0 oy
329 göst.
Hamilelik Dönemi Genel kategorisinde (208 puan)
Kızlar d vitamini kaçıncı haftada kullanmaya başlanıyor

7 Cevap

0 oy
(1,596 puan)
O her hamileye gore deyisir Kan deyerine gore deysiir canim Doktor soyler onu
(208 puan)
Sağlık ocağına bi gideyim o zaman
-Reklam-
0 oy
(66 puan)
Doktorum 12. Haftanda başla demişti sağlık ocağındaki ebede aynı şekilde folik asit 12. Haftada bitince d vit başlatılıyor demişti. 12. Haftadan itibaren başlanılıyor canım.
(208 puan)
Bende 18deyim, geçen sordum ama başla yada başlama demedi sağlık ocağına git onu onlar veriyor dedi
(66 puan)
Ben sordum d vitamini için ne zaman başlanmalı diye kadın dogum doktoruma aynı şekilde sağlık ocağı verecek dedi oraya gittim aile hekimim  yazmıştı
0 oy
(308 puan)
Benim doktorum  bana hala vermedi. Devlet hastanesine gittin geçen hafta o verdi 33 haftalık gebeyim.

Her gebenin  ki farklı olsa gerek 
(208 puan)
Banada vermedi ya geçen sordum da sağlık ocağına git verirse kullanırsın dedi ne saçma 18.haftamdayım
(308 puan)
Yanı tuhaf bir cümle olmuş çok anlayamadım. Acaba sağlık ocağı test yapar da sonuca göre mı verir demek istedi
0 oy
(1,201 puan)
Bana 12 ci hafta dolunca foliği kesip multivitamin ve demir hapı verdi o multivitaminin içinde bir sürü vitamin magnezyum demir vs vs aklıma gelmeyen şeyler var 34 haftalığım hala düzenli onları kullanıyorum özellikle sadece d vitamini vermedi ama.
(208 puan)
Regenesis max kullanıyorum bende, folik bitince ona başladım ama d vitamini vermedi
0 oy
O senin kan değerlerine bağlı canim. Eger tahlillerinde gerek yoksa kullanmana gerek yok. Ben 18+3 üm kullanmadım bu zamana kadar ki zaten kafanıza göre alamazsınız. Doktorunuzun vermesi lazım demir ilaci dahi olsa.
(208 puan)
Bende 18+3üm :)) tahlil yapmadı son zamanlarda geçen sordum hani d vitamini kullanacakmıyım diye sağlık ocağına git o verirse kullan dedi
Ne guzel aynıyız:)) cok ilginç saglik ocagina yönlendirmesi ne doktorlar var ya hey Allah im  neyse siz tahlil yaptirin bence ona gore mi kullanmalıyım diye sorun. Zaten regenesis max kullanıyorsun canim bende onu kullanıyorum onun içinde de var ki gerek yoksa kullanma cunku yam etkileri çokta güzel değil:))
(208 puan)
Hamile kaldığımı öğrenene kadar kendim d vitamini balık yağı gibi vitaminler kullanıyordum testim pozitif çıkana kadar kullandım onların da faydası olur mu acaba depolarım dolu başladım sonuçta hamileliğe :))
Iyi yapmışsın canim zaten tahlillerinde sorun olsa söylerdi kesin dusuk çıkardı çoğu canim iyice depolanmis masallah bebege de sana da faydası olmuştur merak etme :)
0 oy
(570 puan)
Verilme zamanı her gebede değişiyor ama gün içinde tüketmek için en güzel zaman balık gibi yağlı bir yiyecek ile öğle vaktiymiş üstünede güneşlenme imkanımız varsa d vitamini emilimi çok iyi olurmuş
(208 puan)
Doğal yollarla almak en güzeli aslında öğlenleri biraz güneşleneyim :))
Demir ve d3 ü karıştırmayalım arkadaşlar:))
(208 puan)
Balık yağı desteğini alıyorum omega 3 olarak sadece D vitamini kullanmıyorum :)
Yok canim guneslendigin zaman d3 vitaminini desteklersin canim yeteri kadar güneş almiyorsan o eksikliği yaşarsın. O yuzden dedim demir alımında güneşlenmene gerek yok :)
0 oy
(285 puan)
Kan degerine gore degisir 34deyim ben hic vitamin kullanmadim bebegimin gelisimi haftasiyla uyumlu. Bi ay denediler sadece o ay da bebek fazla gelisince geri kestiler :) 
(208 puan)
O zaman sağlık ocağına gidip değerlerimize baktırmak lazım :)
(285 puan)
Zaten saglik ocaginin rutin gebelik izlenimleri var 3 defa falan kan aldilar benden gidince takibini yapmaya basliyorlar :)

652,838 soru

3,434,556 cevap

4,267,827 yorum

184,502 üye

...