaha kadar sanci cektim ama son 3 saat siddetli sanci cektim doktor baktı 8 cm açılma var hemen doğuma aldılar ve yarım saate doğum yapmışım sağlıkla bebeğimi kucağıma aldım. Rabbim herkese nasip etsin 
0 oy
(470 puan)
2 tane normal doğum yaptım ikisinde de suni sancı verdiler. Büyük kilolu olduğu için kendi sancımı beklemediler. Acı eşiğine bağlı çok sancı çekip çekmemen. Kafanda bitirmen gerekiyor ben bunu yapacam inşallah diye. Ben parmağıma az bi iğne batsa oturup ağlayan biriydim. Kan alırken bayılırdm doğum öncesi ama kendimi hep motive ettim. İlk doğumum 5 ikinci doğumum 18 saat sürdü. İlkinde 30 ikinci de 2 dikişim vardı... Sadece söyleyeceğim tek önemli bi husus var. Doğum yapacağın hastanenin sadece doktorun iyiliğine bakma doğumhanesi ebeleri hakkında fikir edin. Daha önce orada doğum yapanlarla mutlaka konuş. Ben düştüm o hataya iftara yetişmek için ilk doğumu kabusa çevirdiler benim. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 164 göst.
6 Ekim 2023 Doğum kategorisinde Nilayalin (28 puan) sordu
0 oy
5 cevap 160 göst.
27 Ağustos 2023 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Gul-3 (94 puan) sordu
0 oy
0 cevap 57 göst.
15 Ağustos 2023 Hamilelik Alışveriş kategorisinde Zarife Yeter (17 puan) sordu
0 oy
3 cevap 162 göst.

653,327 soru

3,436,488 cevap

4,269,931 yorum

184,633 üye

...