0 oy
370 göst.
Hamilelikte Beslenme kategorisinde (38 puan)

Kizlar merhaba. Gebeliğim başladığından beri doğru düzgün su içemiyorum sabah uyandigim zaman hep midem bulanıyor yemek kokularından etkilenip direk çıkarıyorum. Günde varsa yoksa 3-4bardak tek şu icebiliyorum. Ama onun haricinde başka tür sıvı tüketiyorum. Meyve suyu gibi.. ne yapmam lazım siz de bu durumu yaşıyor musunuz? Bu arada ikizlere gebeyim

Gebelik haftası 6+4

10 Cevap

0 oy
(1,022 puan)
seçti
 
En İyi Cevap
stres yapma akışına bırak miden kötüyse zorlama ilk 12 ay bebek bizden beslenmiyor rahat ol.Evet su önemli ama ilk 3 ay zor oluyo herkeste o yüzden akışına vırak içebildiğin kadar iç zorlama bulandırma iyice birde farklı yollarda deneyebilirsin arkadaşlar yazmuşlar.
-Reklam-
0 oy
(369 puan)
bnde öyleyim normalde de hiç su içmiyordum hamileyim yine öyle doktor diyo gun de 2.5 lt su iç ama imkansız senin gbi anca 4 5 bardak 
0 oy
(438 puan)
Tek su icemiyorsan icine limon, portakal sikabilirsim yada meyveli şuruplar alip suyla, sodayla karıştırabilirsin hic icemiyosan hamilelik caylari var sekersiz onlardan icebilirsin
0 oy
(4,867 puan)
Canım suyun içine bı kaç damla limon suyu damlat öyle dene
0 oy
(403 puan)
Şekersiz komposto yaptır birine.. içini serinletiyor hemde iyi geliyor.. kayısı, minik üzüm, elma, armut herhangi birinden komposto yaptır ben karışık yaptırdım.. bide suyuna limon sıkabilirsin.. çok iyi anlıyorum ben de de oldu ve hala devam ediyor..
0 oy
(103 puan)
Bu normal bi durum stres yapma. Miden rahatken içmeye çalış. Bulantıların geçtiğinde zaten normale dönersin
0 oy
ilk hamileligimde 9 ay su icemedim en son bitsede bir kana kana su icsem dedigimi hatirliyorum suan da ayni birseyler yedigimde yaninda icebiliyorum onun harici susasam bile olmuyor, icine biraz sicak su katiyorum direk icince daha cok.midemi bulandiriyor ilkinde sorun yasamadim insallah bunda da bisi.olmaz
0 oy
(70 puan)
İçine limon ve ya taze nane atarak içebilirsin canım. Ben öyle yapıyordum. Hala da zaman zaman yapıyorum. Çok faydasını gördüm. 
0 oy
Ay sakin yapma canim hemde ikiz bebek var suyun filan azalır hic iyi bir sey değil. Kendine 1 bucuk litrelik sise al onu bitirmeye calis. Ayrica 6 7 bardak sıcak bir seyler ic. Corba ic sebze yemekleri filan ye. Pazi ve beyaz lahana ye bol bol.
(38 puan)
İnan elimde değil yapamıyorum. Çok zorladım ama olmuyor. Hap kullanıyorum rahim sıkılaştırmasi için. Folik asit ve demir hapı var onlar da eklenince midem bayaa bulanıyor. Her günüm kusma bulantı. Duşa giriyorum bir kıl görsem kusuyorum. Çamaşırları asıyorum kokusundan kusuyorum. Mutfağa giriyorum buzdolabını açtığım gibi kusuyorum. Bazen eşimden bile uzaklasiyorum. Normal her zamanki kokusu ama bulanıyor arada.
Anladim canim benimde oluyordu seninki kadar değil ama duşa girince bile kusuyordum. Ama sonra 9. Haftamda suyun az dedi doktor. 12 den sonra düzeliyor insallah.  O yuzden yapabildiğin kadar yap sen bebegin icin yine de. Suyun içine elma dilimi limon dilimi filan koyabilirsin bir de öyle dene en azindan canim.
0 oy
(113 puan)
En azindan 3 4 bardak icebiliyorsun valla canim benim oyle gun oluyordu su agzima surmuyordum. Cok sukur bise olmadi 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 529 göst.
23 Nisan 2021 Hamilelikte Beslenme kategorisinde Nursemaa (89 puan) sordu
0 oy
0 cevap 96 göst.
12 Ocak 2021 Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde Fatma2727 (826 puan) sordu

652,394 soru

3,432,878 cevap

4,265,873 yorum

184,390 üye

...